michal 558 Opublikowano 21 lutego 2010 Opublikowano 21 lutego 2010 doom 3 i mafia nie działają na windowsie 7 . Co jest ?? Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 26 lutego 2010 Opublikowano 26 lutego 2010 doom 3 i mafia nie działają na windowsie 7 . Co jest ?? wiele gier nie lubi aero. zmień theme na basic albo stwórz bat z takim wpisem taskkill /f /im explorer.exe "ścieżka do pliku exe z gry" pause start explorer.exe i przez niego uruchamiaj gry, które się sypią Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 13 maja 2010 Opublikowano 13 maja 2010 Witam Mam takie pytanie-co może być przyczyną ograniczenia szybkości procesora?Everest pokazuje coś takiego Typ procesora AMD Athlon XP, 992 MHz (10 x 99) Nazwa kodowa Thoroughbred-B a wiem ze kuzyn miał szybszy procek.Złe sterowniki czy przyczyny raczej w zworkach na płycie szukac?Bo bios tez tak pokazuje.A może procesor padł? Cytuj
Gość Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 A w BIOSie nie możesz mnożnika zmienić? Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 Zmieniłem mnożnik i teraz nie chce sie odpalić.Mimo resetu biosu.Odpalal sie testował pamięć itd chciałem wejść do biosu przez Del ale się nie dało bo nie reagował.Teraz odpalają się wiatraki od procka i grafiki ale piknięcia nie słychać żadnego.Odłączałem wszystko po kolei bez efektu Więc kicha całkiem Cytuj
mlokon 8 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 (edytowane) wyciągnij z zasilania wtyczke i bateryjke z płyty głównej na 5 minut. Włóż baterie podepnij z powrotem i spróbuj włączyć. Edytowane 16 maja 2010 przez mlokon Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 No niestety brak efektu Chyba do serwisu dać go trzeba.Podejrzewam że procek padł jednak-da radę to domowymi sposobami sprawdzić? Cytuj
Gość Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Jeśli procek padł, to go nie naprawisz, chyba że jesteś mały nanobocikiem Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19) taki wpis widnieje z menadzeze urzadzen -> własciwosci nagrywarki... i nie wiem co z tym zrobic. reinstalowalem nagrywarke, resetowalem laptopa, wywalilem wirtualne napędy - nic laptop, win 7 ultimate... ///edit problem rozwiazany po usunieciu klucza UpperFilters z HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Mam Viste, ile wolnego miejsca powinienem pozostawic na partycji z systemem, zeby wszystko ladnie smigalo? Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 na luzaku, tzn minimum, czy okolo? Cytuj
Gość Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 10GB wystarczy jeśli nic tam nie będziesz instalował i trzymał filmów HD na pulpicie Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 Mam Viste, ile wolnego miejsca powinienem pozostawic na partycji z systemem, zeby wszystko ladnie smigalo? 15-20Gb - Vista ma to do siebie, że puchnie (chociażby i przez głupią hibernację i tworzenie memdump każdego crasha). Zakładam, że nie będziesz codziennie siedział i wszystkiego czyścił i bawił się w niskopoziomową optymalizację więc dla spokoju ducha warto dać systemowi trochę wolnego miejsca zwłaszcza, że plik wymiany sam w sobie winien mieć circa 4Gb wolnej przestrzeni. Do tego dochodzi Office, który też potrzebuje buforowania; kilka programów, jakiś GIMP z paczką templatów i miejsce znika Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 Siemka. mam problem z kasowaniem plików "ISO (4.36GB)", które sa pobrane z internetu, a następnie wypalane na płytkę DVD. aktualnie miejsca mam mało, wiec zacząłem kasować, lecz bez powodzenia. przy każdej próbie usunięcia owego pliku wyskakuje mi komunikat " nie można ukończyć operacji, ponieważ plik jest otwarty w innym programie" ? inny program nic innego jak tylko pozostałości po programie Nero, którego również nie mogę usunąć z systemu. za każdym razem, gdy otwieram folder z plikiem video pojawia sie komunikat "This program required the file advrcntr2.dll which was no found on this system" przy okienku pisze Nero - jesli je kasuje wyskakuje kolejne az do 10 razy. jak moge zaleźć brakujący plik/element programu Nero by go z powodzeniem usunąć. Piona. Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 Spróbuj w trybie awaryjnym. Driver cleaner czy inne program tego typu też może pomóc. Albo Unlocker. Albo ręczne przeszukiwanie rejestru z wpisami "nero" Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 8 lipca 2010 Opublikowano 8 lipca 2010 spox, dałem rade z kumplem usunąć ten plik ręcznie z kompa. było ze 40min. roboty ale sie udało. wszystko git. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 Szukałem ale nie znalazłem, na googlach też nic nie ma więc pytam tutaj, mam problem z dźwiękiem w moim komputerze, otóż nie odtwarza się on poprawnie czy to na filmach czy to w mp3, najprawdopodobodniej jest to wina karty i sterownika, problem w tym że pojęcia nie mam (kompa mam starego) jaką posiądam karte dźwiękowa i jaki sterownik jest do niej potrzebny, czy jest jakaś możliwośc sprawdzenia tego? Ewentualnie czy ktoś też miał takie "trzaski" "charczenia" z dźwiękiem i jakoś sobie poradził? z góry dziekuje za odpowiedź. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 5 listopada 2010 Opublikowano 5 listopada 2010 Siema Szukam jakieś programu do pisania prostych gierek. Program najlepiej jakby był od razu graficzny, mój brachol chcę zrobić jakąs prosta gierkę w 2D tak dla zabawy. Da się coś takiego zrobić bez babrania się w kodzie? pozdro Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 (edytowane) Mam problem z laptopem acer travelmate 2400, wszystko działa spoko, programy szybko sie otwierają, nie ma żadnych przestojów, ale ni stąd ni zowąd pare miesięcy po przeinstalowaniu windowsa dźwięk się tnie/zwalnia niemiłosiernie. Czasem przez pół minuty da się normalnie posłuchać muzyki, a potem znowu zwalnia, jakby się baterie wyczerpywały w walkmanie. Jak temu zaradzić? Zainstalowanie windowsa pomoże? Użycie procesora dochodzi do 100%, RAMu używa z połowę. Edytowane 6 stycznia 2011 przez Sikor Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 (edytowane) Szybki pytanie od PCtowego nooba.Za 2k złożę PC który uciągnie mi wszystko (gry, programy) z jakimś rocznym zapasem ?. Edytowane 6 stycznia 2011 przez Kazub Cytuj
Stona 569 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Odpowiem podstępnie: ZALEŻY Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Zapytam tajemniczo: OD CZEGO ? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Co rozumiesz przez stwierdzenie "uciągnie" ? Max detale , natywna rozdziałka matrycy i stałe 30-60fps? Jakie gry? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi