Absolem 1 036 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja tam jaram się równie mocno na Watain. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Nikt nie był na Into The Abyss #2? Pralnia bardzo sympatyczny klub. Zestaw był wyborny, i tak też wypadł drugi dzień koncertu. Pierwszy, w Alibi, tak sobie - niby Possessed i Absu dali do pieca, ale skręca mnie jak mam coś tam oglądać, akustyka sali tragiczna, poza "parkietem" gdzie coś słychać. Ja akurat na wygnaniu to nie mogłem ale cieszy mnie pozytywna opinia bo współorganizatorem jest mój kolega i wiem że wkłada w to sporo pracy i serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Czy ktoś z Was planuje zostać na całą warszawską imprezę? Można by się złapać na te dwie godziny, szybciej minie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Jak zobaczycie Janusza koncertów z siatką Tesco wypchaną vinylami, koszulkami i innym okazjonalnym merchem - to będę ja edit: ale nie podchodźcie. gardzę ludźmi. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez ornit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Siedzę na wembley i właśnie madball skończył. Zaraz limp bizkit i Korn \m/ Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ogor, jesteś tak pozytywnie skomplikowanie popier,dolony zazdrościsz tyle ilości wolnego czasu co robuś? oddaj swojej matce albo matce żony dzieciaka na tydzień, zażyj w końcu trochę powietrza i skończ tego Final Fantasy XV. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Metalowa Wigilia w Warszawie - PIEKŁO Może zacznę od fillerów. Pierwszy zespół. Nie wiem co to było ale było do dupy, bez polotu. Nijaka podówrkowa kapela, do zaorania. Na drugim wyszedłem, jakos nie chciało mi się tego słuchać. Furia...(pipi)! Nigdy wczesniej nie ziewałem na żadnym gigu! Zrozumiałem, że to nie jest muzyka dla mnie bo nawet jesli fajnie zaczęli to kończyli tymi ekspresyjnymi gniotami (dla mnie przynajmniej) z ostatniej płyty Rozczarowałem się. Ok teraz to co najlepsze. Zacznę od końca czyli Mayhem. Widziałem ich już nie pierwszy raz i uswiadczyłem się w przekonaniu, że ten zespół (a w szczególnosci ta trasa DMDS) to (pipi)any skak na kasę i nic więcej. Istnieją tylko dlatego, że są legendą wydarzeń, które miały miejsce te 25 lat temu. Gdyby nie samobójstwo Deada, Zadźganie Euronymousa przez Varga, to nikt by tego (pipi) dzisiaj nie słuchał. Przecież ta muzyka jest w gruncie rzeczy kiepska Czy to znaczy, że było c(pipi)? Skądże znowu! Bawiłem się doskonale! Ale tylko dlatego, że to własnie ten (pipi)y legendarny Mayhem! Wypadli za(pipi)iscie. Attila jak zawsze z tym swoim teatrzykiem, reszta oprócz Hellhammera w kapturach. Necrobutcher jako jedyny zdejmował od czasu do czasu nakrycie głowy. Najbardziej zabił mnie jeden moment. Rozprzestrzeniający się po sali niczym grom głos Deada z Leipzig zapowiadający Freezing Moon! To było wspaniałe doswiadczenie. Aż ciary przechodziły po plecach. A teraz punkt kulminacyjny. Watain roz(pipi)ił system. Co ten Erik to ja nawet nie. Jak dla mnie ukradł cały show, występ tego zespołu powinien służyć za przykład idealnego podejscia do tego typu przedsięwzięć. Pełna profeska, wszystko grało, dudniło i huczało. Czuć było oddech Szatana i chichot pomniejszych diabłów wydobywający się z czelusci piekieł. Nawet nie potrafię opisać tego słowami. Najlepsze doswiadczenie jakie doznałem w swoim koncertowym życiu. Niech się inni uczą od tego kurdupla. Dla mnie mistrz! edit: Dodam jeszcze, że sala była pełna. Teraz już tylko czekam na mgłę do maja. Może wczesniej jeszcze Triptykon...Nie wiem Chyba, że już całkowicie z kasiorą nie będę miał co robić to na Ghost się przejdę. Może na żywo zrozumiem fenomen tego zespołu. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez ornit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak jak podejrzewałem na Watain warto czekać A jak merch bogato czy na odyeb? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) 2 bluzy na suwak z kapturem. Jedna Mayhem, druga Watain. Made in Honduras. Zabawna sprawa najpierw naklejona była naklejka z "40" więc ludzie się rzucili. Po czym okazało się, że to nie PLN a Euro i nagle wszyscy stracili zainteresowanie tym produktem Ja kupiłem Mayhem za 160 ale widzę, że (pipi)owa jakosć No cóż będzie pamiątka kilka zwykłych bluz przy czym wymienić warto szarą Watain. Żałuję, że jej nie zgarnąłem ale dostałęmz amówienie od ludu z zagranicy na EPki i nie starczyło mi już kasy na więcej. Kilka patchy + duża naszywka Watainu na plecy. 2 czapki - jedna M ruga W przypinki - małe, raczej słabe. kaseta Rabid Death's Curse Watainu najnowsze koncertówki Mayhem CD+DVD - 60 zł sztuka rozchodziły się jak ciepłe bułeczki specjalne limitowane EPy na vinylach c(pipi) wydrukowane, ręcznie numerowane - tych nakupowałem sporo - 60 zł/sztuka. Teraz żałuję, że zostawiłem sobie tylko 3, byłaby dobra inwestycja na przyszłosć ostatnia płyta Watain na vinylu - The WIld Hunt Edytowane 18 Grudnia 2016 przez ornit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Widzę że sporo kasy trzeba zabrać ze sobą. Merch zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Myslę, że najbardziej opyla się brać CD+DVD Mayhem bo z tego co zrozumiałem nie da się chyba tego wyrwać inaczej niż z ich dystrybucji. edit: I te EPki! To naprawdę dobry kąsek! Edytowane 18 Grudnia 2016 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na Epki bardzo się jaram, chyba nawet na tyle że będę musiał przetrawić raz jeszcze tą goowniano furie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Furia? Najlepsza płyta tego roku w jesli o Polske. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) W swoim gatunku z pewnoscią edit: I żeby nie było. Płytę kupiłem i przesłuchałem bo lubię ich wczesniejsze dokonania. Pierwszy numer był naprawdę spoko i zapowiadał ciekawą przygodę, która jednak w raz kolejnymi piosenkami powoli przeradzała się w nużące nie wiadomo co. To oczywiscie tylko moje zdanie bo zdaję sobie sprawę z tego, że ludzie w recenzjach ekscytują się tymi eksperymentami swiadczącymi o "braku stagnacji i ciągłym poszukiwaniem coraz to nowszych doznań". Edytowane 18 Grudnia 2016 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Byłem na furii w zeszłym roku chyba, supportowali Samaela i padaka straszna do płyty nawet nie podjechałem sorry nudy i męka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na Epki bardzo się jaram, chyba nawet na tyle że będę musiał przetrawić raz jeszcze tą goowniano furie... Ja pojechałem na Furię tylko po to własnie żeby zdążyć kupić te EPki :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na Epki bardzo się jaram, chyba nawet na tyle że będę musiał przetrawić raz jeszcze tą goowniano furie... Ja pojechałem na Furię tylko po to własnie żeby zdążyć kupić te EPki :D W b90 startują o 16 wpadnę kupię fanty wracam do domu a potem na Watain/Mayhem taki jest plan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) To fajnie masz bo np Progresji nie można opuszczać i wszyscy musieli czekać niecałe dwie godziny na Watain XD edit: A gosciu od mercha się nie wyrabiał i stanowisko wystartowało chyba o dwudziestej Tłum i scisk był przeogromny jakby ludzie rzucili się na promocje w Lidlu (sam się oczywiscie rzuciłem bo jestem strasznym Januszem jesli chodzi o takie rzeczy) Edytowane 18 Grudnia 2016 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) To fajnie masz bo np Progresji nie można opuszczać i wszyscy musieli czekać niecałe dwie godziny na Watain XD Podczas koncertu furii nawet browar nie pomaga, współczuję Już po koncercie... Ornit tak jak pisałeś Watain wysłał Mayhem do diabła. Było około 600 osób więc kameralnie ale dzięki temu merch był dostępny poza tym na czym mi najbardziej zależało czyli na ostatnim vinylu Watain. Chłopaki z W bardzo fajni kolesie była okazja do fotek i do wypicia piwa. Generalnie trochę czuć że mają zryte dekle. Mayhem trochę obrażony chyba na małą frekwencję, zeszli bez bisu i nikt się o nich nie dopominał. Jestem bardzo zadowolony z koncertu, Watain zaorał mocno. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez mars75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 U nas pełno ludu było i też nie było żadnych bisów. Każdy zagrał co miał zagrać i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jezusmaryjo jakie koncerty w Kraku na początku (powiedzmy) przyszłego roku. Najpierw Dillingery 12 lutego, potem a następnie Niech biorą moje dutki Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Na Triptykon planuję isć ale tylko ze względu na tego z(pipi)a z Hellhammera Pewnie i tak będą grać Celtic Frost Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jak byłem na Triptykon 2 lata temu to zagrali 2 wałki Celtic Frost, w tym jeden totalnie chujowy. Ale cała reszta coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Na metalmanii w 2017 headlinerem bedzie Samael i bedzie grany worship him i blood ritual o diable rogaty.... Edytowane 23 Grudnia 2016 przez mars75 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Widziałem, że w maju ponoć ma być traska Cobalt z Oranssi Pazuzu i mają zahaczyć o Gdańsk. Jeśli to prawda to wale konia stopami. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi