Hero of Orion 365 Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 W dniu 5.10.2018 o 03:03, Andżej napisał: ktos ogladal overlorda ? Budżet Overlorda 5 jenów i miska ryżu dla animatora. O ile pierwsze sezony jakoś trzymały ten minimalny poziom to ostatni pokazał że twórcy mają gdzieś Overlorda i zepchnęli tworzenie na stażystów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 W dniu 26.10.2018 o 00:13, Hero of Orion napisał: Budżet Overlorda 5 jenów i miska ryżu dla animatora. O ile pierwsze sezony jakoś trzymały ten minimalny poziom to ostatni pokazał że twórcy mają gdzieś Overlorda i zepchnęli tworzenie na stażystów. No niektore efekty to jakis cyrk na kolkach. Ale mimo wszystko fajnie sie to oglada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Goblin Slayer - zobaczyłem 2 odcinki i na razie odpuszczam. Jedyna zaleta tego show to brutalność, cała reszta słabuje. Nudny świat, sztampowi bohaterowie, a pod względem animacji to nic szczególnego. SSSS. Gridman - to akurat polecam obczaić. Jest duża szansa, że się spodoba choć... całe show jest lekko dziwne. Mnie spodobała się specyficzna, ciut ślamazarna narracja i jakieś takie wyciszenie całości, które ciekawie kontrastuje z tym, że to anime o mechu naparzającym się z kaiju. Jest tu sporo fajnych ujęć (jedno poniżej - rozmowa w lustrach) oraz ciekawych sztuczek narracyjnych. Całe show kipi też od różnych meta-nawiązań do klasyków gatunku i jak ktoś się w tym lubuje to będzie miał sporo radochy. Twórcy zapowiadają w tym sezonie jeszcze jakiś wielki twist, więc albo będzie TOP tego roku albo gó.wno. Jednak po 5 epizodach jestem zaciekawiony i zadowolony. I ostatni powód... Rikka Takarada, czyli best waifu of the season. A ostatni epizod to szkolny wypad na rzekę, więc chyba wiecie co to oznacza W spoilerze macie oficjalne produkt firmy z tej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) No Goblin Slayer po 5 epach dalej średni. Licze na jakieś mocniejsze pierdolnięcie w końcu. Tensei Shitara Slime Datta Ken i Run with The Wind za to sztos. Edytowane 4 Listopada 2018 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Loko_PL 49 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) Asobi Asobase Ostatnio trochę mniej czasu na oglądanie, więc nadrabiałem sezon letni i przyszło mi obejrzeć przez przypadek tę perełkę. Komedia, w której obserwujemy trzy dziewczyny, które "założyły" klub zabaw. Tylko same przyczyny jego utworzenia oraz to co się dzieje w ramach jego istnienia to mistrzostwo świata. Liczne nawiązania do innych anime, gier oraz gościu Spoiler strzelający laserem z dupy lub transwestyta , to tylko czubek góry lodowej. Przez bite 12 odcinków twórcy nie zwalniają tempa i człowiek cały czas się chichra. Na wyrazy uznania zasługuje także Kino Hina podkładająca głos pod jedną z głównych bohaterek (to jak moduluje głosem w zależności od zachowania bohaterki, wielki szacun). Pod koniec roku ma być jeszcze jeden odcinek wydany. 9+/10 High Score Girl Samo anime nie jest niczym nadzwyczajnym, ale na uwagę zasługuje to że w centrum uwagi są gry, konsole, salony arcade, itd. Przez 12 odcinków mamy do czynienia z premierami PlayStation, SegiSaturn, wieloma częściami Street Fightera (w którym główni bohaterowie są zakochani), a także wszelkiej maści grami z lat 90-tych XX wieku. Taka pozycja dla miłośników gier. 6+/10 Edytowane 10 Listopada 2018 przez Loko_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Run with the wind - sportowe anime o bieganiu od twórców haikyuu. Nie lubię sportowych anime poza haikyuu właśnie ale postanowiłem obejrzeć. Super bajka jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hero of Orion 365 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Bo sportowe anime to wyższa szkoła jazdy dla prawdziwych koneserów 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Run with the wind mega sztos. Ostatnie epy to takie feelsy, że 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 No i to wciąż się rozkręca, ciary mam na samą myśl co ta będzie później. W kolejnym epie już powinno być grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Children od the Whales skończone , jestem pod wrażeniem . Ciekawa fabuła , dobra kreska , mocna muzyka , 12 epow w komentarz zleciało . Czekam na 2nd sezon Cytuj Odnośnik do komentarza
Hero of Orion 365 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Drugi sezon Golden Kamuy obecnie wychodzi więc pomyslałem że obadam co to takiego i mnie wessało jak bagno. Tona super postaci i prawie każdy odcinek się cliffhangerem kończy i jak miałem dawkować po 1 odcinku tak już prawie cały pierwszy sezon wchłonąłem w 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Ja obejrzałem sobie You lie in April na Netfliksie. Co za feelsy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 poszukuje anime ktore gdzies mi mignelo: zasadniczo byl w niej motyw kobiety stalkowanej przez creepy typa, z lekko zdeformowana twarza. ktos co kojarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hero of Orion 365 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Perfect Blue 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Weźcie się lepiej za oglądanie tego "SSSS. Gridman" - w zeszły tydzień (pipi)ło epizodem nr 9, który na lajciku wyrasta na faworyta w głosowaniach na "najlepszy pojedynczy odcinek 2018 roku". 3 epizody do końca, oby poziom się utrzymał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 4 godziny temu, Hero of Orion napisał: Perfect Blue no i lykniete. fajny thrillerek Cytuj Odnośnik do komentarza
Hero of Orion 365 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Gridmana oglądam ale dawkuję powoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 W dniu 4.12.2018 o 19:40, Cedric napisał: Weźcie się lepiej za oglądanie tego "SSSS. Gridman" - w zeszły tydzień (pipi)ło epizodem nr 9, który na lajciku wyrasta na faworyta w głosowaniach na "najlepszy pojedynczy odcinek 2018 roku". Twój post przekonał mnie do odpalenia i w 3 dni nadrobiłem wszystkie epizody. Świetne anime, 9ty ep co za sztos Akane to jeden z lepszych villainów ostatnich lat. Ta niska ocena na mal w porównaniu do innych serii z tego sezonu to jakiś żart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) A co się odjaniepawliło w końcówce najnowszego 10 epizodu to @Kinoji Ocena pewnie wynika z tego, że chyba sporo osób widziało tylko pierwsze epizody, gdzie wydawało się, że będzie to typowe show z cotygodniową bitwą z kaiju. Już nie mówiąc o tym, że Gridman to ultra hołd dla klasyków gatunków i widziałem posty, w których ludzie narzekali na kiepskie CGI potworów. A przecież tu każdy element stylistyki ma znaczenie. Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Cedric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 bardzo fajnie mi się to ogląda dopóki nie ma walk, 9 epizod był super Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ale walka w 10tym epie to już top tier I to bezpośrednie odwołanie do evangeliona co za SZTOS z tego anime, końcówka zapowiada się kozacko. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Seven Deadly Sins ostatnio ogladalem. Polecam obczaic jak ktos ma ochote na shounena. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 (edytowane) @Cedric WIELKIE dzięki za polecenie SSSS. Gridmana. Nadrobiłem wszystko na dwa posiedzenia i jestem już na bieżąco. 10 i 11 ep to Piękne twisty. 12 zniszczy. Animacje(festiwal fajerwerków na ekranie), kreska, ost, klimacik, historia - wszystko MEGA Cała ekipa Gridman Alliance też bardzo spoko(Calibur teh best). Główny antagonista kozak. No świetnie się to ogląda. Na razie najlepsza nowa seria w 2018 obok Kaze. 9/10 Edytowane 17 Grudnia 2018 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Chyba wrócę to Gridmana Pierwsze dwa odcinki niestety mnie nie porwały, ale jak później jest lepiej...Czyli to jedna z tych serii gdzie formuła "trzy odcinki i oglądam dalej/drop" się nie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dokładnie tak. Potem zrobi CI to anime siekę z dupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi