Bansai 11 198 Opublikowano 21 sierpnia 2015 Opublikowano 21 sierpnia 2015 Pany, poleci ktos chinska bajeczke a la Jormungand? Bron palna i sporo akcji to priorytet, ale najlepiej bez skapo odzianych laseczek i zakonnic z duzymi zderzakami. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 22 sierpnia 2015 Opublikowano 22 sierpnia 2015 Caanan Phantom: Requiem for the Phantom Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 sierpnia 2015 Opublikowano 23 sierpnia 2015 Last exile skończyłem, polecam jak ktoś lubi steampunkowe klimaty. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 Będzie lekki offtop - nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale konsole Sony dostały appkę Crunchyroll, pozwalającą na darmowy streaming naprawdę wielu anime, w tym większości serii z aktualnie ukazującego się sezonu. Jakość obrazu to takie 6, w porywach 7/10, ale baza jest bardzo pokaźna (jednakże smuci brak np. Hellsinga czy Monstera) i mając dostęp do neta w wygodny sposób można oglądać animce nawet na Vicie. Polecam taki styl życia Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 29 września 2015 Opublikowano 29 września 2015 Obejrzałem Psycho-Pass. Co prawda tylko pierwszy sezon (wyszedł drugi + film), ale anime na pewno godne polecenia. Rzecz dzieje się w blisko niezidentyfikowanej przyszłości, wszystko ma trochę cyberpunkowy wydźwięk: technika poszła naprzód na tyle, że ludzie zamiast ubierać ciuchy, mogą po prostu włączyć sobie jakiś hologram, to samo z wystrojem domu. Społeczeństwo jest kontrolowane za pomocą systemu Sybil, który określa przynależność do zawodu i równowagę psychiczną. Jeśli ktoś wyskoczy poza pewien, dopuszczalny poziom, trafia do placówki wychowawczej, gdzie może zostać "okiełznany", albo i nie, i będzie siedział tam do końca życia. Główną bohaterką jest młoda "policjantka", która trafia na dość ciekawą sprawę. Pierwszy i drugi odcinek jakoś mało mi podszedł, od trzeciego obejrzałem wszystko w trzy dni. Polecam. 22 odcinki. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 29 września 2015 Opublikowano 29 września 2015 2 sezon dużo dużo gorszy. Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 29 września 2015 Opublikowano 29 września 2015 Mniejszy budżet i ponoć nie ta sama ekipa to robiła, stara dłubała już przy kinówce stąd taka rozbieżność w jakości dwóch sezonów. Ale i tak fajnie się oglądało. Pierwszy sezon z jego końcówką to jedno z fajniejszych cyberpunkowych anime ostatnich lat. Tak do końca to nie byłem pewien czy pod koniec Kougami zabije Makishimę. Ale dobrze,że twórcy nie oszczędzili skubańca. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Polećcie mi jakieś fajne anime seriale z końca lat 80tych/pierwszej połowy lat 90tych. Cytuj
Camillus 242 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 - The Ireesponsible Captain Tylor; - Mobile Police Patlabor; - Legend of the Galactic Heroes; 1 Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 (edytowane) Tego jest tyle,że można by było długo wymieniać.Do tego co podał Camillus dorzucę tak na szybko: Kimagure Orange Road Maison Ikkoku Gundam War in the Pocket Gunbuster Vision of the Escaflowne Macross Plus Cowboy Bebop You're Under Arrest Te cztery ostatnie mogą lekko wykraczać za połowę lat 90tych ale i tak bardzo warto je obejrzeć. Edytowane 30 września 2015 przez Paliodor 1 Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 5 listopada 2015 Opublikowano 5 listopada 2015 Potwierdzono 3 sezon Tokyo Ghoula w 2016 1 Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 5 listopada 2015 Opublikowano 5 listopada 2015 Widziałem chociaż ta manga :re mi się średnio podoba. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Pierwszy sezon jak najbardziej. RE nie oglądałem jakoś pierwsze rozdziały mnie skutecznie zniechęciły. Warto? Czy lepiej nie psuć dobrych wspomnień? Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Drugi sezon całkiem spoko ale odeszli od wydarzeń z mangi no i kreska się pogorszyła ale za to soundtrack to Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 Kto One punch man ? Każdy powinien ! Super manga świetne anime! Nerdziłem mange kiedy się tylko dowiedziałęm ,że Murata ( grafik od Eyeshielda21) będzie tłumaczył tą mange na ludzki z webcomicu One'a. I się nie zawiodłem . OPM czyta się rewelacyjnie , szkoda ,że wydają tę mangę tak nieregularnie. A anime jest super bałem się ,że sknocą ale jest POWER! No i w grudniu One Punch wychodzi w Polsce. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 Anime kozak i zamowiony mam juz pierwszy tom polskiego wydania Cytuj
erix 303 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 (edytowane) OPM Edytowane 7 listopada 2015 przez erix Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 Przyłożyli się do tego animka, a to pewnie tylko ma robić jako reklamówka mangi i kolejnego sezonu anime już nie będzie. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 Przyłożyli się do tego animka, a to pewnie tylko ma robić jako reklamówka mangi i kolejnego sezonu anime już nie będzie. Raczej będą . Manga i animiec powstały na fali popularności webcomicu One'a( który wygląda strasznie , dlatego tym większe brawa dla Muraty co potrafi z tego wykrzesać) Dlatego wydaje mi się że taki OPM to reklama/pokazówka studia ( tak jak dla Trigera był Kill la Kill) jednak przez nieregularność/nie standardowość kolejnych rozdziałów ( raz autor potrafił przez cały rozdział pokazywać epickiego robota i to w kolorze- co może i było Epic ale w anime zajmie to może max 7 minut ) Dlatego sezony OPM będą wychodzić ale będą krótsze. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 7 listopada 2015 Opublikowano 7 listopada 2015 Co jak co, ale Madhouse akurat reklamować się nie musi, zawsze byli czołówką jeśli chodzi o robieniu animków. Podupadli ostatnimi laty, bo brali zbyt ambitne serie, które się na japońskim rynku nie sprzedawały. Robienie reklamówek mang to teraz chleb powszedni co drugiego studia. Wydawcy wykładają kasę na anime i na targach za kulisami taki JPF, czy Waneko dostają cynk, że dana seria będzie mieć serial, który zwykle zawsze podbija sprzedaż i mogą zdecydować czy chcą wykupić prawa do danego tytułu. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 8 listopada 2015 Opublikowano 8 listopada 2015 No tak teraz jest, jpf wydaje one punch man Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 8 listopada 2015 Opublikowano 8 listopada 2015 (edytowane) Panowie nie przesadzajcie ,że JPF dostaje cynk o anime Mało było przypadków ,że u nas zaczęło się wydawanie Mangi a potem seria miała anime bardziej to nasi latają jak kot z pęcherzem aby dostać mangę, które miało hitowe anime ( tak było z Atakiem na Tytany np ) Gdyby było tak jak mówicie to u nas już byśmy mieli na rynku Boku no hero Academia i Shokugeki no Soma Wystarczy śledzić spis treści Jumpa aby wiedzieć czego chcą czytelnicy:) (Czytelnicy głosują listownie na ulubione mangi) i miesieczne zestawienie sprzedaży tomików aby móc przewidzieć co będzie miało anime. A JPF wydaje One Puncha pewnie dlatego ,że jest dość krótki ( na razie 9 tomów), do tłumaczenia nie ma dużo ( Taki mój ulubiony "One piece" jest prawdziwym utrapieniem dla tłumacza) no i nie wypalił im Fairy tail:) Edytowane 8 listopada 2015 przez Heviro (Fanboy BDG) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi