J.D 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 no niby nie mam tam wpisu z nazwa win vista... czyzby wiec musiał skasować pierwszy wpis tak jak jest pokazane w przykładzie drugim ? >> Dwa wpisy, dwie partycje, jeden system Cytuj
Gość Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 Sprawdź najpierw TuneUpem co tam namieszałeś, bo widzę wpisy z tego programu. Cytuj
J.D 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 ok tuneupem posprawdzałem system ponaprawiał to co trzeba, przy okazji zainstalowałem SP3 bo wtedy blokował mi go program zmieniajacy ekran logowania podczas startu systemu. I jest teraz tylko jeden wpis ; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTag=13H4JW Cytuj
J.D 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 czy działa ? nie bo dalej mam do wyboru win vista przy starcie... <_< Cytuj
Gość Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 Coś czuję że M$ Ci tutaj podpowiada co zrobić Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. Cytuj
J.D 0 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 No tak tylko do pliku BCDEDIT.exe nie mam juz dostępu przecież visty juz nie mam... Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Mam pewien problem. DOstałem "w spadku" telefon Nokia E50. Chciałem zainstalować na kompie program Nokia PC Suite. Ściągnąłem z netu najnowszą wersje, instaluje się, aż wyskakuje okno: Więc ściągam ze zstrony Nokii inną wersję, przeznaczoną specjalnie dla E50. To samo. Wziąłem oryginalną płyte i z niej zacząłem instalować program. Po jakimś czasie wyskoczył błąd, kliknąłem "ignoruj". Pojawiał się jeszcze z 10 razy, robiłem to samo, aż instalacja doszła do końca. Program wyszukał telefon, ale nie można włączyć zadnej opcji bo wyskakuje błąd (nie można znaleźć tego i tego). O co chodzi? Mam Windowsa XP i PC Suite obsługuje ten system. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 No to moze chodzi o to, ze program nie obsługuje windowsa xp 64 bitowego, a ty masz własnie taki? Albo odwrotnie. Jakiego service packa masz w tym XP? Albo moze brakuje platform uruchamiania i bibliotek? NETFrameworki masz? Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Gdzie to wszystko sprawdzić ? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 We własciwosciach komputera, a biblioteki w paneli sterowania, dodaj/usun programy Cytuj
J.D 0 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 czemu w aresie gdy sciągam coś gdy zostawie komputer i włączy sie wygaszacz ekranu prędkość sciągania prawie zawsze spada do zera czy tam marnych b/s. Nie moge przez to zostawić kompa na noc bo sciąganie sie przez to urwie lub spadnie do niskiej prędkości. Co zrobić ? Wyłączyć wygaszacz ? Cytuj
J.D 0 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Sciągnąć uTorrenta No shit Sherlock Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Taka sprawa. Jak wyłączyć ochrone plików systemowych w windows vista x64 ultimate? Jest program Unlocker do usuwania plikow uzywanych przez inne programy, albo chronionych, ale nie działa pod x64 bit. Jakas alternatywa? Cytuj
Mati_Siepacz 0 Opublikowano 16 grudnia 2008 Opublikowano 16 grudnia 2008 Dwa pytania: 1. Czy spaczowanie Windowsa (tak żeby można było używać custom themes) wpływa na gwarancję, licencję ? 2. Mam taki mały problem z folderem użytkownika który mamy w Viście (tam gdzie jest Muzka, Obrazy, Pobieranie, itp.) Niechcący skopiowały mi sie foldery Obrazy i Pulpit, mam teraz je po dwa i jeszcze dodatkowo obrazy pojawily się w folderze Pobieranie. Jak pousuwać te dodatkowe, foldery. Cytuj
django 549 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Hmm odinstalowal mi sie naped optyczny w kompie. Na bank to nic z kabelkami bo nic tam nie ruszalem, raczej cos z softwarem. XP z SP3. Any ideas jak to odwrocic? ;\ Cytuj
Gość Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Podłącz i odłącz. Wejdź w menadżer urządzeń i sprawdź czy tam jest. PS. To że nic tam nie ruszałeś nie znaczy że samo się z(pipi) nie mogło. Cytuj
Mati_Siepacz 0 Opublikowano 11 stycznia 2009 Opublikowano 11 stycznia 2009 Dwa pytania: 1. Czy spaczowanie Windowsa (tak żeby można było używać custom themes) wpływa na gwarancję, licencję ? 2. Mam taki mały problem z folderem użytkownika który mamy w Viście (tam gdzie jest Muzka, Obrazy, Pobieranie, itp.) Niechcący skopiowały mi sie foldery Obrazy i Pulpit, mam teraz je po dwa i jeszcze dodatkowo obrazy pojawily się w folderze Pobieranie. Jak pousuwać te dodatkowe, foldery ? Ponawiam. Cytuj
Gość Opublikowano 11 stycznia 2009 Opublikowano 11 stycznia 2009 1.O ile wiem, to na licencję tak. Z tym, że nie wiem o co chodzi z tą gwarancją? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 Chyba glupie pytanie ale szukam wyjscia z problemu.Mam powiedzmy jakies fotki (robione przez kamerke w czasie rozmowy na skype) gdzie sciezka dostepu wyglada mniej wiecej tak C\users\przemek\AppData\roaming\skype pictures Jak moge tam trafic inaczej tam niz przez wyszukiwarke wpisujac nazwe fotki.Wchodzac do swojego profilu nie widze AppData a tym bardziej dalszej czesci.W folderze ze skajpem tez tego nie widze albo cos ominalem. Cytuj
lmz 48 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 (edytowane) Głupich pytań podobno nie ma. Ja tam bym sobie zrobił po prostu skrót do folderu ze zdjęciami w jakimś dogodnym miejscu. Dane Aplikacji to folder ukryty z tego co wiem, musisz zrobić tak: Mój komputer->Narzędzia->Opcje folderów->Widok->Pokaż ukryte pliki i foldery Edytowane 28 stycznia 2009 przez Łu# Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 Windows+r, wpisz %appdata% i już jesteś w domu. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 Dzieki wielkie za pomoc Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Witam. Komputer przestał mi widzieć mój dysk twardy podłączany na USB (wczoraj było ok). Jest on 3,5 calowy. Najprawdopodbiej jest to wina wyłączania go przez odłączenie kabelka, a nie przez "usuń sprzęt", czy można coś z tym zrobić (poza reinstalacją systemu)? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi