Opublikowano 3 stycznia 200817 l Witam. Ostatnio udało mi się kupić oryginalny kabel RGB do GC. Dotychczas jechałem na zwykłym no-name od Robsona. Przyznam, że jestem nieco rozczarowany. Oryginalny nintendowski kabel daje tylko minimalnie lepszy obraz; różnica w stosunku do no-name jest ledwie zauważalna, a wszystko to na 29" Samsungu 100Hz. Summa summarum, moim subiektywnym, zwykły kabel RGB z powodzeniem zadowoli większość zainteresowanych. Pozdrawiam.
Opublikowano 5 stycznia 200817 l Tak na prawdę to nie ma wyraźnej różnicy między Nintendowskim kablem RGB, a jakimś tanim czy robionym we własnym zakresie. Jeżeli są dobre luty, ekranowany kabel i odpowiednie rezystory i kondki to uzyskamy dokładnie to co jest na oryginalnym kablu. Mając wtyczkę do GC w cenie ~10 zł można zrobić sobie przewód. Jeżeli ktoś jest zapaleńcem i wyznaję idee DIY to polecam się pobawić, jedno popołudnie i zaoszczędzimy trochę kasy.
Opublikowano 3 lutego 200817 l A jaki kabel kupic zeby gry ładnie wygladały na HD TV?? najlepiej component, ale niestety niewiele PALowskich gier obsluguje progressive scan. o wiele lepiej w tym przypadku wypadaja gry NTSC. a pomiedzy zwyklym kablem a RGB nie zauwazylem na LCD zadnej roznicy. kabel RGB daje efekty tylko na CRT.
Opublikowano 19 maja 201014 l Witam, czy kabel Euro-Scart, przeznaczony docelowo dla Wii, pasuje do GC? Pytam, ponieważ na Allegro już nie ma takich przewodów w dziale 'GC'.
Opublikowano 12 stycznia 201213 l a pomiedzy zwyklym kablem a RGB nie zauwazylem na LCD zadnej roznicy. kabel RGB daje efekty tylko na CRT. Akurat miałem okazję to sprawdzić. Kupiłem taki kabel na angielskim ebayu za 40 zł z przesyłką. Różnica pomiędzy dziadowskim Scartem jest b.duża. Wyraźniejsze kolory, brak przepalenia i rozmazania. Tak więc kabel RGB na LCD daje zauważalne różnice. Edytowane 12 stycznia 201213 l przez da$io
Opublikowano 29 stycznia 201213 l Czyli jednak component jeśli chce się wydusić jak najwięcej? EDIT: ten do Wii tyż się nada? A co z zasilaczem? Edytowane 29 stycznia 201213 l przez Yap
Opublikowano 22 listopada 201212 l Mam pytanko odnośnie oficjalnego kabla od Nintendo. Ku mojemu zdziwieniu ma on tylko połowę pinów, w przeciwieństwie do innych kabli rgb. Czy ten brak połowy pinów sprawia, ze grafika jest gorsza?
Opublikowano 26 listopada 201212 l Mam pytanko odnośnie oficjalnego kabla od Nintendo. Ku mojemu zdziwieniu ma on tylko połowę pinów, w przeciwieństwie do innych kabli rgb. Czy ten brak połowy pinów sprawia, ze grafika jest gorsza? 2 - audio prawy 6 - audio lewy 8 - uziemienie ( switching) 16 - zasil 5v (blanking) 20 - video + 7 - niebieski 11 - zielony 15 - czerwony 17- video - w odpowiedzi na pytanie , tak, gdyz to jest jakby przejsciowka z chinch na scart a nie pelnoprawny rgb scart Edytowane 26 listopada 201212 l przez UnexpectedBoy