Skocz do zawartości

Lech Poznań

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że to nie z tego meczu. O ile to nie fejk.

Coś marniutko się sprzedają bilety na mecz z największym, piłkarskim wrogiem Wielkopolski. Czyżby wielkopolscy kibice woleli oglądać widowisko na TVP2 siedząc w papciach ? :kiss:

A może, dzięki nowej polityce Pani Prezes Warty (darmowe bilety, po kilkanaście tysięcy kibiców na meczach drugoligowca), część "kibiców" wielkopolskiego klubu wróciła na stare śmieci? :bunny:

Nawet jak nie będzie kompletu to i tak będzie więcej niż na jakimkolwiek meczu Legii :potter:

Klepie go w tyłek ,czy to już miłość? :wub:

Maiden, rozwalasz mnie. Na mecz przyjdzie pewnie więcej kibiców niż w ogóle wchodzi na Estadio del Ejército Polaco ale nieeeeeeeeee, trzeba się d(pipi)ć :lol: Jak by przyszedł komplet, to byś się spinał, że wiara idzie Legię oglądać, jak nie będzie kompletu, to wielka szydera że wiara zostaje przed TV. Cały Ty <_<

O ile się nie mylę, Legia kilka kolejek temu straciła palmę pierwszeństwa jeśli chodzi o średnią ilość kibiców na meczu na rzecz Kolejorza :potter:

Proszę Cię, w Turynie śniegu nie było i ustrzeliliśmy Juventusowi 3 bramki. Ile meczy było na śniegu? Ile ptk. Lech zdobył? Dziękuję.

1 punkt. W piłce nożnej wygrane punktowane są trzema punktami. A rozmawiamy o wygranych meczach, rozgrywanych w normalnych, nie arktycznych warunkach :teehee:

Jeśli zostanie operatorem obiektu, a na razie wszystko ku temu zmierza, to tak, będzie robił wszystko to oraz wiele więcej.

Nie bawmy się w futurologię. Jak jest teraz? 8)

Choćbyś nawet zjadł tysiąc kiełbasek, to, przynajmniej do przedostatniego meczu tego sezonu, najlepszym klubem w Polsce pozostaje Lech Poznań :potter:

Nie wiem o co chodzi z jedzeniem kiełbasek. Widać mój warszawski umysł nie ogarnia meandrów wielkopolskiego humoru. Niemniej jednak zachęcam Cię do zapoznania się z tym linkiem. A teraz zasuwaj zagryzać gzika :teehee: *

Weź też na poprawkę, że Legia Warszawa jest obecnie najdłużej grającym bez przerwy zespołem w ekstraklasie. Pewien wielkopolski klub, nie tak dawno, prawie nie wrócił do I ligi. Nie wrócił gdyż raptem kilka lat temu, tam też występował. Klub uświęcił zresztą chwalebną rocznicę 80 lecia swojego istnienia pokonując Tłoki Gorzyce. Wspierałeś ich wtedy? Powiedz szczerze, a dam Ci plusika :thumbsup:

Legia jest też klubem starszym, niewątpliwie bardzo zasłużonym dla polskiej piłki. Mogą się z nią równać właściwie tylko zabrzański Górnik i Krakowska Wisła.

* Pisząc posta nasunęło mi się - bardzo szczere spostrzeżenie - na jakiej zasadzie liczone są pkt. dla klubów z pozycji nr. 6 i 21 oraz 14 i 22? :blink:

Widocznie Wojciechowski, w przeciwieństwie do Prezesowej Zielonej Rewolucji [zwanej też Zieloną Owulacją ;) ], nie potrafi dbać o interesy swojego klubu.

A może po prostu sternicy Legii są bardziej rozgarnięci od byłego sponsora Amici Wronki? :teehee:

Zupełnie inne były założenia przy budowie Stadionu Miejskiego, zupełnie inne przy budowie SWP.

Założenia były piękne, a wyszło... Cóż, tak jak po części sam przyznałeś; Efekty są takie, że tak zasłużony klub jak Warta Poznań musi rozgrywać swoje mecze na stadionie:

1.  
  2. Na którym nie rośnie trwa
  3. Który jest architektonicznym bublem
  4. Który jest bublem względem jego wykonania
  5. Który jest za duży dla miasta Poznania
  6. Który ma - mówiąc dyplomatycznie - kontrowersyjny napis na trybunach

Edytowane przez Maiden
  • Minusik 1

Przepraszam, o czym jest ta debata? Taki twór jak Lech nie istnieje. Jest natomiast amica, ze zmienioną nazwą. A motłoch przychodzi na stadion i żyje w niewiedzy, że dopingują klub bez historii.

Jak ktos tu wrzuca jakies dane historyczne, to proszę wrzucać te poprawne - czyli należące do AMICI WRONKI, gdyż wszelki rys historyczny obecnego lecha należy właśnie do klubu wronieckiego.

Przepraszam, o czym jest ta debata? Taki twór jak Lech nie istnieje. Jest natomiast amica, ze zmienioną nazwą. A motłoch przychodzi na stadion i żyje w niewiedzy, że dopingują klub bez historii.

Jak ktos tu wrzuca jakies dane historyczne, to proszę wrzucać te poprawne - czyli należące do AMICI WRONKI, gdyż wszelki rys historyczny obecnego lecha należy właśnie do klubu wronieckiego.

Spójrz sobie na to wszystko OD STRONY PRAWNEJ, później się wypowiadaj :potter:

1 punkt. W piłce nożnej wygrane punktowane są trzema punktami. A rozmawiamy o wygranych meczach, rozgrywanych w normalnych, nie arktycznych warunkach :teehee:

Ile zdobyliśmy w tym sezonie pkt. w europie? Ile zdobyła Legia? Dziękuję :whistling:

Nie bawmy się w futurologię. Jak jest teraz? 8)

Nie wiem o co chodzi z jedzeniem kiełbasek. Widać mój warszawski umysł nie ogarnia meandrów wielkopolskiego humoru. Niemniej jednak zachęcam Cię do zapoznania się z tym linkiem. A teraz zasuwaj zagryzać gzika :teehee: *

Zauważam pewną niekonsekwencję w Twoich postach. Z jednej strony zarzucasz mi futurologię, z drugiej żyjesz przeszłością. Zdecyduj się, tu i teraz, czy kiedyś, bo ostatnio jedyne z czego Legia może być dumna, to swoja przeszłość, bo aktualnie nie odnosi żadnych sukcesów.

A może po prostu sternicy Legii są bardziej rozgarnięci od byłego sponsora Amici Wronki? :teehee:

Z pewnością. Leśne dziadki są w Lechu nie po to żeby stworzyć z niego wielki klub, tylko po to żeby na nim zarabiać nie dając nic od siebie.

No ale my przynajmniej nie mamy długów wobec właściciela, tak jak 90% ekstraklasy. To jeden z niewielu pozytywów ich aktualnej działalności.

Cytuję za źródłem podanym przez ACABa "Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Stona, patrz na mojego posta - tuż nad Twoim.

Głos w tej sprawie zabrał zresztą piłkarz-ikona Lecha Poznań, Mirosław Okoński, mówiąc w wywiadzie udzielonym dla miesięcznika Futbol:

"Tak szczerze? To nie jest już Lech. To jest Amica!"

Edytowane przez Maiden

Jakoś nie przeszkadzało Ci do tej pory, że pierwsze mecze Lech grał tylko przy 2 trybunach :potter:

WIelkopolski klub przy dwóch, a Legia przy jednej :potter:

Co nie zmienia faktu, że teraz to Legia musi gonić Lecha jeśli chodzi o ilość kibiców/mecz :potter: Tak więc, jak już wspomniałem kilka miechów temu, kiedy się jarałeś że macie lepszą frekwencję, zobaczymy jak to będzie na zakończenie sezonu. Jestem jakoś dziwnie spokojny że po raz kolejny to Poznań wyjdzie z tej batalii zwycięsko.

Bo jeżeli dobrze rozumiem, powodem dla którego tak zawzięcie bronisz fuzji jest zastrzyk sił jakiego doznał (słabiutki wówczas Lech) w postaci piłkarzy Amici, i pieniędzy pana Wojciechowskiego?

Hipotetycznie - Gdyby klub któremu aktualnie kibicujesz przeprowadził fuzję z Manchesterem City, i zaczął występować w Premiership pod nazwą "Lech Poznań", to też by Ci było wszystko jedno? :rolleyes:

Zabawnie to wszystko wygląda - szczególnie w kontekście gdy przywalasz się do faktu, że Legia ma zamiar wypożyczyć prawa do nazwy swojego stadionu potężnemu amerykańskiemu koncernowi. :)

Zwracam też uwagę, że nie doczekałem się odpowiedzi na zadane pytanie - czy, wielki fanatyku, chodziłeś na mecze Lecha Poznań gdy ten występował w niższej klasie rozgrywkowej?

Edytowane przez Maiden