Kazuo 134 Opublikowano 30 listopada 2009 Autor Opublikowano 30 listopada 2009 gekon, rozwiń swoją "wypowiedź", bo nie za bardzo rozumiem skąd ten LOL wirusek, wystarczy przelecieć kilka ostatnich stron tematu - z aktualnie emitowanych serii typowe must watch to na pewno drugi sezon Darker Than Black (znajomość pierwszej serii nie jest obowiązkowa, żeby połapać się w wydarzeniach, ale mimo wszystko warto ją nadrobić) oraz Fairy Tail. Z nowych komedii podobno dobry jest jeszcze Spice and Wolf (niedawno zakończył się drugi sezon), ale tutaj sugeruję się już tylko opiniami innych widzów. No i polecam jeszcze obczaić Gintamę (nowy epek naśmiewający się z current-genów rozwala). Cytuj
AbraHAM 8 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 jakis czas temu widzialem Air Gear i bardzo mi si spodobalo, mozecie polecic cos w podobnej otoczczce tak samo wypasionego Cytuj
XM1014 0 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Nie dawno skończłem oglądać anime Ga-Rei Zero, i muszę powiedzieć ze jak się skończyło to byłem bardzo smutny, bo już nie miałem czego oglądać. Mógłby mi ktoś zasugerować podobne anime?? Będę bardzo wdzięczny Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 Zarzuci ktoś linkiem do w miare działajacego torrenta Monstera z dobrym subami?;] Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 http://www.bakabt.com/131045-monster.html Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 (edytowane) Właśnie skończyłem Hellsing ultimate 7 (tak, są suby, wisi już na TokjoToszo ) WHOA ! Krew, krew i jeszcze więcej krwi. O ile gęby Alucarda w tym epie nie uświadczymy, to mamy nadmiar akcji z Seras, która mówiąc ogólnie rozpierdala na całego. Jest także moment na 'manly tears' Kapitan ;_; Ogólnie, chyba jeden z najfajnieszych OVA z tej serii (w kazdym razie dla mnie), i na pewno jeden z najbardziej brutalnych. Edytowane 29 grudnia 2009 przez Zaton. Cytuj
estel 806 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Poczekajcie na chapter 9. Tam to się dopiero dzieje. Polecam poczytać mangę chociaż ciężko jest momentami rozróżnić cienie od krwi ;] Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Sugerując się tym co tutaj pisaliście obejrzałem ga-rei zero i polecam to anime tym którzy go jeszcze nie widzieli. Zaczynam też czytać mange, aż tak mi się to spodobało. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 (edytowane) A oglądaliscie Detroit Metal City? Po smutasowatym Ga-Rei zero i jego zakonczeniu musialem sie pozbierac psychicznie (ahh ten OST! Zaje.biocha!) ,a w tym wlasnie szybciutko pomogl mi D.M.C. Dawno zem się tak nie usmial przy zadnym filmie / anime .Anime ma zaledwie 12odc. kazdy po 13min. Glownie polecam osobom lubującym sie w klimatach metalu i innego cieżkiego złomu (+18 , masa mocnych tekstow). Naprawde , polecam z calego serca Jak ktos lubi sobie poogladac cos z zycia szkolnego to rowniez polecam "True Tears". Niby zwykle romansidlo w klimatach szkolnych ,a jedanak cos w sobie ma Po dluzszej przerwi od japonskich bajek wziąłem sie za Mai-Hime do czego zachecil mnie OST i jak narazie nie jest zle ,licze na jakis fajne ,epickie fajty. Edytowane 1 stycznia 2010 przez XM16E1 Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 8 stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 stycznia 2010 Hellsing 7 soczysty, dawno nie widziałem takiej rozwały w anime. Wkręciłem się też w Blood +, z deka przypomina mi Claymora. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 13 stycznia 2010 Opublikowano 13 stycznia 2010 Jako, że nie samymi mechami człowiek żyje, obejrzałem właśnie Shigofumi - mówiąc krótko : Gdy ktoś umrze, może wysłać list do kogokolwiek kto żyje - czyli tytułowy Shigofumi. Anime to opowiada historie pewnej dziewczyny imieniem Fumika, która takie listy roznosi, razem ze swoją kompanką - gadającą laską imieniem Kanaka ( która twierdzi, że chce zostać cżłowiekiem ;] ). W sumie, wiecej opisywać nie będę, jako, że nie chce spojlerować. Ale polecam toto z całego serca, bo zarówno pomysł, jak i wykonanie są świetne. Całość ma 13 odcinków Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Jako, że nie samymi mechami człowiek żyje, obejrzałem właśnie Shigofumi - mówiąc krótko : Gdy ktoś umrze, może wysłać list do kogokolwiek kto żyje - czyli tytułowy Shigofumi. Anime to opowiada historie pewnej dziewczyny imieniem Fumika, która takie listy roznosi, razem ze swoją kompanką - gadającą laską imieniem Kanaka ( która twierdzi, że chce zostać cżłowiekiem ;] ). W sumie, wiecej opisywać nie będę, jako, że nie chce spojlerować. Ale polecam toto z całego serca, bo zarówno pomysł, jak i wykonanie są świetne. Całość ma 13 odcinków Pozycja godna polecenia i posiada też niezły zwrot akcji w połowie, można naprawdę dostać niezłe WTF na twarzy Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 27 stycznia 2010 Autor Opublikowano 27 stycznia 2010 Skończyłem właśnie Black Lagoon. Oj, daleko tej serii do stereotypowego wizerunku chińskiej bajki z piszczącymi Digimonami i innym Pikaczu. Jest brutalnie (trup ściele się gęsto, jucha radośnie tryska, nie brakuje nawet scen dekapitacji), co chwilę ktoś rzuca fuckiem, a Revy to najwredniejsza suka jaką widziałem w anime. Trochę szkoda tylko, że tak pobieżnie przedstawiono historie ważniejszych postaci, do tego ostatnie odcinki nie porażają spektakularnością. Tym bardziej czekam na trzeci sezon. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Tym bardziej czekam na trzeci sezon. Ma być ? D: Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Tak w formie OVA, czyli krótko, treściwie i ze świetną animacją. Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 romance of the three kingdoms stare ale jare komu sie podobal film trzy krolestwa czy gry koei o podobnej tematyce bedzie sie czul jak w domu http://www.youtube.com/watch?v=geqsTb6dzmw opening Cytuj
Saru002 0 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Myślę że fajne anime o tematyce szkolnej i sportów extremalnych to Air Gear xD Polecam Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Skończyłem właśnie Black Lagoon. Oj, daleko tej serii do stereotypowego wizerunku chińskiej bajki z piszczącymi Digimonami i innym Pikaczu. Jest brutalnie (trup ściele się gęsto, jucha radośnie tryska, nie brakuje nawet scen dekapitacji), co chwilę ktoś rzuca fuckiem, a Revy to najwredniejsza suka jaką widziałem w anime. Trochę szkoda tylko, że tak pobieżnie przedstawiono historie ważniejszych postaci, do tego ostatnie odcinki nie porażają spektakularnością. Tym bardziej czekam na trzeci sezon. Coś długo każą czekać na 3 sezon. Black Lagoon to anime które rozpaliło we mnie na nowo miłość tego typu produkcji. POLECAM! Z innych produkcji ostatnio oglądałem Blood+ i Macross Frontier. Pierwsze ciężkawe momentami i bardzo smutne więc dla ludzi lubiących ciężkie historie jak znalazł MF to super space opera chyba dla każdego z genialną muzyką Jak nie lubię popowych kawałków z szczyptą japońskiej angielsczyzny tak ściągnąłem sobie soundtrack z tego anime i namiętnie słucham Może i kicz ale dla mnie kicz na 10 z plusem. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Co to ten Bakugan? Kupilem gre na PS3 i zastanawiam sie czy warto anime wyprobowac zeby sie lepiej wczuc,czy jest jak z pokemonami,anime odpycha,a gra spoko? Cytuj
viral 4 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 Bakugan to troche glupia sprawa spodoba ci sie ale tylko jezli lubisz tlumaczenie polskiego cartona po angielsku to padaka a bakugan to taka kopia dual mastera ktory mnie rozwalal momentami Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 3 lutego 2010 Autor Opublikowano 3 lutego 2010 Z innych produkcji ostatnio oglądałem Blood+ i Macross Frontier. Pierwsze ciężkawe momentami i bardzo smutne więc dla ludzi lubiących ciężkie historie jak znalazł MF to super space opera chyba dla każdego z genialną muzyką Jak nie lubię popowych kawałków z szczyptą japońskiej angielsczyzny tak ściągnąłem sobie soundtrack z tego anime i namiętnie słucham Może i kicz ale dla mnie kicz na 10 z plusem. Sam niedawno skończyłem Blood +, bardzo dobry IMO kawał animca. Ciekawa, stopniowo rozwijająca się fabuła, postacie, które przez te 50 odcinków autentycznie ewoluują, porządna oprawa wizualna i KORVA PRZEREWELACYJNY SOUNDTRACK, prosto od mistrza - Hansa Zimmera. No i oczywiście walki, mnóstwo walk (przynajmniej jedna na odcinek). Wprawdzie gdzieś tak po 30 odcinku B+ nieco spuszcza z tonu (komuś zaczęło najwyraźniej brakować pomysów na fabułę), ale i tak cały czas ogląda się to przednio. Zakończenie potrafi wycisnąć łezkę z niejednego madafakerskiego oka. Taki trochę Claymore, tyle że z lepszym scenariuszem. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 4 lutego 2010 Opublikowano 4 lutego 2010 (edytowane) Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :O Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Edytowane 4 lutego 2010 przez Zaton. Cytuj
Firekage 1 Opublikowano 5 lutego 2010 Opublikowano 5 lutego 2010 Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :o Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Holy lonely night, co? http://www.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&feature=related Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 5 lutego 2010 Opublikowano 5 lutego 2010 (edytowane) Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :o Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Holy lonely night, co? http://www.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&feature=related Jak to robisz, że czytasz w moich myslach ? Indeed, HLN to mój numer 1 @Topic Obejrzałem właśnie Lagann-hen JA (pipi)E Jeśli myśleliście, że końcówka wersji TV była epicka, to czeka was spore zaskoczenie, bo to co się dzieje w Henie przerasta swoją absurdalną epickością wszystko Oglądać !! (ale tylko jeśli widzieliście serię, bo spora część fabuły jest streszczona w 'Henach') Edytowane 5 lutego 2010 przez Zaton. Cytuj
estel 806 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 Dla mnie Blood+ był tak masakrycznie nudnawy, że nie byłem wstanie go skończyć. Nie polecam. A i te walki też bez rewelacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi