schabek 5 334 Opublikowano 24 maja 2012 Opublikowano 24 maja 2012 Trałka podobno dzis ma zostac oficjalnie zaprezentowany. Raczej dobry ruch, tym bardziej ze z Lecha na 90% odchodzi Injac ktory zyczyl sobie za duzo sianka Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 25 maja 2012 Opublikowano 25 maja 2012 (edytowane) Łukasz Trałka piłkarzem Lecha Poznań Łukasz Trałka został nowym piłkarzem KKS Lech Poznań. Dziś podpisał z klubem trzyletni kontrakt. w niebiesko-białych barwach będzie występował z numerem 6 na plecach. Pierwsze piłkarskie kroki 28-letni Łukasz Trałka stawiał w Ropczycach, gdzie najpierw grał w tamtejszym UKS-ie, a później w miejscowych Błękitnych. Następnie występował w Igloopolu Dębica i Piotrcovii. Pierwsze sukcesy świętował ze szczecińską Pogonią, z którą w sezonie 2003/2004 awansował do Ekstraklasy. W barwach Portowców debiutował w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce. W kolejnych latach Trałka grał w Widzewie Łódź, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, ŁKS-ie Łódź i gdańskiej Lechii. Przez ostatnie 3,5 roku był zawodnikiem Polonii Warszawa. W sumie w Ekstraklasie nowy nabytek Kolejorza zaliczył 154 występy, w których zdobył 12 goli. Jest też sześciokrotnym reprezentantem Polski. Łukasz Trałka Urodzony: 11.05.1984, Rzeszów Pozycja: Pomocnik Wzrost: 186 cm Waga: 77 kg Kariera: UKS Ropczyce, Błękitni Ropczyce, Igloopol Dębica, Piotrcovia Piotrków Trybunalski, Pogoń Szczecin, Widzew Łódź, Pogoń Szczecin, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, ŁKS, Lechia Gdańsk, Polonia Warszawa Ekstraklasa: 154/12 Kadra A: 6/0 ----------------------------------------- Injac kończy swoją przygodę z Lechem Poznań Dimitrije Injac nie będzie już grał w zespole poznańskiego Lecha. Serbski pomocnik przed wyjazdem na urlop nie przedłużył wygasającej z końcem czerwca umowy. Między piłkarzem, a klubem była zawarta dżentelmeńska umowa w myśl, której do Lecha może przyjść nowy zawodnik na pozycję Injaca. - Ta sytuacja właśnie ma miejsce. Przyjście do zespołu Łukasza Trałki oznacza, że w przyszłym sezonie Dimitrije Injac nie zagra w mojej drużynie - potwierdził trener Lecha Poznań, Mariusz Rumak. Injac do Lecha trafił zimą 2007 roku z bośniackiej Slaviji Sarajewo. W sumie w Lechu Injac strzelił 9 goli w 203 meczach. Jest rekordzistą pod względem liczby spotkań rozegranych w Kolejorzu przez obcokrajowca. - Dziękujemy Dimiemu za te wszystkie lata spędzone w Lechu, zaangażowanie i profejsonalizm prezentowany zarówno podczas treningów, jak i w ponad 200 meczach jakie rozegrał w barwach Kolejorza. Życzymy oczywiście dalszych sukcesów już w nowym klubie - mówi wiceprezes Lecha ds. sportu, Piotr Rutkowski. Edytowane 25 maja 2012 przez _lukas_ Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 20 czerwca 2012 Opublikowano 20 czerwca 2012 Lovrencsics piłkarzem Lecha 23-letni Węgier został wypożyczony na rok z drużyny Lombard Papa. Oferta zawiera opcję pierwokupu i przedłużenia kontraktu z Lovrencsicsem o kolejne trzy lata. Węgier będzie występował w Lechu z numerem 11 na koszulce. Grający dotychczas z tym numerem Rafał Murawski wraca do macierzystej "16". Lombard Papa występuje w węgierskiej Ekstraklasie. W minionym sezonie drużyna ta zajęła 14. miejsce w lidze, a Gergo Lovrencsics był jej zdecydowanie najjaśniejszą gwiazdą. Napastnik lub skrzydłowy zagrał we wszystkich 30 meczach rodzimej Ekstraklasy i wszystkie rozpoczynał w podstawowej jedenastce. Zdobył w nich 7 bramek, co stanowi ponad 25% dorobku całej drużyny. Urodzony 1 września 1988 roku Węgier jest wychowankiem Szent Istvan. Następnie występował w Budafok i MSC Pecs. W barwach tej drugiej drużyny w sezonie 2010/2011 rozegrał 23 mecze w lidze, w których strzelił 9 goli. Z MSC Pecs przeszedł do drużyny Lombard Papa, której barw bronił tylko przez rok. Dlaczego zdecydowałeś się na grę w Lechu? - Lech to jest drużyna na poziomie europejskim. Występuje w niej bardzo wielu dobrych zawodników jak choćby Rafał Murawski. Wcześniej w tym zespole grał także Robert Lewandowski, który teraz bryluje w Bundeslidze czy znany mi z ligi węgierskiej Artiom Rudnev. Co wiesz o Lechu Poznań i polskiej lidze? - Lecha znałem dzięki jego znakomitym występom w europejskich pucharach. Zespół z Poznania dwukrotnie potrafił awansować z fazy grupowej Ligi Europy. W tym czasie toczył bardzo wyrównane boje z najlepszymi drużynami naszego kontynentu i dzięki temu zyskał markę w Europie. Na jakiej pozycji na boisku czujesz się najlepiej? - Jestem zawodnikiem o predyspozycjach ofensywnych. Bardzo dobrze czuję się zarówno w roli napastnika jak i skrzydłowego. Mogę także występować za plecami wysuniętego snajpera. Jakie cele stawiasz sobie w nowej drużynie? - Bardzo bym chciał, żeby Lech z dobrej strony zaprezentował się na europejskiej arenie i wywalczył przepustkę do fazy grupowej Ligi Europy. Jeśli chodzi natomiast o ligę to wybrałem drużynę z Poznania, bo moim celem jest walka o najwyższe cele, czyli w tym przypadku mistrzostwo Polski. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 25 czerwca 2012 Opublikowano 25 czerwca 2012 Żetysu Tałdykorgan rywalem Kolejorza w pierwszej rundzie el do LE. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 25 czerwca 2012 Opublikowano 25 czerwca 2012 ja pitole...prawie pod chińską granicę wyprawa Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 4 lipca 2012 Opublikowano 4 lipca 2012 (edytowane) źle się dzieje w Poznaniu. władze Lecha chyba już totalnie nie mają pomysłu na sponsora i strzelają sobie w stopę (albo raczej w głowę) czymś takim... nie starajcie się wstukiwać tego czegoś w przeglądarkę - nie ma czegoś takiego, a domena podobno zarezerwowana od tygodnia... Edytowane 4 lipca 2012 przez luk_ash Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 5 lipca 2012 Opublikowano 5 lipca 2012 czekam jeszcze na zmianę logo na to tradycyjne, z wronką :] Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 5 lipca 2012 Opublikowano 5 lipca 2012 Lech Poznań - Żetysu Tałdykorgan 2:0 Mecz nędzny, wynik ok. Bramki zdobyli Murawski w 61 i debiutujący w oficjalnym meczu Lovrencsics w 65. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 Saidi Ntibazonkiza i ten Cassey w Lechu. Pewne info Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Co do Casseya telefoniczne. Ntibazonkizę widział na lotnisku (PW). Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Info pochodzi z tego samego źródła, które podało mi na dzień przed oficjalnym ogłoszeniem, że trenerem będzie Rumak i na ok. tydzień przed oficjalnym ogłoszeniem, że dojdzie jakiś Węgier + kilka innych mniej ważnych niusów. Jestem na 99% pewny, że i tym razem się sprawdzi Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Z transferu Saidiego nie jestem zadowolony . Wiele dobrego o nim wyczytać nie można, a starczy nam już jeden grajek rozwalający szatnię od środka Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Ale najważniejsze, że szarpie No i ma załatać lukę po Stiliciu i Kriwcu. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Jesli wierzyc plotkom, Muraś moze przeniesc sie do Gaziantepsporu. Jak te zje,by go puszcza to ja juz na serio nie wiem co oni chca ugrac w tym sezonie ;/ Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Jak tam Lech jest w ogóle zainteresowany pucharem Polski bo przyjeżdża do mnie do Grudziądza i nie wiem czy się wybrać ? Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Jest. Czemu ma nie być? Dostaliśmy 500 biletów. Wszystkie poszły od razu. Vinny te Twoje źródło.. Jeżeli to prawda to tylko potwierdza, że zarząd chce ugrać jak najwięcej do siebie i zmyć się z poznania jak najszybciej. A to wcale nie jest zła informacja Cytuj
Linek 187 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 No, jeśli chcą się stąd szybko wycofać, to proszę bardzo, droga wolna, gorzej i tak nie będzie, bo nic kasy w klub nie pakują. Byle nie zrobili przy tym takiego demontażu, że byśmy się musieli 10 lat zbierać po tym. Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 No, jeśli chcą się stąd szybko wycofać, to proszę bardzo, droga wolna, gorzej i tak nie będzie, bo nic kasy w klub nie pakują. Byle nie zrobili przy tym takiego demontażu, że byśmy się musieli 10 lat zbierać po tym. przeniosą was do Katowic 1 Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Zabawa na trybunach za(pipi)ista. Doping petarda, brak oglądaczy w Kotle, spontaniczna zabawa, krótka nauka języka szwedzkiego, Aik dopalający własną fanę Kopacze starali się jak mogli no ale są niestety słabi, ładna brama Możdżenia, Kebab na obronie na plus, Ślusarz na ławie. Jeszcze tylko Ubiparipa sprzedać i będzie gitara Cytuj
Gość Oran Opublikowano 12 sierpnia 2012 Opublikowano 12 sierpnia 2012 Rumak dalej taki cwany? Zostanie chociaż do pompowania piłek w lechu, czy go wyj.ebią na bruk? Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 12 sierpnia 2012 Opublikowano 12 sierpnia 2012 To już pytanie chyba do Rutka i jego kolegów. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Komunikat w sprawie zmian w Zarządzie KKS Lech Poznań Rada Nadzorcza KKS Lech Poznań podjęła decyzję o odwołaniu pana Arkadiusza Kasprzaka z funkcji Wiceprezesa Zarządu KKS Lech Poznań. Decyzja została podyktowana nowymi zadaniami stawianymi Zarządowi KKS Lech Poznań. Rada Nadzorcza pragnie serdecznie podziękować panu Arkadiuszowi Kasprzakowi za jego długoletnią pracę, wkład w rozwój klubu, zaangażowanie oraz efekty jego działań. Decyzją Rady Nadzorczej zarząd KKS Lech Poznań będzie pełnił swoją funkcję w składzie 2-osobowym: Karol Klimczak - prezes zarządu oraz Piotr Rutkowski - członek zarządu. I gdzie są Ci sponsorzy co niby w kolejkę się ustawiali ?! Wszystko wskazuje na to, że niedługo młody Rutek samodzielnie będzie się bawił zabawką od tatusia. Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 podobno Piotr "Reksio" R. ma grać w Lechu do końca roku. beka, chcecie jakieś mecze kupić? :> Cytuj
Gość Oran Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Ale serio? Przecież on ostatnio chyba w warcie był Nie czaje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi