Zarathustra 616 Opublikowano 13 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2010 To może jednak niech ktoś założy osobny temat, bo się śmietnik robi niemający już nic wspólnego z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 13 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2010 A propos Ergo Proxy, to wyszło coś w podobnym klimacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 16 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 Perfect Blue - znakomite anime!! Polecam, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 16 czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 Trochę za mało konkretów Figaro. A propos Ergo Proxy, to wyszło coś w podobnym klimacie? Ponoć Texhnolyze. Ponoć tak dobre, że wyciera sobie Proksim buty. Ponoć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 16 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 W temacie należy polecać, nie trzeba rozkładać anime na części pierwsze. Ale dobra - podobała mi się muzyka, postacie oraz ten mindfuckowy klimacik. Fajne sceny walki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 16 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 Żałuj Grigori, seria potem robi się naprawdę niezła (postać Yoshii'ego), osobiście uważam to za najlepszego dzieło tego kolesia, który stworzył Serial Experiments Lain i Haibane renmei. Jeżeli ktoś chce coś w klimacie Ergo Proxy (cyborgi/post apokaliptyczny świat) niech obejrzy debeściarskiego Casshern Sins. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 16 czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 W temacie należy polecać, nie trzeba rozkładać anime na części pierwsze. Ale dobra - podobała mi się muzyka, postacie oraz ten mindfuckowy klimacik. Fajne sceny walki. Od razu na czynniki pierwsze. Po prostu jeżeli faktycznie chcesz kogoś przekonać o fajności jakiegoś anime, to raczej nie wystarczy tylko napisać, że jest cool. Dobra argumentacja z kolei chyba każdego zachęci do oglądania :wink: Sam ostatnio niewiele oglądam, więc nic polecić nie mogę, ale zamierzam się wkrótce zabrać za coś poważniejszego, bo jak widzę w Bleachu te strzelające cero pokemony to mnie strzyka w kręgosłupie, a FMA się niestety powoli kończy. Chyba postawię na SEL, już dawno miałem to obczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 16 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 Widziałem SEL 3 razy, i dalej nie wiem o co tam (pipi) chodziło (nie obrażę się jak ktoś walnie wytłumaczenie w spojlerze ;]) @Topic Obejrzałem ostatnio Hyakko - przyjemna slice-of-life'owa komedia w klimatach szkolnych, wypełniona raczej absurdalnym humorem. Szkoda, że nie miała się jak wybić gdy leciała, bo musiała rywalizować z tytułami pokroju Gundama, czy wspomnianego wcześniej Casshern Sins (który jest swoją drogą za(pipi)isty ). Enyłej, polecam, bardzo fajnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 16 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 Jeżeli SEL to Lain to: z tego co pamiętam chodziło o to, że Lain jest tak naprawdę tylko programem, który potrafił włamywać się do ludzkich umysłów. Chociaż dawno to oglądałem, więc może sprawdź wiki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Shunsui93 0 Opublikowano 18 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2010 Ja od siebie mogę polecić takie tytuły jak FMA: Brotherhood Death Note Code Geass Bleach (tasiemiec, z fenomenalną akcją do pewnego odcinka,po którym zaczyna się pierwszy filler, później trochę schodzi na psy, obecnie to anime jest bardziej cenzurowane względem mangi niż kiedykolwiek ;/) obecnie akcja w mandze jest na pograniczu zakończenia bardzo długiego, przunudzającego już wątku a rozpoczęciem nowego wątku, w którym będzie pewnie sporo odniesień do tego kończącego się (chyba ) A propos warto obejrzeć Hellsinga ? (serię z 2001, czy Ultimate ?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 18 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2010 Ultimate i tylko Ultimate, wersja TV ssie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Flik 2 Opublikowano 18 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2010 Ultimate i tylko Ultimate, wersja TV ssie. Nie zartuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 18 czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2010 On nie żartuje. Wersja TV może nie jest tragiczna, ale do serii OVA nawet nie ma startu. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2010 Właśnie oglądam Texhnolyze. Jest ciężko. Chciałbym po tym łyknąć coś lżejszego i tak mi się przypomniało takie anime o czarownicy. Witch Hunter Robin? Taka laska w gotyckiej sukience z okularami co chodziła i podpalała wszystko Jest coś też w tym klimacie? Chodzi mi głównie o lekką rozpierduchę z mocami. Jak fabuła będzie cięższa, ale jakaś magia też będzie, to narzekać nie będę. No i fajnie jakby były jakieś dobre efekty do tego Widziałem te wszystkie Evangeliony, Hellsingi, Death Note'y, Code Geassy, Elfen Liedy, Akiry etc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shunsui93 0 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Baccano to świetne anime, przez te 12 epków przewija się tyle postaci, że głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 (edytowane) A, gdzieś tam mi mignęło Darker Then Black, może to. Obejrzyj i powiedz mi czy dobre, bo ja jeszcze nie wiedziałem. ;] Widziałem 1 ep. Słabe down@ No wiem, miało tu być trochę ironii, ale nvm. Edytowane 29 czerwca 2010 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 (edytowane) Oglądam DTB teraz i mi się podoba, choć bez większych rewelacji (ocenianie po 1szym epie to jak ocenianie książki po okładce tak swoją drogą ;P). A Baccano! to jedna z najlepszych rzeczy jakie przytrafiły się anime w ostatnich latach imo, ale na początku potrafi być strasznie zagmatwane przez częste skoki w czasie i miliony postaci (dopiero około 4tego epa robi się trochę bardziej zrozumiałe). Isaac I Miria to genialna parka btw. Edytowane 29 czerwca 2010 przez Zaton. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Darker than Black jest okejowe. Tzn. pierwszy sezon, bo drugi to porażka. Tak na 7+ bym ocenił, może 8 (trzymając się skali konsolowej 5-10 ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Dokładnie, drugi sezon DtB Gemini "coś tam" pomimo, że jak to bywa z anime od Bones miał niezłą animację tak merytorycznie był super chałą (chociaż pobrałem sobie techno soundtrack, bo był całkiem całkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza
MakaPL 31 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Czy jest ktos kto widzial Noein? Jak to ocenic. Najbardziej podchodza mi serie typu Serial Experiment Lain, REAL, Haibane Renmei etc, wiec czy trafi w moj gust. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 29 czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Oglądanie anime rządzi się jednym podstawowym prawem. Jeśli kiedyś coś oglądałeś i Ci się spodobało, to już nigdy nie znajdziesz nic w podobnym klimacie, co Cię równie usatysfakcjonuje. Pomyśleć, że jeszcze do niedawna przyznałbym Ci rację. Na szczęście zawsze przytrafi się jakiś wyjątek obalający regułę. Jest coś też w tym klimacie? Chodzi mi głównie o lekką rozpierduchę z mocami. DTB jest w porządku, pomimo narzekań drugi sezon też. Możesz jeszcze próbować aktualnie emitowanego Senkou no Night Raid. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Baccano miało emisję tylko 13 odcinków i potem zrobili jeszcze 3 OVA, koniecznie je pobierz jak nie masz Grigori, bo to żadne popierdółki a pełnoprawne łączące się w całość kolejne odcinki. A jeśli Ci się podoba Baccano sprawdź Durarara!!, które niedawno zakończyło swoją emisję. Ten sam autor i studio, plus koncepcja wielu różnych postaci i gangi (tyle, że współcześnie w Japonii). Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2010 Wypowiadałem się na temat pierwszego i drugiego sezonu DTB, więc oczywiste jest że to oglądałem Czegoś innego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2010 Wiem ze staroc ale moze nie wszyscy o tym slyszeli albo ogladali tak wiec...Full metal Panic Fumoffu,nawet jezeli komus nie przypadl do gustu pierwszy sezon to polecam obejrzec Fumoffu,swietny humor i prawie caly czas mozna sie z czegos posmiac. 12 odcinkow jezeli ktos ma ochote na cos bardzo lekkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 30 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2010 (edytowane) a czy trzeba znać fabułę 1 sezonu? btw. szukam czegoś w klimatach feudalnej japonii, wiecie, samuraje, na poważnie, fajnie gdyby był kozacki główny bohater nie chce infatylizmu, ani okrutnego skomplikowania. Edytowane 30 czerwca 2010 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi