Skocz do zawartości

Koncerty - terminy, relacje, wrazenia

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 318,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Brutal Assault 2019   Byłem po raz dziesiąty albo jedenasty, nie pamiętam już, najlepsza edycja od lat. Zestaw kapel pancerny, uniknęli problemów z dźwiękiem , jak w latach poprzednich, jak

• Black Sabbath (+Rival Sons) w Leeds, dwa dni temu. RS takie se, po trzech piosenkach zastanawiałem się, czy zaczęli grać je od nowa, bo wszystko takie same. Gitarzysta zmieniający gitary co kawałek, d

Opublikowano

Dziwna sytuacja. Z jednej strony Morbid Angel z Tuckerem za którym nie przepadam i pewnie z materiałem z nowej płyty jak i Heretica plus GtoA ale za to Trey który rzeźbi jak nikt inny. Druga strona to I am Morbid i Dave z materiałem z czterech pierwszych płyt, absolutnie kultowych jak dla mnie ale (pipi) w Bielsku białej. Jakoś trzeba przetrwać to pindolino 6.5 godziny w jedną stronę, tak czy inaczej będzie piękne koncertowe lato :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warduna w Zabrzu 19.10 i Gdańsku 20.10 Ragnarok is coming.

Opublikowano

240 zł za Wardrunę :yao:

edit: Dopiero teraz zobaczyłem. Idę!

kvelertak.jpg

Edytowane przez ornit

Opublikowano

240 zł za Wardrunę  :yao:

edit: Dopiero teraz zobaczyłem. Idę!

kvelertak.jpg

Dźwięk w Firleju jest taki, że sam się zastanawiam, czy nie pojechać do Wa...

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Otóż widziałem zespół muzyczny Oxbow we wtorek w lońdyńskim klubie The Dome. Sama miejscówka mocno przypominała wrocławski Firlej tylko że brzmienie było zaje.biste. Show trwał jakieś 50 min i szczałem ze szczęścia. Zagrali osiem kawałków z czego sześć z nowej płyty i dwa z The Narcotic Story. Numery z nowego albumy brzmiały super. Eugene, kawał kur.wy ulanej, klasycznie zrobił lekki striptiz ale tylko do portek. Te jego kocie ruchy na scenie. :baderolix: Mieli na merchu zarówno nowe LP [przed premierą] jak i książkę The Thin Black Book. Niestety nie wypowiem się jak brzmi sam album bo nie mam gramofonu aktualnie a nie było w środku digidownloadu. ;/ Poniżej setlista plus link do paru zdjęć gdzieś z fejsa:

The Finished Line

A Gentleman's Gentleman

Frank's Frolic

Sawmill

Ecce Homo

Down a Stair Backward

Letter of Note

Host

zdj

ps.

grał też zespół Sumac ale nie wiem po co to kur.wa żyje ;/

Edytowane przez _K_

Opublikowano

Nie wiem czy kogoś to interesuje ale na Metal Hammer fest w Spodku zagra Marilyn Manson, Paradise Lost, Myrkur i ktoś tam jeszcze. 15 lat temu może bym pojechał choćby na Mansona ale teraz...meh...

Opublikowano

Nie miałem nigdy zajawki na Mansona (grał zdecydowanie za miękko jak na swoją prezencję sceniczną), ale The Pale Emperor wszedł mi na miękko. Bardzo dobry album i chociażby z tego tytułu pomyślę nad tym koncertem.

Opublikowano

Na Mgle byłem. Co jeszcze w życiu można zobaczyć?

Chyba tylko Mastodon został. ;/

Opublikowano

Polecam odwrócony dom w Szymbarku, będziesz zachwycony.

Opublikowano

Możesz napisać co ciekawego było z mercha do kupienia?
Opublikowano

Taki dobry zespół, a taki tragiczny merch. :/ Po ile mieli te koszulki? 60zł?

W (pipi)e to mam, 16 lat skończyłem dekadę temu, a okres buntu mam już dawno za sobą. Co ty, (pipi), chciałeś - długopisy, zeszyty w kratkę, przypinki do "kostki" czy może (pipi)one przepocone, u n o r a n e śliną kominiarki?

Jak mawiał klasyk, na koncertach trzeba pona(pipi)iać, dać komuś w mordę, a na koniec kupić coś ze sklepiku. Wziąłem białą koszulkę z napisem "Mgła", ale nie pytałem, ile ściągną z karty. Lato idzie, a druga biała koszulka, którą posiadam (z pingwinami z Madagaskaru), nieco się już sprała.

Opublikowano

Ciekawa koszulka jak na 26 latka te pingwiny, a płaciłeś kartą za merch i to jeszcze w uchu ? :)

f54ecb58fd62.jpg

Opublikowano

W jakim, (pipi), uchu? Byłem u Bazyla, a (pipi)owe nagłośnienie pasowało w punkt do nihilistycznego plumkania z Krakowa.

Od pingwinów się od(pipi), super bajka i humor. Siora mi dała, to noszę.

Opublikowano

Spokojnie, nic się nie stało. Niepotrzebnie się uniosłem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Taki dobry zespół, a taki tragiczny merch. :/ Po ile mieli te koszulki? 60zł?

W (pipi)e to mam, 16 lat skończyłem dekadę temu, a okres buntu mam już dawno za sobą. Co ty, (pipi), chciałeś - długopisy, zeszyty w kratkę, przypinki do "kostki" czy może (pipi)one przepocone, u n o r a n e śliną kominiarki?

Jak mawiał klasyk, na koncertach trzeba pona(pipi)iać, dać komuś w mordę, a na koniec kupić coś ze sklepiku. Wziąłem białą koszulkę z napisem "Mgła", ale nie pytałem, ile ściągną z karty. Lato idzie, a druga biała koszulka, którą posiadam (z pingwinami z Madagaskaru), nieco się już sprała.

lol mają słabe te koszulki, nie odleć

Opublikowano

Pingwiny nie latają, gamoniu.

Nie noszę ubrań z logami zespołów, których słucham. Naiwnie chciałem dołożyć młodemu Żentarze parę groszy do wódki.