ornit 2 938 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) Varg podał na Twitterze, że szykuje nowy album Burzum Nie planował tego ale zebrało mu się tyle materiału, że wypuści ścieżkę dźwiękową do sesji RPG swojego systemu My Farog. Oczywiście żartuję sobie, jednak płyta utrzymana ma być w klimacie ostatnich dwóch dokonań. edit: (pipi)a! Okazało się, że to nie żart i faktycznie kolejny album ma być podkładem pod przygody dzielnych hobbitów Ja i tak kupię! Hail Odin! Edytowane 8 Października 2019 przez ornit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Nowy Mayhem w internetach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Nowy Mayhem brzmi jak randomowy zespół czarno-metalowy grający utwory typu tribute. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Pierwszy "rezyserowany" teledysk Mayhem, świetny numer, teledysk też niczego sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 https://creeppurple.bigcartel.com/product/black-magick-ss-the-black-abyss-2x12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Trochę dziwne te metamorfozy ale numer świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Takie film na podstawie biografii by się przydał a i utwór zacny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 W dniu 13.12.2019 o 16:27, Absolem napisał: Trochę dziwne te metamorfozy ale numer świetny. Nie bardzo śledzę solowego Ihsahna, ale ten numer: mnie rozwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 @Masorz można lubić nie lubić ale jest kilku gości i kapel których metamorfozy zawsze są godne uwagi, Ihsahn jest jednym z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Varg wydaje nową płytę z plumkaniem inspirowanym rpgami.. Premiera w marcu przyszłego roku. https://www.metalnews.pl/plyty/burzum-nowa-plyta-varga-vikernesa-w-2020-roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Żonce trzeba kupić nowe buty na święta? A potem zabraknie kasy na Wasze przyjemności? Lepiej zafundujcie małżonkom dobre minety bo pojawił się preorder https://shop.indierecordings.no/products/mayhem-de-myteriis-dom-sathanas-25th-anniversary-box-set?fbclid=IwAR1T_Vs7gSEW5WtQb9mA3u4JZPVy1_WkUbjj4mL3FOYNvLXruCKwxbZU_UA doliczcie sobie 32 Euro wysyłki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Jako alternatywę polecam zwykły TMDS plus Henhose Recordings którego się nie da słuchać tak samo jak tych dodatkowych lp z boxa plus to: Zamiast bookleta z boxu bo nic nowego w nim nie będzie chyba że Necrobutcher dołoży pisemne zapewnienie że chciał zadźgać Euronymousa dwa tygodnie przed Vargiem. Osobiście mówię nie takim żałosnym skokom na kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 To wydanie to głównie gratka dla kolekcjonerów. Ja się bardzo cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 To wydanie to dojenie kasy z ludzi którzy wpadli w modę zbierania winyli, dla kolekcjonerów to jest pierwszy press Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 W dniu 3.06.2019 o 22:55, Absolem napisał: Moje nowe nabytki. Wypełniony po brzegi miodem box, jeżeli ktoś jest fanem pozycja obowiązkowa. Hurr durrr Venom Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 No, tylko porównaj sobie zawartość tego i wszystkiego co wyszło od Mayhem plus zważ też częstotliwość wydawania "kolekcjonerskich" boxów przez Mayhem. W przypadku tego zespołu kolekcjonerski równa się dymany na piniądz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Każdy lubi co innego. Cieszmy się muzyką i różnymi wydaniami płyt naszych ulubionych zespołów Dla Ciebie to wspomniany Venom (tego boxa zresztą też mam ), dla mnie Mayhem. Nie stać mnie na oryginał więc przygarnę remastera, nad którym według zapowiedzi, czuwali Hellhammer i legendarny Pytten. Ciekawy jestem też bonusów a także (a może przede wszystkim) tej dodatkowej książki. Nawet Nergal się wypowiada i co ciekawe używa tam słowa "Euronymouse" co wydaje się bardziej niż prawdopodobne funkcjonowało wówczas na polskiej scenie tak jak plotka, że Euronymousa zabił Fenriz . Szkoda tylko, że nie ma tam wywiadu z Vargiem ale Louis pewnie woli grać sam ze sobą w swoje RPGi niż wracać do kłopotliwej przeszłości. I tak! Lubię być w ten sposób dymany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Jakie to jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Me and that Man trafił do preordera https://matm-store.com/ Przyznam, że mi się to zupełnie nie podoba. Poprzedni album był spoko, koncert w Palladium również natomiast to wydawnictwo zupełnie do mnie nie trafia. W mystic.pl jest złoty winyl za 108 zł Ozzy Osbourne Ordinary Man https://www.gandalf.com.pl/m/ordinary-man-vinyl/ Gandalf teraz poleciał bo JUŻ przecenił na tylko 165,99 Na oficjalnej stronie Ozzyego można zamówić kolorową wersję oraz PD a jak ktoś nie chce ściągać z JewSA to niecierpliwi mogą zaklepać swoje kopie w fińskim https://www.recordshopx.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 https://muzyka.interia.pl/wiadomosci/news-rush-neil-peart-nie-zyje-legendarny-perkusista-mial-67-lat,nId,4255581 Odszedł jeden z największych, a w mojej opinii największy i najlepszy rockowy perkusista wszechczasów. Coż...moje marzenie, aby kiedyś pójść na ich koncert mogę odłożyć na półkę i...na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ogromna strata, Rush bardzo szanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Absolem napisał: Ogromna strata, Rush bardzo szanuję. Dziwna rzecz, bo Rush jako jeden z bardzo, bardzo nielicznych wykonawców ze światowego topu, które nigdy w Polsce nie koncertowały. Tym bardziej jest to dziwne, że przecież Geddy Lee pochodzi z ocalałej z Holocaustu rodziny łódzkich Żydów. Był ponoć jeden jedyny raz w naszym kraju, właśnie w Łodzi, ale jego wizyta miała charakter ściśle prywatny. Była raz kiedyś realna szansa, aby na ich koncercik pojechać swego czasu do Pragi, ale wraz z kumplem pomyśleliśmy sobie tak: raz że fundusze u nas średnie, droga daleka, logistyka upierdliwa, a dwa, że skoro przyjechali do Pragi to za momencik wjadą na następnej lub następnej trasce koncertowej do nas. No i chuy, nie wpadli i już nie wpadną PS: Urządziłem sobie dziś z kumplem (też fanem zespołu) wieczór poświęcony Rush oglądając cały koncert na bluryju. Na nim właśnie solo Pearta: Spoczywaj arcymistrzu w pokoju! Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Czezare 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Najnowszy winyl mgły do kupienia od No-Solace na Allegro. 45+14 zł wysyłka. Taniej się chyba nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, ornit napisał: Najnowszy winyl mgły do kupienia od No-Solace na Allegro. 45+14 zł wysyłka. Taniej się chyba nie da. Chyba już nie ma Edit kupione na malignant voices Edytowane 17 Stycznia 2020 przez tukan Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi