Skocz do zawartości

Anime godne polecania

Featured Replies

Opublikowano

Engarde, a to ma być takie " (pipi)nięcie" to polecam FLCL- jest ostro pojechane jak makowiec na atomowych drożdżach. Krótkie ,aczkolwiek treściwe, znasz Tengen Toppa - to tych samych twórców.I Excel Sagę - historie o.. podbijaniu świata przez pewną mroczną organizacji.Pichu! Mocno porąbana.

Edytowane przez Heviro (Fanboy BDG)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 445,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ja to w sumie tylko napiszę, że oglądanie chińskich bajek z angielskim dubbingiem to mocne zezwierzęcenie.

• Robią drugi sezon dorohedoro  

• Od wczoraj na Netflixie jest dostępne anime "Devilman Crybaby" i... Pan Masaaki Yuasa znowu dostarczył   Zaznajomionym z twórczością tego Pana mogę napisać, że zdecydowanie widać to jego ch

Opublikowano

FLCL obejrzałem kiedyś jeden odcinek i nawet mi się spodobało, ale później jakoś dziwnie o tym zapomniałem. Trzeba nadrobić. Excel Saga za to obiło mi się o uszy, a te Katanagacośtam wygląda nawet ciekawie. Wszystkie trzy na pewno sprawdzę. Dzięki za propozycje.

Aha, jak ktoś interesuje się w miarę piłką nożną, ale chce mu się wymiotować od samego brzmienia imienia "Czubasa", to niechaj koniecznie sprawdzi świeżutkie jeszcze Giant Killing. Najlepsze "kopane" anime ever.

Opublikowano
  W dniu 10.09.2010 o 19:35, mugen napisał(a):

Nie wiem co oglądałeś, ale może podejdzie coś z zestawu: Kaiba, Mushishi, Mononoke - w sumie pozycje raczej spokojne, ale za(pipi)iste.

O tak tak, te trzy animki są przerewelacyjne :tak: ale największe wrażenie na mnie zrobiła Kaiba. Tak czy siak każda z tych pozycji jest unikatowa i wspaniała, ale to już kwestia gustu jak się je zhierarchizuje. Mushishi i Mononoke mają całkiem podobną tematykę jak co, ale styl wykonania to całkowicie inna bajka.

Opublikowano

hmmm slyszalem ze sporo o wwII jest anime, a o czarnobylu? cos 'la S.T.A.L.K.E.R. japonczycy to mistrze industrialu i takiego powaznego ponurego klimatu. lubie dobrze odwzorowane sprawy militarne z masa poprawnych szczegolow. jesli nie czarnobyl to wogole cos takiego jest?

Opublikowano

Ciężko znaleźć militarne anime bez mechów :F Podpisuję się pod powyższym pytaniem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poleccie jakiegos w miare dobrego shounena gdzie sie bija mieczykami i strzelaja fajerbolami

Opublikowano

BAOH'a ktos ogladal? mozna to gdzies dorwac online z napisami?

Opublikowano
  W dniu 7.10.2010 o 10:45, Najtmer napisał(a):

BAOH'a ktos ogladal? mozna to gdzies dorwac online z napisami?

Oczywiście, że jest w sieci do "pożyczenia" ^_^

Edytowane przez Razel

Opublikowano

On ma chyba streamy na myśli :P

Opublikowano

Streamy są dla pionków ;p

Opublikowano

Requiem for the Phantom - obejrzałem pod wpływem kilku pozytywnych opinii na forum, spodziewając się porządnej dawki akcji w wydaniu japońskim i... ani trochę się nie zawiodłem, a nawet bardzo miło zaskoczyłem. Cholernie udany miks Bourne'a, Leona Zawodowca, Hitmana oraz "Bessonowskiej" Nikty, z naprawdę ciekawie poprowadzoną fabułą (twistów fabularnych starczyłoby na dwa sezony serialu 24 godziny), logicznymi postaciami, dobrze dawkowanymi scenami akcji, absolutnie genialnym soundtrackiem, ale także z jak najbardziej strawnym wątkiem miłosnym i bez typowo japońskich głupot. Jedno z najlepszych anime jakie widziałem.

Baccano! - kolejna po Durararze!! mała perełka duetu panów Takagi i Omori, na którą ponownie składa się świetny klimat, całe mnóstwo ciekawych, intrygujących bohaterów (Jacuzzi, Isaac & Miria, Ladd i Rail Tracer - miazga) oraz zakręcona historia. Chłonie się to w niesamowitym pędzie, a potem już tylko żałuje, że to już koniec.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecić mogę Kurozuke, To Aru Majutsu no Index także High School of Dead.

Opublikowano

Kurozuka mi po 6 odcinkach się znudziła. No nie wiem nawet czemu, poprostu mi nie podeszła. Obejrzałem żeby mieć z głowy.

Oglądam witchblade. słyszałem, że fajne(końcówka niby) może ktoś potwierdzić?

Opublikowano
  W dniu 26.10.2010 o 18:17, Salwador napisał(a):

Polecić mogę Kurozuke, To Aru Majutsu no Index także High School of Dead.

High School od Dead? Kpisz sobie chyba ; ) Ostatnio ogladalem. Ciekawie sie zapowiadalo, z kazdym odcinkiem coraz gorzej. Ogolnie widac ze japonczykom pada na glowe, bo tam jest kwintesencja wszystkiego co japonczyki uwielbiaja dodawac w anime. Wiec w tytule o zombie dostajemy dziewczyny z wielkimi cyckami do pasa, co w 3 kadrze ujecie na majtki no i oczywiscie harem dla glownego bohatera. Szkoda aktualnie polecac tym bardziej ze zakonczenia po 12 odcinku jak nie bylo tak nie ma. Przynajmniej dla mnie to nie jest zakonczenie. Urwali akcje w pewnym momencie by zakonczyc to jakims cytatem. Sorry za spoiler.

Zeby nie bylo offtopu, polecam Katanagatari.

Edytowane przez Redmitsu

Opublikowano

No coś jest w tym w ciągłem się z początku i faktycznie ostatnie odcinki kipsko im poszły.

Ogólnie to gustuje zazwyczaj w horrorach czy też mystery puki co tego gatunku polecam:

-Denpa Teki na Kanojo

-Claymore

-Ga-rei Zero

-Shikabane Hime

-Ergo Proxy

-Elfen Lied

-Gantz

-Hellsing Ultimate

Czy ktoś również może polecić coś dobrego z tego gatunku?

Opublikowano

Przeczytaj mange Claymore - bije anime na łeb

Opublikowano

Black Lagoon bardzo fajne, polecam każdemu animemaniakowi oraz ludziom, którzy lubią filmy Tarantino. Przynajmniej pierwszy sezon zamiata, bo ponoć drugi ssa.

Opublikowano
  W dniu 29.10.2010 o 22:26, Pan Pieczarka napisał(a):

Black Lagoon bardzo fajne, polecam każdemu animemaniakowi oraz ludziom, którzy lubią filmy Tarantino. Przynajmniej pierwszy sezon zamiata, bo ponoć drugi ssa.

Co :blink:

No to żeś do(pipi)ał... drugi sezon zamiata. Pierwszy jest rewelacyjny, a drugi jeszcze lepszy i ma mega pier.dolnięcie.

Dwa odcinki z siostrzyczkami z Rumunii, to jedna z lepszych rzeczy w historii anime.

Opublikowano
  W dniu 28.10.2010 o 17:02, Salwador napisał(a):

No coś jest w tym w ciągłem się z początku i faktycznie ostatnie odcinki kipsko im poszły.

Ogólnie to gustuje zazwyczaj w horrorach czy też mystery puki co tego gatunku polecam:

-Denpa Teki na Kanojo

-Claymore

-Ga-rei Zero

-Shikabane Hime

-Ergo Proxy

-Elfen Lied

-Gantz

-Hellsing Ultimate

Czy ktoś również może polecić coś dobrego z tego gatunku?

jesli chcesz czegos z gatunku gore, to genocyber moze ci sie spodobac, sa 3 ovy podzielone na 5 epow (1,2,2) i ogolnie zamiata jesli chodzi o hardkor jaki tam przedstawiaja. bardzo oldschoolowe, ale kreska flakow fajnie wyglada. cos jak biomechanizm w akirze.

kurcze warto szukax Baoha? dlugie to?

http://www.youtube.com/watch?v=-0moGWVGhgM

wyglada nice, cholera, bede musial nadrobic i obejrzec jednak to black lagoon, skoro tak polecacie i chyba powtorzyc ergo proxy bo ogladalem gdzies do 20 epa i wiecej mi sie nie chcialo

Opublikowano
  W dniu 30.10.2010 o 11:16, Najtmer napisał(a):

kurcze warto szukax Baoha? dlugie to?

Nie oglądałem, ale to tylko jeden OVA, który trwa 49 minut więc jak słabe dużo nie tracisz.

W dniu 30.10.2010 o 11:16, Najtmer napisał(a):

wyglada nice, cholera, bede musial nadrobic i obejrzec jednak to black lagoon, skoro tak polecacie i chyba powtorzyc ergo proxy bo ogladalem gdzies do 20 epa i wiecej mi sie nie chcialo

BL koniecznie trzeba obejrzeć. Co do EP - nie ma to jak obejrzeć 20 epków i porzucić jak zostały 3-4 do końca ^_^

Edytowane przez Razel

Opublikowano
  W dniu 30.10.2010 o 13:58, Razel napisał(a):

BL koniecznie trzeba obejrzeć. Co do EP - nie ma to jak obejrzeć 20 epków i porzucić jak zostały 3-4 do końca ^_^

no niby tak, ale wypalilem sie, troszke mnie nie zajaralo

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 30.10.2010 o 17:59, Najtmer napisał(a):
  W dniu 30.10.2010 o 13:58, Razel napisał(a):

no niby tak, ale wypalilem sie, troszke mnie nie zajaralo

Pokaż ukrytą zawartość

IMO Ergo Proxy to zmarnowany potencjał. Mogło być anime na 10, a wyszła taka ósemeczka.

Opublikowano

szukam jakiegoś anime z klimatem świata shinigami. im mroczniejszy tym lepiej. im mniej udziwnień, tym lepiej. im bardziej kozascy bohaterowie, tym lepiej.

Opublikowano

No... Death Note?