Skocz do zawartości

Lech Poznań

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem sobie 2 połowę [dziękuję PKP za za(pipi)iste za(pipi)ane pociągi dzięki którym meczyku nie obejrzałem wczoraj] i muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem gry Lecha. Chopaki grali na luziku, ciągle podając PO ZIEMI i ogólnie grając jakoś tak przyjemnie dla oka [!]. Rudnev jest mega kozak i za(pipi)iście się zaczyna dogadywać ze Stilicem. To jak się odnalazł przy 2 bramie [teleport? o.O] było piękne. 3 brama i minięcie zwodem 3 "obrońców" GieKaeSu - poezja. Szkoda że Muraś nie trafił kilka minut wcześniej, bo też dawał radę. Chopaki grają naprawdę piknie :) Żeby tylko im to zostało do końca sezonu.

Miałbym do tutejszych Poznaniaków pytanko- co się dzieje z piłkarzem Chrapkiem Krzysztofem? Że go nam zmarnowaliście to wiem ;) , ale konkretnie to chłopak jest nadal kontuzjowany, czy trafił do waszego klubu Kokosa, bo widzę, że na oficjalnej, ani na wiki nie ma go nawet w szerokim składzie...

On się sam zmarnował... Z tego co pamiętam gdy był zdrowy to parę razy zagrał.

Miał być wypożyczony, ale że w trakcie doszło do kontuzji to do tego wypożyczenia nie doszło. No i został w Lechu. Co się z nim dzieje ? nie wiem. albo rehabilitacje albo znowu jakaś kontuzja. Bo nawet w ME nie gra.

Oby nie podzielił "kariery" poprzedniego numeru 2, czyli Gancarczyka.

A co do Chrapka - gość jest niezły (może nie poziom Lecha, ale jako rezerwa by się nadał), jak nie ma kontuzji, ale niestety, on to już nawet ze szkła nie jest, przecież ja na jego miejscu bałbym się z domu wychodzić, żeby się nie połamać. Chociaż ciekawe, jak by się rozwinął, gdyby nie ta wieczna rehabilitacja.

Edytowane przez Linek

No dzięki za info. Chłopa szkoda, bo bo sezonie bezpośrednio przed transferem złapał w Bielsku naprawdę fajną formę i na ligę by to pewnie wystarczyło, a tak zapowiada się dołączenie do nieszczęsnego grona wiecznych kalek, w rodzaju Rafała "pochodziłem w weekend po górach i odnowiła mi się kontuzja" Boguskiego, czy sławnego Tomasza Dawidowskiego...

Rudniew. Tzn. zapis to Rudnev - w zeszłym sezonie poszli po pisowni "zangielszczonej", stąd był "Rudnevs". W aktualnym sam Artjom stwierdził, że jednak chciałby nazywać się... tak, jak się nazywa, stąd poprawna pisownia. Artjom Rudniew, a nie Artjoms Rudnevs.

Ładnie ta liga powoli wygląda - Rudnev, Melikson, Ljuboja robią na mnie największe wrażenie, ale trzeba też przyznać, że wielu innych podłapało formę.

Edytowane przez Linek

Hehehhe, dobra pany. Sprawa wygląda tak:

Артём Руднев - Artjaem Rudniew - zapisem fonetycznym . I to jest po rosyjsku, bo kolo uważa się za kacapa. Urodził się na Łotwie za czasów ZSRR. Rudnev to zapis zangielszczony , po polsku - Rudniew.

A Rudnevs to zapis po Łotewsku.

Edytowane przez Stona

Hehehhe, dobra pany. Sprawa wygląda tak:

Артём Руднев - Arjaem Rudniew - zapisem fonetycznym . I to jest po rosyjsku, bo kolo uważa się za kacapa. Urodził się na Łotwie za czasów ZSRR. Rudnev to zapis zangielszczony , po polsku - Rudniew.

A Rudnevs to zapis po Łotewsku.

Czemu Arjaem?? T to t a "ё" to "jo" Więc normalnie fonetycznie Artjom.

Gość jest za(pipi)isty, oby w każdym meczu strzelał tyle brameczek;)

Lech Poznań - Ruch Chorzów 3:0

W spotkaniu 4. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Lech Poznań pokonał we Wronkach Ruch Chorzów 3:0. Kolejne dwie bramki zdobył Artiom Rudnev, a jedno trafienie dołożył Mateusz Możdżeń.

Widzę że wróciliście do korzeni, do domu.

hłe, hłe, hłe... :D

Edytowane przez Ofsajd