Dante 433 Opublikowano 20 stycznia 2011 Opublikowano 20 stycznia 2011 http://myanimelist.net/anime/617/Ninja_Scroll 1 Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 20 stycznia 2011 Opublikowano 20 stycznia 2011 (edytowane) Tak, to to! Jesteś genialny. Leci plusik. Dzięki. Swoją drogą, bardzo dobre Anime szczerze polecam. Edytowane 20 stycznia 2011 przez MierzejX Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 Jak przypasował Ci Ninja Scroll to jeśli nie widziałeś polecam Basilisk. Cytuj
KarenRipp 0 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 Jak przypasował Ci Ninja Scroll to jeśli nie widziałeś polecam Basilisk. I może Berserka? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 (edytowane) Berserka patrzyłem kiedyś i jakoś średnio mnie wciągnął. Patrzyłem teraz tego Kurozuka i muszę powiedzieć, że ma niezłe sceny walki ale fabuła dziwnie ciągnięta, czasami się gubię. Jak na razie 1000 pytań 0 odpowiedzi. Obejrzałem też pierwszy akt Ayakashi - Japanesse Classic Horror polecany przez KarenRipp, dobry dramat, niezły horror, ale myślałem, że anime może być bardziej straszne niemniej jednak to anime trzyma poziom. Ktoś ma jakieś opinie na temat First Squad? Widziałem trailer, wydawał się niezły, ale trailer jak trailer często narobi nadziei Edytowane 21 stycznia 2011 przez MierzejX Cytuj
Mani 686 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 Mierzej dobre anime to Higurashi oraz Umineko Ale fabularnie trzeba sie wkrecić by wszystko ogarnąć. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 First Squad to jedna z najsłabszych produkcji Studio 4°C (czyli i tak jest zdatna do obejrzenia). Jeśli podobał Ci się Ninja Scroll to obadaj Afro Samurai (chociaż bankowo widziałeś), ewentualnie inne filmy reżysera Ninja Scroll, jak "Vampire Hunter D: Bloodlust" i "Highlander: The Search for Vengeance" (OVA "Cyber City Oedo 808" też jest niezła). Co do Berserka, to trzeba było z miejsca olać anime i przeczytać mangę, to jeden z najlepszych tytułów jakie powstał (jeśli przebrniesz przez te początkowe wydarzenia z przeszłości, to potem historia dostaje takiego kopa, że cała reszta jaką widziałeś się chowa). Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 Mierzej dobre anime to Higurashi oraz Umineko Ale fabularnie trzeba sie wkrecić by wszystko ogarnąć. Nie lubię tych ogromniastych oczów i lalkowatych postaci Higurashi ominę, ale Umineko zapowiada się nieźle, może spróbuję Co do Berserka, to trzeba było z miejsca olać anime i przeczytać mangę, to jeden z najlepszych tytułów jakie powstał (jeśli przebrniesz przez te początkowe wydarzenia z przeszłości, to potem historia dostaje takiego kopa, że cała reszta jaką widziałeś się chowa). Berserkowi dam drugą szansę kiedyś na pewno, bo wiele osób mi to poleca. Dzięki za tytuły, będzie co oglądać w przerwach w nauce do sesji xD Cytuj
Bioter 0 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 O tematyce szkolnej( czy też z mocnym motywem szkoły) polecałbym Kanon, Clannad, School days - te trzy jeżeli lubisz coś mocniejszego. Natomiast z takich komedii poleciłbym: Rosario to vampire oraz green green. Cytuj
Mani 686 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Zapomniałem o kultowym Petshop of Horrors. Mimo lat na karku wciąż kopie zad. Cytuj
DreicoPL 1 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 (edytowane) Ja na szybko mogę polecić Golden Boy właśnie skończyłem oglądać bardzo przyjemne anime szkoda że jest tylko 6Ep po 25min Znacie może jakieś Anime o tematyce adwokackiej szczerze powiem że jeszcze nie miałem przyjemności z takim gatunkiem fajnie jak by było jajem:D Edytowane 8 lutego 2011 przez DreicoPL Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lutego 2011 Opublikowano 12 lutego 2011 Z tego co wiem, nie ma nic takiego, jedynie gra w stylu anime jest Phoenix Wright, ale zapewne wiesz o tym Cytuj
Macieq 0 Opublikowano 12 lutego 2011 Opublikowano 12 lutego 2011 Kanon, Clannad, School days - te trzy jeżeli lubisz coś mocniejszego. Dziwne zestawienie , chodzi mi oczywiście o School days , to anime nie dość że przeciętne to lekko chore Wracając do tematu polecanych anime to ostatnimi czasu przewinęły się u mnie 2 takie tytuły które mogę polecić : Shiki - nie wiem w prawdzie co mi się w tym tak spodobało , chyba pewne skojarzenia z higurashi , dosyć fajny klimacik oraz niejednoznaczne przydzielenie ról bohaterom Welcome To NHK - jedno z moich ulubionych anime spośród tych które dotychczas widziałem , tego się nie da opisać to trzeba zobaczyć w ucho wpada świetna ścieżka dźwiękowa , dobrze wkomponowana tworzy niepowtarzalny nastrój. Cytuj
Bioter 0 Opublikowano 16 lutego 2011 Opublikowano 16 lutego 2011 Kanon, Clannad, School days - te trzy jeżeli lubisz coś mocniejszego. Dziwne zestawienie , chodzi mi oczywiście o School days , to anime nie dość że przeciętne to lekko chore No właśnie ono było strasznie poryte, ja przyznam że mnie strasznie irytowało zachowanie głównego bohatera, ale końcowe odcinki wynagrodziły te cierpienia( test ciążowy rulez:P Dlatego dałem je do mocniejszych I nie powiedziałbym że przeciętne, w przeciętnym ów chłopek roztropek byłby do końca abstynentem seksualnym, a tu władał on penisem niczym mistrz Yoda mieczem świetlnym Cytuj
DreicoPL 1 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 (edytowane) The Legend of the Legendary Heroes nie będę się rozpisywał po prostu warto obejrzeć i tyle Słyszał ktoś może czy będzie 2 sezon bo ostatni odc wskazuje że to nie koniec historii ,choć mogę się mylić. Edytowane 18 lutego 2011 przez DreicoPL Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 Za mała sprzedaż była, więc S2 raczej nie będzie. Cytuj
DreicoPL 1 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 (edytowane) Złapałem doła przez ciebie, jak trafi się coś fajnego to brak ciągu dalszego. Nurarihyon No Mago Ep 26x23min Gatunek Akcja,Fantasty Kaze no Stigma Ep:24x23min Gatunek:Akcja,fantasty Soul Eater Ep: 51x23min Gatunek:Akcja,Komedia,Fantasty (Jestem właśnie w trakcie oglądania) Edytowane 26 marca 2011 przez DreicoPL Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 Requiem for the Phantom. Wiem, że już polecaliście, a ja właśnie skończyłem i muszę powiedzieć jedno - miazga. Poza dwoma odcinkami, które są zlepką poprzednich wszystko mi się podobało. A muzyka... nie mam pytań. Geniusz. Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 Czołówka moich ulubionych animców. Swoisty miks Bourne'a, Leona Zawodowca i Mission Impossible, okraszony masą mocarnych zwrotów akcji i świetnych postaci, do tego niesamowicie klimatyczny soundtrack. Serio, kto nie oglądał, ten pała. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 Zachęciliście mnie. Obejrzę więc. Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 (edytowane) Obejrzyj, bo warto. Postacie zapadające w pamięć, fabuła która cały czas się rozwija no i można się poczuć empatyczną więź z bohaterami, bo nikt tu nie jest do końca dobry, ani zły. Poza tym zakończenie też daje radę i zmusza do rozkminki. A propo zakończenia: Moim zdaniem Reiji zginął, ale przed tym zobaczył uśmiech Elen tak jak obiecał. Następnie Elen zobaczyła martwego Reijiego i popełniła samobójstwo zjadając ten trujący kwiat. I średnio widzę tu miejsce na bardziej słodziakową wersję. Ktoś ma inną interpretację? Edit: Właśnie męczę OST. Jest Piękny. Edytowane 26 marca 2011 przez estel Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 A propo zakończenia: Moim zdaniem Reiji zginął, ale przed tym zobaczył uśmiech Elen tak jak obiecał. Następnie Elen zobaczyła martwego Reijiego i popełniła samobójstwo zjadając ten trujący kwiat. I średnio widzę tu miejsce na bardziej słodziakową wersję. Ktoś ma inną interpretację? W sumie chyba nie ma co kombinować Reiji zgarnął kulkę od zakamuflowanego mordercy z Inferno (padł na glebe zaraz po tym jak obok przejechał koleś z przyczepą, było słychać wystrzał, poza tym po creditsie widać leżącą na ziemi łuskę od naboju), Elen prawdopodobnie w ten czy inny sposób zaraz do niego dołączyła. Tak czy inaczej zakończenie jest mega. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 (edytowane) Możecie mi coś polecić? Klimaty - obojętnie, długość też (ale wiadomo, tak do 50-60 epizodów, tasiemców nie lubię + prawie żaden mi nie pasuje). Chciałbym, żeby coś mnie pochłonęło jak swego czasu Neon Genesis Evangelion albo Full Metal Alchemist Brotherhood. Coś, co sprawi, że po każdym odcinku będę odliczał minuty do ściągnięcia się następnego, gdzie nie będę w stanie myśleć o niczym innym jak obejrzenie kolejnego epizodu, po prostu czegoś, co wciąga i ma dobrą fabułę. Aha, jeszcze jeden warunek - musi być skończone, po DB Kai nie mam już ochoty czekać tygodniami . Plusiki i moja wdzięczność czekają. Edytowane 30 marca 2011 przez raven_raven Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 W klimacie full metala to Fairy Tail. Calkiem fajna 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi