milan 7 022 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Trzeba się spieszyć z kupnem czy powinien być luzik nawet na początku roku? tool to jednak nie papka typu metalika więc może się ludzie nie rzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Też tak myślałem, ale na wszelki wypadek kupiłem w przedsprzedaży bilety na płytę. Racja, to nie metallica, nie wydali płyty od 12 lat, ale sporo ludzi ich słuchało/słucha dalej. Bilety w sprzedaży sa zdaje się od piątku i cóż, nie zostało ich za wiele, stan na teraz ze stronki ticketmaster https://ibb.co/dHxGwV Edytowane 29 Października 2018 przez puszkin Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 o w pisde, to już po ptakach, same krzesełka za kotarą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 No poszły szybko normalne bilety typu płyta i zostaly krzesełka dla emerytów. (pipi)a 300zł za płyte, ale ciesze się, że nie przycebulilem. BTW KISS będzie w Krakowie tydzień po Tool. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hero of Orion 365 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Nigdy nie byłem na tej Tauron Arenie ale jeśli to stadion to widoczność powinna być chyba dobra bez wzgledu gdzie się ulokujemy. Ktoś kto tam był może naświetlić sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Świetna akustyka, mniejsza niż stadion, bardzo dobrze zaprojektowana i daleko od starego miasta. Generalnie świetna muejscowa na koncerty, ale do kur.wy nędzy nie wszystko w jednym miesiącu w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Czekam na pojedynczy bilet na Kinga Diamonda. edit: Ale jak nadal będą dostępne bilety na płytę na KISS po 9-tym listopada to też kupię Edytowane 29 Października 2018 przez ornit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 1 godzinę temu, ornit napisał: Czekam na pojedynczy bilet na Kinga Diamonda. edit: Ale jak nadal będą dostępne bilety na płytę na KISS po 9-tym listopada to też kupię Ja kupiłem na dwa dni Mystic, za taki lineup, dwa dni po 250 to nie jest drogo. Będą jeszcze kolejne dobre ogłoszenia Na Kiss wbijam tak samo. Szkoda że wszystko w Krakowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 23 godziny temu, Absolem napisał: To jest news! Słuchałem KD i MF swego czasu. Miałem nawet i stare kasety, ale dziś... no jakoś kurła nie mogę zmusić się do tego wokalu. Na żywo "piszczenie" pewnie jeszcze gorzej brzmi. Z innej beczki: pamiętam że już wieku temu szukałem jakichś polskich książek o Kingu i nic nie znalazłem. Minęło sporo lat i widzę dalej nic. Jednak to niszowy artysta:) Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) 12 godzin temu, Absolem napisał: Ja kupiłem na dwa dni Mystic, za taki lineup, dwa dni po 250 to nie jest drogo. Będą jeszcze kolejne dobre ogłoszenia Na Kiss wbijam tak samo. Szkoda że wszystko w Krakowie. Super, na początku też o tym myślałem Przyznam jednak, że nigdy nie lubiłem Slipknota. Nawet w latach 90tych ich muzyka nie wydawała mi się interesująca więc na tych dwóch dniach mi jakoś nie zależy. Wątpię też żeby ktoś grał tam jakiś black metal więc dodatkowo parcia nie mam ale kasę za jednodniowy karnet mogę wybulić dla samego Kinga Diamonda. Poza tym nie chce mi się spędzać 2-3 dni w Krakowie. @grzybiarz Ja nie słucham Kinga ale właśnie chcę usłyszeć to "piszczenie" na żywo. Skale jakimi ten człowiek operuje to coś wspaniałego czego (prawdopodobnie) nie oddadzą same nagrania. To, że nie piszą o nim po Polsku to nie znaczy, że jest niszowy. Tak samo można napisać o KISS czy Motley Crue, których nawet w polskich rozgłośniach rockowych nie posłuchasz Edytowane 30 Października 2018 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Do toola dołożyli alice in chains. W sumie z takich np Deftonsów bym się cieszył bardziej, ale i tak jest miło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 W dniu 25.10.2018 o 18:11, ornit napisał: To co tam pany? Będą KISS w przyszłym roku w Polsce czy nie będą? Ważne, że będą w UK. Bilety kupione aż dym poszedł z karty Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Ja na 100% idę na KISS i prawdopodobnie też na to Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 W dniu 29.10.2018 o 19:43, grzybiarz napisał: Na żywo "piszczenie" pewnie jeszcze gorzej brzmi Pokazuję i objaśniam, na koncertach King to petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Ja zrobiłem zbyt dużo zamówień i muszę wybierać jeśli chodzi o takie wydarzenia wiec kasę przeznaczę na KISS. Poważnie jestem mega nahajpowany zobaczeniem tych koszernych oldboyów. Wydam na to każdy piniondz. Edytowane 1 Listopada 2018 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Pierwszy raz..? Nie ustawiaj się pod sceną. Stań jakieś 10 - 15 metrów, trochę na lewo. Ich show właściwie zawsze wygląda tak samo i to jest najlepszy spot na KISS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Dzięki ale wątpię, że się tam wcisnę Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Gigu wczoraj w Warszawskiej Progresji. Miałem się spóźnić żeby nie oglądać amerykańskiej Profanatica. Niestety, zrobiłem inaczej i później tego pożałowałem. Z relacji innych osób wnioskuję, że to bardzo dobry zespół, dla mnie jednak (pipi)nia z grzybnią. Jako drudzy zagrali sympatyczni Grecy z Rotting Christ. Nawet gdybym nie wiedział kto gra, zgadłbym po ilości konkretnych dupencji, które zjawiły się na wczorajszym występie. Osobiście nigdy nie byłem ich wielkim fanem. Wiem, że RC to KVLT jak (pipi) i szanować trzeba, jednak ich muzyka wydaje się ostatnimi czasy nieco jarmarczna. Było klaskanie, wspólne śpiewanie, uśmiechy, radości nie było końca. Nie znam ich numerów ale wydaje mi się, że mieli podobny setlist jak dwa lata temu Mimo wcześniejszych moich narzekań było nawet fajnie. Jako support zawsze chętnie ich obejrzę i posłucham. Tym razem Szwedzi z Watain przywieźli ze sobą więcej kości i trójzębów. Właściwie to cała scena usłana była trójzębami i zastanawiam się jak będą się wśród nich poruszać kiedy przywiozą ich jeszcze więcej następnym razem Występ w formie rytuału. Na początku Eric wszedł z pochodnią podpalając dwa główne trójzęby (mniejsze trójzęby i krzyże podpaliła wcześniej kobieta z obsługi). Od czasu do czasu przyklękał przy ołtarzyku, gdzie niczym Geralt z Riwii przyrządzał mikstury i amulety. Poza tym standard. Rzucał ogniem, rozlewał krew na widzów, przypalał sobie dłoń. Tak samo wyglądało to dwa lata temu jak grali całe Casus Luciferi (tylko trójzębów było mniej). W skłądzie zabrakło Seta Teitana. Może bali się, że będzie zighajlował, może popełnił samobójstwo W każdym razie koncert wypadł naprawdę dobrze. Grali kawałki z Casus Luciferi, The Wild Hunt i oczywiście z ostatniej swojej płyty. Merch był taki sobie. Jedyna płyta, w jaką można się było zaopatrzyć, to The Wild Hunt. Poza tym koszulki Watain i Rotting Christ, bluzy, pin Watainu, naszywki. O wiele więcej było do wyboru u Profanatica ale nie byłem zainteresowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Czy tam jest napisane Pizza Hawajska? Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Nowa plyta świetna, obecność obowiązkowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Bilecik na KISS na GA za 225 zł zamówiony. Oby tylko nie odwołali Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Za to bilety na Toola i Alice in Chains na płyte są dostępne za jakieś chore pieniądze, ah to livenation. Lepiej już pojechać na Alice in Chains do Pragi, tam grają z Black Rebel Motorcycle Club. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Myślę że to TooL winduje cenę, bo AiC w obecnej formie to gratka tylko dla fanów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 A co złego jest z formą Alice? To raczej tool jest zbędny w tym połączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 To że ich płyty z DuVallem brzmią dość podobnie. Mi to nie przeszkadza, bo jestem wielkim fanem AiC, ale nie ma co ukrywać że nie widzę szans na jakąś rewolucję w stylistyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi