Hubert249 4 279 Opublikowano 3 sierpnia 2019 Opublikowano 3 sierpnia 2019 No właśnie jest ten zamek. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Opublikowano 6 sierpnia 2019 W dniu 3.08.2019 o 13:13, Frantik napisał: Jeśli komuś spodobał się Baki polecam sprawdzić netfliksowe Kengan Ashura Po dwóch epach jest banderasik. Kreska z początku wydaje się mocno specyficzna, ale bardzo szybko można się przyzwyczaić. Pojedynki może nie są na razie tak absurdalnie za(pipi)iste jak w Bakim, ale z pewnością jest potencjał Polecam obczaić dokument na netflixie o anime, w ktorym babka nie majaca pojecia o niczym rozmawia z najwiekszymi twórcami anime... ... dla netflixa Twórca Kengan mówi, że chcieli zrobić coś oryginalnego, a już pierwszy typ ma moc Sikorskiego. Niemniej przymykając oko na animacje 3d to jest to całkiem niezła nawalanka. Przynajmniej początek. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 (edytowane) 12 godzin temu, Dud.ek napisał: Twórca Kengan mówi, że chcieli zrobić coś oryginalnego, a już pierwszy typ ma moc Sikorskiego. Niemniej przymykając oko na animacje 3d to jest to całkiem niezła nawalanka. Panie i Panie @sprite, nowego Berserka dałem radę obejrzeć, a tego nie dam? Aż tak odpychająco to nie wygląda. Inna sprawa, że fabularnie niezbyt porywa. Teraz (5-6 ep) jakiś tam turniej zaczynają, więc liczę, że cokolwiek się ruszy. Zrzynka jak (pipi), ale manga ponoć dobra Przy okazji odkryłem ostatnio coś dużo ciekawszego: Od startu zaciekawiło mnie lore: Wyraźnie wzorowane na czasach Wojny Secesyjnej (Północ vs Południe, uzbrojenie, ubiory i cała reszta też jakby z epoki), do tego supermoce, transformacje w mitologiczne potwory, a w tle polityka i intrygi) Fabularnie jak na razie jest nieźle. Tutaj polecam sprawdzić już bez żadnych "ale" Edytowane 7 sierpnia 2019 przez Frantik Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 (edytowane) @Frantik Też wygląda na średniaka. Nie wiem po co marnować czas na takie rzeczy. W tym sezonie masz takie sztosy jak Vinland Saga, Dr. Stone i Fire Force. Do tego nowe epy Kimetsu no Yaiba, Black Clover i zaraz wlatuje Carole&Tuesday na Netlflix. Polecam się za taki stuff zabrać jednak Edytowane 7 sierpnia 2019 przez sprite 1 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 ten kengan to jest przecież jakieś prowo wytrzymałem jakieś 7 minut. w ogóle strasznie dużo szrotów ostatnio wypuszczają na netfliksie jakby w losowe gów.na rzucali pieniędzmi. z nowych rzeczy na netfliksie dobrze wygląda tylko carole & tuesday <3 Mnie to nawet ten dr. stone już wkur.wia. Kimetsu i Fire Force niby nawet fajnie się ogląda ale widziałem już to wszystko miliard razy. Z obecnie emitowanych animców robotę robi tylko Vinland (no i w sezonie wiosennym neverland oraz tytany). Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 ostati ep tych strażaków zrobił na mnie wrażenie, strasznie ładne ujęcia jakeś chyba ktoś inny robił te pierwsze 3 epy Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Przecież to studio od jojo. Nic dziwnego, że kreska i animacje są najwyższego sortu. 1 Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Kengan Ashura lepsze od Baki, bo dużo mniej głupkowate i walki czytelniejsze. Nadal walki super ludzi, ale przez jakąś taką prostotę fabuły i stałą strukturę turniejową lepiej to siada. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Przecież właśnie najlepsze w bakim są te przegięte walki, wyjmowanie sobie granatów z du.py i rzucanie paznokciami. Woj 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 W dniu 6.08.2019 o 22:59, Dud.ek napisał: Polecam obczaić dokument na netflixie o anime, w ktorym babka nie majaca pojecia o niczym rozmawia z najwiekszymi twórcami anime... hehe fakt, ta laska i sceny z jej "poważnymi" rozkminami były żałosne, ale sam dokument całkiem spoko. Historia producenta Castlevanii i twórczyni Retsuko 10/10. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Jest coś podobnego do "Sword of the stranger"? Tylko proszę coś poważniejszego, a nie jakiegoś balasa z typowo japońskim humorem, anime oczkami i głupawymi minami. Piękna była ta muzyka podczas finałowej walki. Nanashi Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Steins Gate : Wszystko na najwyższym poziomie , długo się rozkręca ale jak już wchodzi drugi bieg od ok 10 epa to wspaniała przygoda . Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Opublikowano 11 sierpnia 2019 (edytowane) Włączyłem niby pierwszy epizod, a poleciała powtóreczka wszystkich odcinków "Devilman: Crybaby". Aj, weszło jeszcze lepiej niż za pierwszym razem. Absolutna topka moich ulubionych animców ostatnich lat. I ten soundtrack... iście szatańskie dzieło. Taki "Nighthawk" czy "Buddy Ryo" kosmicznie wbijają się w mózg jak się trafi okazja na nocny spacerek po mieście Edytowane 11 sierpnia 2019 przez Cedric 4 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Opublikowano 14 sierpnia 2019 DC jest wybitne, takiego animca trafi to jak wygrać z rakiem. Ostatnio odpaliłem 7seeds na netflix, nuuuudaaaaa. Odpuściłem po trzecim odcinku. Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Opublikowano 17 sierpnia 2019 (edytowane) 19 epi Kimetsu no Yaiba jaki sztos /10. Animacja pojedynku świetna a w połączeniu z muzyką to małe mistrzostwo ,nic lepszego w tym roku nie widziałem,nawet odrobinka feelsów sie pojawiła przy napisach.Mangi nie znam ale mam nadzieje że utrzymaja poziom. Edytowane 17 sierpnia 2019 przez kudlaty88 1 Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Opublikowano 17 sierpnia 2019 To prawda. Top 3 odcinków anime w tym roku. Majstersztyk jeżeli chodzi o animacje i kreskę. A za kilka godzin wlatuje 20 ep. Czekam jeszcze aż Giyuu dopyerdoli jakąś mocną akcję 1 Cytuj
Loko_PL 49 Opublikowano 21 sierpnia 2019 Opublikowano 21 sierpnia 2019 W sumie nie wiedziałem za bardzo gdzie to wrzucić, ale tutaj też pasuje jak ulał. Black Lagoon (sezon 1-2) ma być od 13 września dostępny na Netflixie. Szkoda, że bez Roberta Blood Trial, ale może w przyszłości dodadzą. Kto nie oglądał, to powinien, a zawsze można sobie odświeżyć, bo anime świetne. Spoiler https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2019/08/21/netflix-wrzesien-2019-nowosci-lista-seriale/ 3 Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 1 października 2019 Opublikowano 1 października 2019 (edytowane) Jak jeszcze ktoś nie oglądał tego sztosa Idealnie przed nowym sezonem i ova. EDIT: Niestety nie u nas mimo, że NX ma prawa do dystrybucji worldwide oprócz USA. Może w późniejszym terminie wrzucą. Cytat Confirmed: Germany, Switzerland, Spain, Portugal (all S1 only) + Italy (S1+S2) Edytowane 3 października 2019 przez sprite 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 Poleć ktoś jakąś dobrą chińską bajkę, najlepiej sci fi lub coś mrocznego. Nie musi być nowość, ale musi mieć dobry klimat jak np w Devilmanie, Ergo Proxy, pierwszym Tokyo Ghou, Psycho Passl itp. Nie mam ostatnio czasu na oglądanie, a trafiam na same średniaki, które wyłączam po kilku odcinkach Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 Kaiji, Boogiepop phantom, Parasyte 1 2 Cytuj
Loko_PL 49 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 10 godzin temu, number_nine napisał: Poleć ktoś jakąś dobrą chińską bajkę, najlepiej sci fi lub coś mrocznego. Nie musi być nowość, ale musi mieć dobry klimat jak np w Devilmanie, Ergo Proxy, pierwszym Tokyo Ghou, Psycho Passl itp. Nie mam ostatnio czasu na oglądanie, a trafiam na same średniaki, które wyłączam po kilku odcinkach Stawiam, że klasyki pokroju GitS, Montera itd. obejrzane, więc coś innego podrzucę: -Serial Experiments Lain (pozycja z naprawdę gęstym klimatem) -From the new world (początek może być zwodniczy, ale seria ogólnie rzecz biorąc ciekawa) -Boogiepopa mogę śmiało polecić ale tą starą wersję (chyba 2001 rok jeśli dobrze pamiętam) -Box of goblins (produkcji studia Madhouse, kiedy jeszcze w pełni formy byli. Nie jest to żaden "mesjasz" ale z pewnością ciekawa produkcja) -z nowszych to Inuyashiki było dosyć ciekawe, tylko cgi czasem było dosyć paskudne 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 Też polecam Parasyte i Inuyashiki,powinno ci podejść bez popity zwłaszcza pasożyt. 1 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 5 października 2019 Opublikowano 5 października 2019 Podbijam From the new world (Shin Sekai Yori), niezbyt znane, a naprawdę świetne, zaczyna się sielankowo, ale później mroku nie brakuje. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 17 października 2019 Opublikowano 17 października 2019 (edytowane) Ulalala, co moje oczęta przed chwilą widziały. Sprawdźcie sobie "Babylon" na Amazon Prime, bo jak seria utrzyma poziom to może być topka tego (bardzo mocnego!) sezonu w animcach. Wprawdzie widziałem tylko dwa pierwsze odcinki (z 3 dostępnych), ale to, co się tam wyprawiało aż skłoniło mnie do napisania tego posta. Montaż, reżyserka i prowadzenie akcji - no tutaj, to jest już jakiś wyższy level popisywania się własnym kunsztem. Wzięło mnie to z zaskoczenia i w drugim epizodzie tak głośno cmokałem z zachwytu, że sąsiedzi nie mogli wiadomości w TVP oglądać w spokoju. Dosłownie poczułem się nieco wytrącony z równowagi, a cholernie rzadko mi się to zdarza. O fabule cicho sza, bo nie chcę nikomu przypadkiem zepsuć zabawy. Mamy tu do czynienia z thrillerem/kryminałem o lekko politycznym zabarwieniu, więc już samo to powinno wystarczyć by was zachęcić. Także ten - Kochany Panie Bożu z Japonii bardzo proszę, aby to do samego końca było takie dobre. Z góry dziękuję. P.S. Ta scena poniżej to... Edytowane 17 października 2019 przez Cedric 3 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 17 października 2019 Opublikowano 17 października 2019 Thrillery to mój ulubiony gatunek w animcach, ale żeby znaleźć coś ciekawego w dzisiejszych czasach to jednak jest mały problem. Zainteresuję się, dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi