Opublikowano 10 kwietnia 20177 l Dziwna sytuacja. Z jednej strony Morbid Angel z Tuckerem za którym nie przepadam i pewnie z materiałem z nowej płyty jak i Heretica plus GtoA ale za to Trey który rzeźbi jak nikt inny. Druga strona to I am Morbid i Dave z materiałem z czterech pierwszych płyt, absolutnie kultowych jak dla mnie ale (pipi) w Bielsku białej. Jakoś trzeba przetrwać to pindolino 6.5 godziny w jedną stronę, tak czy inaczej będzie piękne koncertowe lato :)
Opublikowano 21 kwietnia 20177 l 240 zł za Wardrunę edit: Dopiero teraz zobaczyłem. Idę! Edytowane 21 kwietnia 20177 l przez ornit
Opublikowano 22 kwietnia 20177 l 240 zł za Wardrunę edit: Dopiero teraz zobaczyłem. Idę! Dźwięk w Firleju jest taki, że sam się zastanawiam, czy nie pojechać do Wa... Edytowane 22 kwietnia 20177 l przez ogqozo
Opublikowano 27 kwietnia 20177 l Otóż widziałem zespół muzyczny Oxbow we wtorek w lońdyńskim klubie The Dome. Sama miejscówka mocno przypominała wrocławski Firlej tylko że brzmienie było zaje.biste. Show trwał jakieś 50 min i szczałem ze szczęścia. Zagrali osiem kawałków z czego sześć z nowej płyty i dwa z The Narcotic Story. Numery z nowego albumy brzmiały super. Eugene, kawał kur.wy ulanej, klasycznie zrobił lekki striptiz ale tylko do portek. Te jego kocie ruchy na scenie. :baderolix: Mieli na merchu zarówno nowe LP [przed premierą] jak i książkę The Thin Black Book. Niestety nie wypowiem się jak brzmi sam album bo nie mam gramofonu aktualnie a nie było w środku digidownloadu. ;/ Poniżej setlista plus link do paru zdjęć gdzieś z fejsa: The Finished Line A Gentleman's Gentleman Frank's Frolic Sawmill Ecce Homo Down a Stair Backward Letter of Note Host zdj ps. grał też zespół Sumac ale nie wiem po co to kur.wa żyje ;/ Edytowane 27 kwietnia 20177 l przez _K_
Opublikowano 28 kwietnia 20177 l Nie wiem czy kogoś to interesuje ale na Metal Hammer fest w Spodku zagra Marilyn Manson, Paradise Lost, Myrkur i ktoś tam jeszcze. 15 lat temu może bym pojechał choćby na Mansona ale teraz...meh...
Opublikowano 28 kwietnia 20177 l Nie miałem nigdy zajawki na Mansona (grał zdecydowanie za miękko jak na swoją prezencję sceniczną), ale The Pale Emperor wszedł mi na miękko. Bardzo dobry album i chociażby z tego tytułu pomyślę nad tym koncertem.
Opublikowano 29 kwietnia 20177 l Na Mgle byłem. Co jeszcze w życiu można zobaczyć? Chyba tylko Mastodon został. ;/
Opublikowano 29 kwietnia 20177 l Na Mgle byłem. Co jeszcze w życiu można zobaczyć? Chyba tylko Mastodon został. ;/ Polecam odwrócony dom w Szymbarku, będziesz zachwycony.
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Na Mgle byłem. Co jeszcze w życiu można zobaczyć? Chyba tylko Mastodon został. ;/ Możesz napisać co ciekawego było z mercha do kupienia?
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Taki dobry zespół, a taki tragiczny merch. :/ Po ile mieli te koszulki? 60zł?
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Taki dobry zespół, a taki tragiczny merch. :/ Po ile mieli te koszulki? 60zł? W (pipi)e to mam, 16 lat skończyłem dekadę temu, a okres buntu mam już dawno za sobą. Co ty, (pipi), chciałeś - długopisy, zeszyty w kratkę, przypinki do "kostki" czy może (pipi)one przepocone, u n o r a n e śliną kominiarki? Jak mawiał klasyk, na koncertach trzeba pona(pipi)iać, dać komuś w mordę, a na koniec kupić coś ze sklepiku. Wziąłem białą koszulkę z napisem "Mgła", ale nie pytałem, ile ściągną z karty. Lato idzie, a druga biała koszulka, którą posiadam (z pingwinami z Madagaskaru), nieco się już sprała.
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Ciekawa koszulka jak na 26 latka te pingwiny, a płaciłeś kartą za merch i to jeszcze w uchu ? :)
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l W jakim, (pipi), uchu? Byłem u Bazyla, a (pipi)owe nagłośnienie pasowało w punkt do nihilistycznego plumkania z Krakowa. Od pingwinów się od(pipi), super bajka i humor. Siora mi dała, to noszę.
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Spokojnie, nic się nie stało. Niepotrzebnie się uniosłem. Pozdrawiam.
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Taki dobry zespół, a taki tragiczny merch. :/ Po ile mieli te koszulki? 60zł? W (pipi)e to mam, 16 lat skończyłem dekadę temu, a okres buntu mam już dawno za sobą. Co ty, (pipi), chciałeś - długopisy, zeszyty w kratkę, przypinki do "kostki" czy może (pipi)one przepocone, u n o r a n e śliną kominiarki? Jak mawiał klasyk, na koncertach trzeba pona(pipi)iać, dać komuś w mordę, a na koniec kupić coś ze sklepiku. Wziąłem białą koszulkę z napisem "Mgła", ale nie pytałem, ile ściągną z karty. Lato idzie, a druga biała koszulka, którą posiadam (z pingwinami z Madagaskaru), nieco się już sprała. lol mają słabe te koszulki, nie odleć
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l Pingwiny nie latają, gamoniu. Nie noszę ubrań z logami zespołów, których słucham. Naiwnie chciałem dołożyć młodemu Żentarze parę groszy do wódki.