tukan 1 917 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 GOTY Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 W Japonii rozklejają plakaty promujące 18 odcinek. Next episode title is "From Zero." It will be 25 minutes and 45 seconds long. The words say: "The worst, the best, the despair, and the hope, and...this 25 minutes and 45 seconds which burns your heart will start." Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Thunderbolt Fantasy Nawet niewiem co powiedzieć. Dla beki ściagnąłem i jakie to jest dobre ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 To tak dziwne, że może aż sam sprawdzę Z nowości, nie wiedziałem do końca gdzie to wrzucić, ale niech tam.Netflix szykuje ekranizację mangi Blame! Pominę już z gruba ciosane CGI (ach, jak ja tęsknię za klasycznymi rysowanymi anime ;/ )Ale czemu momentami to wygląda, jakby miało z 10fps? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) To tak dziwne, że może aż sam sprawdzę Dziwne ? Jestem po 2gim epie (narazie 4 wyszły) i to jest najlepsze co mnie spotkało w anime w tym roku (o ile mozna to nazwać anime). GOTY ! I te walki ! Edytowane 29 Lipca 2016 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ale czemu momentami to wygląda, jakby miało z 10fps? Magia komputerowych anime, chcą żeby były bliższe zwykłym rysowanym tytułom. Problem w tym, że w tradycyjnej animacji to nie wali w ten sposób po oczach. Ogólnie Netflix jest tylko jednym z producentów, całość robiona przez to samo studio, które stworzyło oba sezony Rycerzy Sidonii. Po trailerze wygląda, że to będzie tylko pewien wyrywek z dodaną historią pobocznych postaci jakie spotyka po drodze bohater. Niektóre azjatyckie filmy kinowe stworzone komputerowo prezentują trochę lepszy poziom. https://www.youtube.com/watch?v=2a1ca6Z24-0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Z odpreżających i zabawnych obyczajówek, natrafiłem na RElife. Opowieść o dorosłym przegrywie (NEET), któremu zostaje zaoferowany udział w eksperymencie w zamian za roczne utrzymanie. Musi tylko łyknąć pewna pigułkę, przez co staje się młodszy o 10 lat. Musi wrócić do 3 roku szkoły średniej i jakoś się zaadaptować tam, nie zdradzając niczego o eksperymencie. To oczywiście rodzi serię zabawnych sytuacji i komplikacji Ogólnie pomimo że dzieje się to w japońskich realiach, to czuć tu pewną nić ponadkulturowego przesłania Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Z relaksujących anime polecam Amaama to Inazuma, urocza seria o ojcu nauczycielu samotnie wychowującym córeczkę Tsumugi i jego studentce która uczy go gotowania, Tsumugi i reszcie przedszkolaków głos podkładają dzieci, i robią doskonałą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Shokugeki no Soma - gdy kumpel polecił "anime o gotowaniu", a przy tym był nieźle zajarany, to trochę parsknąłem śmiechem. Ostatnio dałem jednak temu szansę i... wchłonąłem cały pierwszy sezon w 3 albo 4 dni. Nie mogę się nadziwić, jak dobrze i ciekawie przedstawiono tu pełne napięcia pojedynki kulinarne, jak interesująco zarysowano większość postaci i ile pomysłowości mają w sobie chociażby wizualizacje reakcji degustatorów na serwowane dania. Całość podlano lekkim i przyjemnym, acz nie popadającym na szczęście w nadmierną głupkowatość, humorem. No jak na razie goty i zaskoczenie roku. Chciałem wstrzymać się z oglądaniem drugiego sezonu aż wyjdzie całość, ale chyba nie dam rady. Za bardzo się wciągnąłem w fabułę. Tip: Przy oglądaniu łatwo można zrobić się głodnym. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Frantik, koniecznie oblukaj też Yakitate Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 ogladal ktos deadmans wonderland? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dość ciekawe, dość brutalne, historia też spoko. Możesz oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Obejrzyjcie sobie "Uchuu Kyodai" niesamowita bajka dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Fabuła z początku kuleje, trochę wątków niedopracowanych/pominiętych Anime jest dosyć pocięte, niektóre wydarzenia mają dziwnie pozmienianą kolejność, albo są zupełnie olane. Ten przykład dobrze ukazuje czemu komiks jest lepszy od serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 jakis horror, thriller z niebanalną tajemnicą w tle, proszę mi polecic Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Monster, Zettai Karen Children, Zettai Karen Children THE UNLIMITED, Steins Gate. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Kara no Kyoukai. Wszystko działa w tej serii, a soundtrack to poezja. 17+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Camillus 242 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Również polecam Kara no Kyoukai. Typowych horrorów, które by straszyły nie znam, ale możesz sprawdzić Kousetsu Hyaku Monogatari i Ayakashi: Japanese Classic Horror - to serie grozy. Do tego Paprika i Perfect Blue - thrillery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 steins gate slyszalem że bardzo dobry ale po dwóch odcinkach byłem zmęczony jakos i zaniechałem teraz leci psycho pass, moze cos z tego bedzie pozniej sprawdze wasze tytuly ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 A mnie tak zastanawia, czy są jakieś godne uwagi anime w stylu zachodniego fantasy, z rycerzami, smokami, elfami i tym podobne. Tak teraz znalazłem taki tytuł jak "Face/Zero", tam się ponoć magowie naparzają i pomyślałem, że w sumie z techniką i popularnością kreskówek w Japonii mogłoby się coś znaleźć dla mnie. Chodzi mi też o takie fantasy nie w stylu Fairy Tail, gdzie ubierają się jak hipsterzy, albo że przenoszą się do innego świata, a w realu chodzą do szkoły, tylko, no... Takie w miarę poważne jeśli chodzi o ramy gatunku(choć oczywiście może mieć trochę komedii). Berserka rzecz jasna znam, wspomnianego Face/Zero przeczytałem opis na shindenie jedynie, też chętnie się dowiem czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Obczaj Claymore. Nigdy nie oglądałem całego ale od kilku lat się przymierzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Claymore, taki trochę Wiedźmin z babami, całkiem niezły. Fate/Zero jest świetne, ale daleko mu do klasycznego fantasy, d głowy przychodzą mi jeszcze Guin Saga która szału nie robi, ale ogląda się ok i jest dość klasyczna, no i klasyczny Record of Lodoss War. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 steins gate slyszalem że bardzo dobry ale po dwóch odcinkach byłem zmęczony jakos i zaniechałem teraz leci psycho pass, moze cos z tego bedzie pozniej sprawdze wasze tytuly ;d Steins;Gate zacząłem w sobotę i też nie mogłem się do tego przekonać. Jednak akcja rozkręca się mniej więcej od połowy sezonu, takie akcje się tam odpyerdalają że skończyłem wszystkie odcinki tego samego dnia i jeszcze obejrzałem 1,5h kinówkę która opowiada historie rok po zakończeniu (więc skończyłem ogladać jakoś o 4 rano). Serio, jedno z lepszych anime jakie oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Również polecam Record of Lodoss War,klasyka z piękną kreską. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 steins gate slyszalem że bardzo dobry ale po dwóch odcinkach byłem zmęczony jakos i zaniechałem teraz leci psycho pass, moze cos z tego bedzie pozniej sprawdze wasze tytuly ;d Steins;Gate zacząłem w sobotę i też nie mogłem się do tego przekonać. Jednak akcja rozkręca się mniej więcej od połowy sezonu, takie akcje się tam odpyerdalają że skończyłem wszystkie odcinki tego samego dnia i jeszcze obejrzałem 1,5h kinówkę która opowiada historie rok po zakończeniu (więc skończyłem ogladać jakoś o 4 rano). Serio, jedno z lepszych anime jakie oglądałem. Potwierdzam. Jak już się rozkręci to jest rozpi.erdol Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi