szaden 228 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Dzisiaj na kuchnia.tv (;o) widzialem jakies anime (kurcze widzialem koncowke, ale bylo ponad 30min wiec albo ova albo jakis film) o barmanie ktory drinkami rozwiazywal problemy ludzi i w ogole jakis uber inteligentny cwaniak z niego. Bylo sporo wstawek wlasnie o samych drinkach o tworzeniu, skladnikach i historii. Ktos kojarzy co to? http://azunime.net/anime/idanm,336,idrec,290,recenzja.html Cytuj
STory 18 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Ja ogólnie polecam jeśli ktoś lubi krew na ścianach i mózgi na stołach oraz romantyczne zakończenia że łezka sie w oku kręci Elfi Śpiew inaczej Elfen Lied :happy: coś pięknego Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 (edytowane) Co do ninjasów to podobno Ninja Scrool niezłe. Podobno, ale nie oglądałem. Edytowane 2 września 2010 przez jan95kes Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 znacie jakies dobre chińskie bajki osadzone w klimacie Westernu? Ale takie serio. Nie chce komedii. I jeszcze jakas dobra sensacje bez wygłupów:) Cytuj
Razel 6 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 I jeszcze jakas dobra sensacje bez wygłupów:) Black Lagoon - dwa sezony. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 to oglądam teraz. bardzo spoko:) cos jeszcze? Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 podsumowujac szukam: ninjasow, cyberpunku i gore anime (rozne klimaty). wszystko raczej na powaznie i ponuro Jeżeli chodzi o ninjasy, to możesz sprawdzić Basilisk ~ Koga Ninpo Cho. Jest w miarę mrocznie (ale bez przegięć), z kilkoma niezłymi walkami i świetnym zakończeniem. Lekka konwencja romansu nie powinna przeszkadzać, bo w zasadzie i tak stanowi jedynie tło dla głównych wydarzeń opierających się na walce dwóch klanów. W sumie bez większych rewelacji, ale jakoś nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. A Naruto jest infantylny tylko do Shippudena, później zarówno pod względem klimatu jak i poziomu powagi nie można mu nic zarzucić. ok, sprawdze, dla ukierunkowania poszukiwan nadmienie ze chodzi mi o takich klasycznych nindżasow: Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 to oglądam teraz. bardzo spoko:) cos jeszcze? A Cowboy Beboba widziałeś? Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 kilka epow. niezle, ale nie szukam sci-fi:) Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 W Hellsingu Ultimate jest sporo akcji i jest to świetne anime o wampirach. Polecam. A tak offtopując to jednak ci polecam skończyć Beboba, jedno z najlepszych animacji japońskich w historii. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 hellsinga widziałem i mialem w oryginale;] A sa jakies sensacje bez potworów, gadających zwierzątek, mechow etc? Takie bajkowe HEAT np:) Beboba skończę, choc po paru epach odcinki wydaja sie nie powiązane ze soba. Cytuj
Razel 6 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Mogę jeszcze polecić Gungrave. Rewelacyjna produkcja, aczkolwiek troszkę Super Power będzie - ale nie jakieś kosmiczne cuda. Cytuj
Macieq 0 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Skoro Black Lagoon już oglądasz a Gungrave ktoś polecił to ja powiem ~Requiem for the Phantom~ Szczególnie zapadła mi w pamięć muzyka , kreska na wysokim poziomie jest także choć nie każdemu może się podobać taki sposób przedstawienia postaci . Co do fabuły to nie mam większych zastrzeżeń , po prostu solidna dawka sensacyjnego anime . http://myanimelist.net/anime/5682/Phantom_~Requiem_for_the_Phantom~ Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Ja polecam od siebie 12 Kingdoms fajna basn duzo epow ale na prawde wciaga 2 Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 skończyłem Black Lagoon. 10/10. Beda jeszcze jakies sezony? Obejrzałem dwa, 24 epy. Teraz sie wezme za polecony Gungrave, bo na tanuki pisali, ze polaczenie queke'a i goodfellas O__O. Watpie co do drugiego ale brzmi intrygujaco. Requiem for the Phantom niestety odpada bo w recce wyczytałem takie cos i mnie ciarki przeszly: Miłośnicy śmiertelnie poważnych dramatów z domieszką romansu powinni być zachwyceni, gdyż Requiem for the Phantom powinno spełnić ich wszystkie oczekiwania. ;] Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Trzeci sezon Black Lagoon wychodzi obecnie w formie OVA (czyli jeden odcinek co kilka miesięcy). Zamiast czytać pierdoły jak jakieś recenzje na portalach lepiej pobierz odcinek i samemu obejrzyj, to taki dobry pro tip na przyszłość. Cytuj
Macieq 0 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 (edytowane) Dokładnie tak , Romansem ciężko nazwać to anime , obejrzyj pierwszy epek najlepiej , albo Ci się spodoba albo nie Ja oceniłem to wyżej niż Black Lagoon które uważam za rewelacyjne Co OVA BL to już jest pierwszy odcinek , nowa postać daje rade rozpiska Odcinek 1: 17/07/10 Odcinek 2: 08/09/10 Odcinek 3: 03/11/10 Odcinek 4: 22/12/10 Odcinek 5: 02/03/11 Co do innych anime w podobnych klimatach to jest jeszcze 'Gunslinger Girl' , lecz trochę odstaje od wyżej wymienionych tytułów , ma jednak swoje fajne momenty. edycja . W tym anime jest znacznie więcej elementów dramatu , tak dla jasności pisze Edytowane 7 września 2010 przez Macieq Cytuj
Razel 6 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 skończyłem Black Lagoon. 10/10. Beda jeszcze jakies sezony? Obejrzałem dwa, 24 epy. Teraz sie wezme za polecony Gungrave, bo na tanuki pisali, ze polaczenie queke'a i goodfellas O__O. Watpie co do drugiego ale brzmi intrygujaco. Nom, Black Lagoon jest rewelacyjny, ode mnie dostał zasłużone 10/10. Genialny opening, świetne kończenie odcinków, gdy wchodzi muza z endingu + przegenialny odcinek o siostrzyczkach z Rumunii, Revy ah Revy no i świetna akcja. Zdecydowanie najlepsze, względnie trzymające się realizmu anime akcji. Co do Gungrave - naprawdę świetna historia. Mafia, przyjaźń itp. itd. - wszystko co powinno mieć takie anime. Dla mnie mocne 9/10. Cytuj
Engarde 1 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 Black Lagoon>Gungrave, a pośrodku będzie chyba Phantom, którego to niedawno zacząłem oglądać. To pierwsze niesamowicie gniecie kulki za sprawą dopasionej oprawy i widowiskowych strzelanin, za to Gungrave rządzi klimatem oraz postaciami (chociaż pod koniec wszystko się wali). Phantom natomiast przywodzi na myśl swego rodzaju połączenie Bourne'a z Hitmanem i naprawdę jak na chińską bajkę prezentuje bardzo wysoki poziom powagi i scenariusza. Polećcie jakieś anime z "p*ierdolnięciem". Cichego kozaka wyróżniającego się z tłumu jakimiś unikatowymi cechami. Coś jak Gurren Lagann albo Durarara!! Cytuj
Razel 6 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 Polećcie jakieś anime z "p*ierdolnięciem". Cichego kozaka wyróżniającego się z tłumu jakimiś unikatowymi cechami. Coś jak Gurren Lagann albo Durarara!! W jakim klimacie? Zapewne Code Geass oglądałeś ;p Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 Engarde - zobacz Baccano. Ja nie wytrzymałem na 3 epie, ale może Tobie się spodoba Choć nie wiem, czy Durarara to czasem nie jest tego kontynuacja... Cytuj
Razel 6 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 Engarde - zobacz Baccano. Ja nie wytrzymałem na 3 epie, ale może Tobie się spodoba Choć nie wiem, czy Durarara to czasem nie jest tego kontynuacja... Nie jest to kontynuacja, ale robiła to ta sama ekipa i czuć na każdym kroku, że robione było przez tych samych Panów. Ogólny styl i szeroko pojęty klimat bardzo podobny. Obydwie pozycje są świetne. Cytuj
Engarde 1 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Code G-ass oczywiście widziałem i całkiem mi się spodobało, za to już taki Baccano niespecjalnie mi podszedł. Czekam na kolejne propozycje. Aha, jestem już w połowie Phantoma i mogę spokojnie powiedzieć, że ten animiec jest PRZE-KO-ZA-CKI. Od czasu oglądania Claymore nie miałem takiej chcicy na kolejny odcinek. Seria, którą na serio można polecić nawet ludziom nie mającym na co dzień styczności z anime. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 ... Polećcie jakieś anime z "p*ierdolnięciem". Cichego kozaka wyróżniającego się z tłumu jakimiś unikatowymi cechami. Coś jak Gurren Lagann albo Durarara!! Nie wiem co oglądałeś, ale może podejdzie coś z zestawu: Kaiba, Mushishi, Mononoke - w sumie pozycje raczej spokojne, ale za(pipi)iste, a z ongoingów miażdży Katanagatari. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi