Obsolete 973 Opublikowano 22 lipca 2009 Autor Opublikowano 22 lipca 2009 No, ale to zadna nowosc, ze organizatorzy HF daja du py. Jak ja bylem to wszystkie brudasy przyjechaly na Children of Bodom i Opeth i zadna z tych kapel sie nie pojawila o czym fani sie dowiedzieli w dniu koncertu hehe. Wtedy na scene wyszedl wokalista Huntera, zaczal plakac i przepraszac, ze ejst tak ichu jowy, ze nie umie zorganizowac festiwalu. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Odwołanie występów przez Machine Head, Epikę i Arch Enemy sprawiło, że dziś (23 lipca) na głównej scenie odbędą się koncerty wykonawców, którzy mieli wystąpić na scenie Rockmetalshop, czyli: Jelonek, At The Lake, Kaatakilla, Neuronia, Opaleni, Lido i Man's Fall. hahaha. ciekawe co dalej Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Wybiera się ktoś stąd na Era Nowe Horyzonty we wrocku ? Ja chyba idę na Venetian Snares w sobotę ;] Cytuj
wietnam 0 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 byłem raz w tym roku,uszy by mi już nie wytrzymały drugi raz inna sprawa,że w mekce było naprawdę srogo Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 oba koncerty This Will Destroy You odwołane Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 28 lipca 2009 Autor Opublikowano 28 lipca 2009 Lamb w Palladium 14 sierpnia 2009 Sonore w Powiekszeniu 9 pazdziernika 2009 Na drugie ide, na pierwsze nie ide. Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 470km tyle musiałem przemierzyć, żeby zobaczyć jedną z moich ulubionych kapel! W tym roku kapela obchodzi już 25-lecie. Większość ludzi kojaży KMFDM z głównego motywu do Mortal Combat. KMFDM dali bardzo żywiołowy koncert, szkoda tylko ,że przez problemy techniczne z 1h skrócili swój koncert do 50min:( I dziwię się, że nie wystąpili jako gwiazda ostatniego dnia festivalu, bo po nich wystapili jeszcze Dairy Of Dreams i Front 242 też zasłużone kapele, ale moim zdaniem KMFDM powinni wystąpić na końcu... Dla mnie koncert był to wyjątkowy, bo pierwszy raz widziałem legendę indriustalu na żywo:) A przed koncertem udało mi się poznać Saschę i Lucię. Sascha jak dowiedział się, że specjalnie przejechałem tyle km specjalnie na koncert KMFDM to dał mi koszulkę KMFDM i mówi mi ,że musi mi postawić za to piwo, ale okazało się że Sascha ma tylko euro i skończyło sie na tym, że ja musiałem kupic to piwo:) Strasznie miły i sympatyczny z niego człowiek i okazało się , że był nawet swego czasu w moim rodzinnym Zakopanem:) Wymieniłem się z nim także emailem:) Tak na marginesie powiem,że Lucia mimo swoich 39 lat wygląda nadal świetnie:) Apropos całego Festiwalu Castle Party to jest to świetna impreza i takiego klimatu jak tam to jeszcze nigdzie indziej nie doświadczyłem i tylu dziwaków jak tam to na żadnym koncercie nie spotkałem. W sumie to ja pewnie dla innych byłem dziwakiem, bo byłem normalnie ubrany he he he. Tanie piwo i tanie żarcie, także jak tylko nadarzy się okazja to znowu zawitam na ten festiwal:) I tradycyjnie moje klipy z koncertu:) Zdjęcie z moją kochaną Lucią z KMFDM:) Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Lubię ten zespół, ale nie wiedziałem, że to oni zrobili ten motyw do Mortal Kombat. Czego to się człowiek nie dowie. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 hmm oni zrobili TEN motyw do mortala? Bo, ze Juke-Joint Jezebel to wiadomo Cytuj
django 549 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 nie spierajcie sie z prawdziwym fanem bo sie nie znacie Cytuj
Blok 6 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Jakie są reprezentatywne albumy tegoż zespołu? Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Ściągnij sobie "Nihil" albo "Angst" na początek i polubisz ten zespół od zaraz:) Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 I jeszcze 'WWIII', też jest wyje'bany w kosmos. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 29 lipca 2009 Autor Opublikowano 29 lipca 2009 Organizator Hunter Fest Arek Michalski z A&M Agency opublikował oświadczenie dotyczące tej przebiegającej w atmosferze skandalu imprezy. Przypomnijmy, że swój udział w Hunter Fest, który odbył się w dniach 23-25 lipca, w ostatniej chwili odwołały jedne z gwiazd festiwalu: Machine Head, Epica, Tiamat i Arch Enemy. Organizatorzy imprezy przyznali, że przedsięwzięcie przerosło ich siły i możliwości. Na festiwalu zagrały m.in. zespoły Motörhead, Tarja Turunen i Funeral For A Friend. Oto oświadczenie Arka Michalskiego: "Od samego początku Fest był bardzo dobrze zaplanowany i pomyślany od strony organizacyjnej. Zgodnie z podpisanymi kontraktami niektóre zespoły już na miesiąc przed imprezą były opłacone w 100%, a z innymi były umówione płatności w późniejszych terminach tak, jak to stanowiły zawarte umowy. Pieniądze były przygotowane. Niestety na dzień przed festiwalem powstała niekomfortowa sytuacja. Właściciele niektórych firm kooperujących przy festiwalu, pomimo wcześniej podpisanych umów, nagle zażądały 100% zapłaty za swoje usługi. Rozpoczęły demontaż zbudowanej infrastruktury festiwalowej m.in. sceny, sanitariatów, garderób. Stanęliśmy przed trudnym wyborem czy poddać się tym naciskom i odwołać festiwal, a następnie dochodzić swych praw w sądzie, czy też spełnić żądania z pieniędzy przygotowanych na opłacenie zespołów. Krótko mówiąc był to wybór czy Fest w ogóle się odbędzie, czy nie. Z szacunku do fanów, którzy zaczęli już przyjeżdżać na festiwal podjęliśmy decyzję o opłaceniu firm kooperujących. Niestety było zbyt mało czasu, aby zorganizować środki na spełnienie roszczeń wszystkich i jednocześnie było zbyt mało czasu na przywrócenie infrastruktury imprezy tak, aby spełnić zapotrzebowanie techniczne zespołów zagranicznych. Do tego doszło jeszcze zamieszanie medialne. Pojawiły się nieprawdziwe informacje o całkowitym odwołaniu Festu. Jedna z publicznych stacji TV podała nawet, że Motorhead nie wystąpił mimo, że na scenie w Szymanach wykonywali już drugi utwór… Być może do takiej sytuacji by nie doszło, gdyby festiwal był wspierany przez sponsora strategicznego, który zapewniałby stabilność finansową imprezie. Niestety festiwal nigdy nie pozyskał takiego wsparcia ze względu na to, że idea i jego nazwa promuje przede wszystkim zespół Hunter. Tym bardziej nie zrozumiałe jest zachowanie wyżej wymienionego zespołu, który w całym tym zamieszaniu zamiast wesprzeć fest odwrócił się od niego. A ja, jako organizator festiwalu i do niedawna manager zespołu Hunter chcę wyrazić swój głęboki żal. Czuję się zdradzony i oszukany przez ludzi, którym poświeciłem ostatnie kilka lat życia. Wsadzili mi przysłowiowy nóż w plecy a spodziewałem się wsparcia i pomocy z ich strony. Ich decyzja pogrążyła i zniesławiła mnie oraz całą moją najbliższą rodzinę. ihaha Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Kto nie był na koncercie Faith No More w Gdyni ma teraz szansę zobaczyć ich w Pradze www.shortcut.pl organizuje wyjazd na koncert ! Autokar wyjeżdza z Warszawy i jedzie przez Wrocław. Zostało już niewiele miejsc w autobusie i są też bilety pod sceną do kupienia, także zainteresowanych odsyłam jeszcze raz do www.shortcut.pl 8 sierpnia Faith No More powrócili do Europy na drugą część ich trasy koncertowej! Koncert był transmitowany w portugalskiej tv SIC. Na youtube są klipy świetnej jakości z tejże transmisji: Reunited Land Of Sunshine Caffiene Ashes to Ashes: Evidence (portuguese): Easy: Polecam szczególnie: Just A Man 1 Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 25 września we wrocławskim Firleju wystąpi wokalista Life Of Agony Keith Caputo!!! 27 września w warszawskiej Stodole wystąpi jakiś wiejski band, który nazywa się Papa Roach - bilety po 110zł Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Na praski koncert Faith No More pojechałem razem z Shortcut. Autokarem jechało też pare innych osób, które były tez ze mną razem z Shortcut w Berlinie:) W Pradze byliśmy przed 13. Czekałem pod hala aż do 16 z nadzieją, że spotkam któregoś z członow Faith No More, ale niestety się nie udało Pózniej poszedłem na piwo i coś zjeść. Wróciłem pod halę około 17:30, bo mieli wpuszczać o 17, ale zaczeli wpuszczać dopiero o 18:15. Supportem był amerykański zespół Firewater. O tym zespole mogę powiedzieć tylko jedno, ze był żałosny:) Faith No more weszli około 21. Tak wypchanej hali to jeszcze nigdy nie widziałem. Było 12tys. ludzi i nigdzie nawet palca nie mozna było wcisnąć... I zaczeli jak to mają w zwyczaju na tej trasie od coveru "Reunited" Zresztą wogóle grają podobne setlisty na całej trasie, ale zawsze zagrają jakąś perełkę jak chociażby teraz RV!!! Koncert mi się podobał, chociaż śmiem rzec, że z 4 koncertów jakie widziałem w tym roku ten był najsłabszy:( Czemu? Po pierwsze nagłośnienie. Czasami było fatalne i często psuły się mikrofony Pattonowi:( Po drugie fatalna sztywna czeska publicznośc jak Patton przerwał Midlife Crisis i czekał aż publicznośc zacznie śpiewać dalszą częśc to ci zaczeli klaskać - żenada:( Po trzecie w zesple jest jakaś zła atmosfera:( Może są zmęczeni już trasą a może byli w Pradze zmęczeni, bo zagrali 4 koncert z rzędu dzień po dniu co na tej trasie się im to jeszcze nie zdarzyło... Wogóle dość często po zakończeniach utworów dyskutowali ze sobą najczęściej Mike z Billym. Patton często pokazywał Bordinowi, żeby trzymał rytm w utworach (Tak mi się chyba wydaje) Zresztą widac to w moim klipie Just A Man. Także myślę, że kolejnej trasy po Europie już nie będzie a jeśli będzie to trzeba będzie na nią długo czekać Tradycji musi się stać za dość i oczywiście linki do niektórych moich klipów z Pragi: Ps. Zapomniałem dodać, że jeszcze przed wyjazdem do Pragi na dworcu pkp we Wrocławiu spotkałem wokalistę Vadera:) Setlista: Reunited From out of Nowhere Land of Sunshine Caffeine Evidence Surprise!You’re Dead! Last Cup of Sorrow Chinese Arithmetic (Poker Face intro) Easy Midlife Crisis Epic RV Gentle Art of Making Enemies King for a Day Ashes to Ashes Be Aggressive Just a Man Encore: Chariots of Fire/Stripsearch Digging the Grave Encore 2: Pristina Surprise! Youre Dead! Last Cup of Sorrow RV Ashes To Ashes Just A Man Digging The Grave (Polecam ten klip szczególnie! Patton filmuje swoją komórką siebie i zespół wkłada mikrofon do ust śpiewa dalej a rękoma zapisuje sobie ten filmik:) Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Kayo Dot niedziela, 4.10.2009 Pod Minogą Poznań, ul. Nowowiejskiego 8 bilety: 25 zł (przedsprzedaż) / 35 zł Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Marylin Manson - Warszawa, Stodoła (17.11.2009) Marilyn Manson przyjeżdza do Polski 17 listopada! Bilety po 176zł. Tylko czemu gówniana Stodoła a nie np. Torwar??? Coś urodzaj na dobre koncerty z serii rock/indriustial, bo po Nine Inch Nails, KMFDM mamy teraz Mansona a jeszcze Rammstein wystąpi:) Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Majk, proszę Cię, skończ już o tym FNM albo wypie.rdalaj ;f Cytuj
Mike Patton 5 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Jadę jeszcze tylko do Paryża, także jeszcze jedna recka będzie, także musisz wytrzymać A klipy zadedykuje specjalnie tobie... Cytuj
Graciuch 0 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 a ja wam powiem że byłem w wawie na Rise Against i koncert był maasakrycznie z*******y!!! nie byłem na lepszym koncercie, fakt, że nie było czym oddychac ale atmosfera była niesamowita:P fantastyczny kontakt z publicznascia^^ Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Opublikowano 26 sierpnia 2009 No i po Radiohead. Koncert super zaje.bicho, nie ma co sie rozpisywać. Nagłośnienie, oprawa, a przedewszystkim setlista genialne, mogli jeszcze dołoźyć climbing up the walls, ale za to zagrali Creep na końcu <3<3<3 kto nie był niech żałuje. Cytuj
White 23 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Opublikowano 26 sierpnia 2009 No, koncert dekady ponoć. I pod względem artystycznym rewelacja. Fenomen tego zespołu jest dla mnie nie do pojęcia, że coś tak genialnego może byc tak popularne, hehe. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Kylesa 21 listopada 2009 Ucho/Gdynia http://www.lastfm.pl/event/1187202+Kylesa+...1+November+2009 Alec Empire 25.10.2009 - Ucho/ Gdynia http://www.lastfm.pl/event/1185174+Alec+Em...25+October+2009 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi