Skocz do zawartości

Lech Poznań

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Wchodzę na topic o LE utarczki słowne Maidena ze Stoną, wchodzę na topic o Legii to samo. Oczywiście tu też są. Widać, że liga wraca do łask :D

Maiden żyje wydarzeniami jak polska piłka meczem na Łemblej. Prehistoria.

Co do meczu to nawet nie chce mi się na ten temat pisać... Jedno jest dobre, jeszcze kilka meczów zagramy w takim stylu i może wy(pipi)ią trenejro :D

Gość Maiden

:D

Żyję historią mojego klubu, bo jest piękna, bogata, uwieńczona sukcesami. Gdybym był natomiast kibicem klubu z Wielkopolski, z pewnością starałbym się o jego przeszłości zapomnieć :D

Co treneiro - na pewno, dla was byłoby lepiej by go pogonili :)

EDIT:

@Orson:

I] Występu w LE gratulowałem wielkopolskiej drużynie wielokrotnie, także w tym topicu :)

II] Byłem przeciwny konfliktowi z ITI :)

Edytowane przez Maiden
Gość Orson

Maiden, stac cie na wyczyn pogratulowania "przeciwnikowi" świetnego występu w pucharach czy tez twa duma kibica stołecznego klubu ległaby w gruzach gdybyś tak uczynił?

bogata historie to ma real madryt np. Legia ma kilka epizodów , dla europy nic nie znaczących, a neawet przez polaków zapomnianych. Ostatnie lata to fatalnosc piłkarska jak i w wykonaniu kibiców, wasze wojny z ITI są komiczne, zrozumcie, ze klub to biznes dla własciciela , jego kasa, jego decyzje , to nie wasz plac zabaw, nie paczki u babci na którą sie obrazicie i bedziecie robic smutne minki.

Sorry za offa ale jak widze Miadena, który już enty raz pisze takie cos, to po prostu nie wytrzymałem

Edytowane przez Orson

Wracamy do tematu. W niedziele mecz z Widzewem, niestety w Poznaniu. Znów będzie kopanina, dalekie piłki na Rudnevsa i liczenie na szczęście. Powoli mam dosyć takiej gry, aż nie chce się na to patrzeć. Wybiorę się na ten mecz i zobaczę go z wysokości trybun, oby był warty każdej złotówki. Mam nadzieje, że tym razem Bakero nie będzie eksperymentował składem, bo jeśli teraz podwinie się mu noga, to nie wieszcze mu dużej kariery w Lechu. Pewnie w innym słabszym klubie w Ekstraklasie znajdzie miejsce i będzie pokazywał swój kunszt trenerski.

Nawiązując do ostatniego meczu z Bragą. Po wejściu Ubipariego Lech przeszedł na ustawienie 4-4-2, tak? Jeśli tak było, to ja nie widziałem tej zdwojonej siły w ataku, a Vojo tylko się obijał o kolejnych (rezerwowych) obrońców Sportingu.

@ Stona, z(pipi)a/łeś. Stałam praktycznie kawałek od Ciebie :)

Brawa dla Wilka. Widać, że Kolejorz troszkę się obudził.. w sumie muszą teraz się skupić na Pucharze.

Co do kibiców Widzewa, można się było spodziewać ''kulturalnego'' zachowania. Mogli skończyć na samym ''pokazie''. Dlatego Mama niechętnie mnie puszczała na Derby do Łodzi xD

W opublikowanym w środę klubowym rankingu stworzonym przez Międzynarodową Federację Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS), Lech Poznań awansował o 32 miejsca i w tej chwili zajmuje 77. pozycję.

W najnowszym zestawieniu mistrzowie Polski zajmują dokładnie tę samą lokatę, co znane w Europie Glasgow Rangers, Rosenborg Trondheim i Aris Saloniki. Ponad to Kolejorz wyprzedza m.in. Celtic Glasgow, Sampdorię Genua, AJ Auxerre i finalistę ostatniej Ligi Europy, londyński Fulham.

Hehehe :)

76495.jpg

PP: Polonia Warszawa - Lech Poznań 1:2

W rewanżowym meczu 1/4 finału Pucharu Polski Lech Poznań wygrał w Warszawie z Polonią 2:1.

Dzięki tej wygranej poznaniacy zapewnili sobie awans do półfinału

Mecz katastrofa, jeszcze w pierwszej połowie dało się to jakoś oglądać, w drugiej Bakero chyba wpadł na pomyśl z autobusem i gra jako taka się skończyła, a zaczęło się wybijanie piłek, faulowanie, skurcze mięśni i strata za stratą połączone z presingiem który zaczynał się gdzieś tak w połowie pola karnego Kotora. Gdyby nie Krzychu, to Bakero pewnie by teraz pakował walizki.

Ja bym chciał żeby tele farta co Ślusarz miał Mikołajczak. (pipi), ten gość musi laski (pipi)ć bakero by ten go wystawiał. Jak taki koleś może grać u nas. to jest nie pojęte. Mecz porażka. Oglądać się tego nie dało. Muraś jak by łapał normalny rytm, co bardzo cieszy, bo na tle tych "piłkarzy" wypadł nad wyraz dobrze.

Włączyłem dopiero drugą połowę i oczekiwałem czego więcej, tym bardziej, że wynik wskazywał na dobrą grę ofensywną Lecha. Szybko, jednak się przekonałem, że na pierwszej połowie możliwości fizyczne i strzeleckie Kolejorza się zakończyły. Jeśli będziemy wygrywać a' la Wisła Kraków, czyli fuksiarsko, bez stylu, to też będę zadowolony i byle zdobyć ten PP, awansować na 3 miejsce w lidze. Później będzie gorące okno transferowe :thumbsup:

Nie wyobrażam sobie, żeby Lech nie ściągnął 1 - 2 skrzydłowych, co w tej chwili jest priorytetem. Szkoda, że wzmocnimy się na jednej pozycji, a osłabimy na drugiej (czyt. sprzedaż Rudnevsa). Jakoś ten Ubiparip mnie nie przekonuje o czym mówiłem kilka postów wcześniej.

Edytowane przez Mefi23

Nie wyobrażam sobie, żeby Lech nie ściągnął 1 - 2 skrzydłowych, co w tej chwili jest priorytetem. Szkoda, że wzmocnimy się na jednej pozycji, a osłabimy na drugiej (czyt. sprzedaż Rudnevsa). Jakoś ten Ubiparip mnie nie przekonuje o czym mówiłem kilka postów wcześniej.

Ile on zagrał minut, że Cie nie przekonuje ? Spokojnie panowie. Dajmy mu szansę zagrać. Jak taki (pipi) mikołajaczak dostaje szasne, to tym bardziej Vojo powinien ją dostać.

Info z pierwszej ręki - Stilic pokłócił się z "kopernikiem" i dlatego nie zagrał w 2 meczach z rzędu. Może to jest jakaś metoda by latem nie wyjechał :teehee: