Dud.ek 2 046 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2021 W dniu 29.03.2021 o 10:15, mugen napisał: Hinna, hinna. Uczucie głodu towarzyszy przy każdym odcinku. Nie lubie oglądać programów kulinarnych właśnie z tego powodu, nie spodziewałem sie tego w tym tytule. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 "SK8 the Infinity" wygląda na całkiem solidne anime. Pierwszy raz spotykam się z tym tytułem; ktoś z Was oglądał serial? O czym opowiada ten tytuł: Reki Kyan, licealista i skater, jest zafascynowany „S” – tajnymi i bardzo niebezpiecznymi wyścigami skateboardingu, które odbywają się w opuszczonej kopalni. Skaterzy są szczególnie szaleni na punkcie „beefs”, czyli gorących bitew, które wybuchają na wyścigach między stałymi ich bywalcami. Skaterzy rywalizują między sobą, jednak większość z nich dąży do wyścigu z legendą turnieju – Adamem. Reki zabiera na turniej Langę, nowego ucznia, który wrócił do Japonii po przeprowadzce z Kanady. Langa, nie mający jeszcze doświadczenia w skateboardingu, prędko zostaje wciągnięty w świat „S” i zostaje przyjacielem Rekiego. Ponawiam więc zapytanie w tym temacie: - jak Wasze opinie o tym młodzieżowym, no i w tematyce rywalizacji sportowej, anime? Godny następca "Kuroko no Basket"? Szata graficzna w "SK8 the Infinity" wygląda na delikatną, ale i ostrą, nie pozbawioną szczegółowości w kształtowaniu świata tego serialu. Jest również bardzo dynamiczna, z olbrzymią paletą kolorów w tłach i detalach wyglądu postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 18 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2021 Record of ragnarok Netflix- obejrzałem pierwszy ep i jest dobrze. Bogowie napierdzielają sie z ludźmi o ich przetrwanie. Pomieszanie mitologii, czerwonowłosy thor i bóg wiec co bedzie dalej. Wjedzie jak w masło podczas czekania na Kengana i Bakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 619 Opublikowano 21 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2021 No bardzo spoko ten Record of Ragnarok Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 21 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2021 22 minuty temu, Sep napisał: No bardzo spoko ten Record of Ragnarok Ukryj zawartość Serducho do oceny tegoż oto posta, poszło z mojej strony. Obecnie oglądam "Berserk (1997-98)", "Steins;Gate" (ale to pierwsze "Steins;Gate" z 2011 roku! A nie alternatywę z podtytułem ,,O", czy coś w tym rodzaju), "Mirai Nikki" (anime pokroju gatunkowego ,,Death Game"), "Hellsing Ultimate" (rating: +18!; 10-odcinkowy brutalny, bez pitu-pitu, majstersztyk anime z potężnym Alucardem, organizacją Hellsing, no i... ,,powracającymi" nazistami... A to dopiero początek fenomenu tej 10-odcinkowej serii OVA!). Na mojej liście watchingowej znajdzie się koniecznie - gdy dokończę któreś to dłuższe anime z tego zestawienia: "Godzilla Singular Point", seria Kaiju, czyli coś długo wyczekiwanego przez fanów popkultury w materii tematycznej MonsterVerse. Premiera tego ,,specyfiku" już niedługo! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 21 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2021 51 minut temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: "Steins;Gate" (ale to pierwsze "Steins;Gate" z 2011 roku! A nie alternatywę z podtytułem ,,O", czy coś w tym rodzaju 0 To nie alternatywa tylko sequel ale w innej linii czasowej. Wydarzenia tam są istotne dla "jedynki". Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 Nowa godzilla na Netflix, miałem pochwalić za animacje niestety kaiju są już z ery ps2. Niemniej jest dużo lepiej fabularnie od tej godzilli w przyszłości. Piersze epy lekkie i przyjemne z humorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 336 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 No potwory to wyciągnęli z ps2 xD ale reszta jest już miła dla oka i w ogóle bardzo przyjemna bajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 26 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2021 W dniu 21.06.2021 o 19:07, Dr.Czekolada napisał: 0 To nie alternatywa tylko sequel ale w innej linii czasowej. Wydarzenia tam są istotne dla "jedynki". Sequel rozgrywający się w innej linii czasowej? Chyba... bzdura (dla samej tej koncepcji, jak i serialu!), czyż nie?! Oznaczałoby to - choć nie wiem, co wydarzy się po 11 odcinku "Steins;Gate", jeszcze cała druga połowa przede mną - że ,,0" kontynuuje wydarzenia, zaraz albo jakiś czas po, po zakończeniu klasycznego rozdziału "Steins;Gate". Tak jakby Okabe przetransferował swoją świadomość z wymiaru/rzeczywistości/linii czasowej/, w którym to rozegrał się cały sezon pierwszy, do innego świata/wymiaru. W każdym bądź razie wyglądałoby to co najmniej ekscentrycznie; motyw podróży w czasie w "Steins;Gate", jeśli w ogóle można to określić ,,podróżami w czasie", wymyka się standardom paradoksów czasoprzestrzeni wykreowanych w popkulturze. Takowe ,,podróże" są w tym anime czymś więcej - są tam tzw. ,,granice świata" i ich przesuwanie oraz zawiłość z zachowaniem wspomnień i świadomości Okabe mimo skoków po czasoprzestrzeni, czy do innych wymiarów/linii czasowych. Chaotyczny i intrygująco się prezentujący serial! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 26 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2021 4 godziny temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: Sequel rozgrywający się w innej linii czasowej? Chyba... bzdura (dla samej tej koncepcji, jak i serialu!), czyż nie?! Kurisu najpierw obejrzyj wszystko potem mędrkuj Spojler tylko dla tych co wszystko obejrzeli Spoiler S;G 0 to sequel bardziej z pragmatycznego powodu, bez filozofowania nt jak działa przekładanie czasu. Oglądając go autorzy zakładają, że oglądałeś pierwowzór. Akcja zaczyna się w momencie, w którym kończy oryginał z tym, że Okabe dokonuje innych wyborów i ładuje się w wir innych wydarzeń ale te wydarzenia są istotne dla zrozumienia końcówki pierwowzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2021 Po raz pierwszy od dobrych kilku(nastu?) lat skończyłem anime, konkretnie Made in Abyss - z polecenia smok z zagrajnika. Od pierwszego, lekkiego przygodowego odcinka po emocjonalny roller coaster ostatnich trzech epizodów pierwszego sezonu, ciężko mi jest opisać słowami co zobaczyłem. Nie żałuję ani minuty, bo pomimo kilku nieco niesmacznych sytuacji oglądało się to wyśmienicie. Coś niesamowitego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2021 No ten troche infantylny styl może być mylący Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2021 Teraz sobie film obejrzyj, który jest sequelem s1. To jest dopiero atomówka Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 336 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Chyba muszę wrócić bo oglądałem kilka odcinków jak wychodziła ta bajeczka no i mega mnie wynudziła + design postaci ranił moje oczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 5 epow Krola Szamanów z netflixa i jakoś nie mogę się wciągnąć , meh chyba dam szanse Made in Abbys albo HxH boży wjedzie drugi raz . Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 336 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Ten nowy król szamanów to był c0rwa dramat Ja odpuściłem po kilku odcinkach Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Ja też. Słabizna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 No slaby, juz po ostatnim odcinku sie troche zmuszam zeby to obejrzec. To nie to samo to kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2021 Słodki Jezu ale te Made in Abbys jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 336 Opublikowano 2 września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 No też wczoraj obejrzałem z ziomkiem 7 epów i narazie nic się nie dzieje ciekawego ale jest ładne (oprócz tego zyebanego designu postaci i ta główna bohaterka mnie irytuje) no i szybko lecą te odcinki więc można oglądać z nadzieją że będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 2 września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 Tokyo Revengers dobre? Sporo memów z tego sie przewija ostatnio w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 336 Opublikowano 2 września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 Ja sobie oglądam i polecam, jedna z lepszych bajek w tym sezonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 3 września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 11 godzin temu, Pupcio napisał: Ja sobie oglądam i polecam, jedna z lepszych bajek w tym sezonie Chyba popularne to gówno, waneko wydało niedawno 1 tom mangi i wszędzie wyprzedany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 3 września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 Tutaj tez wszedzie to jest. Figurki, zaraz film wychodzi, manga sie super sprzedaje. Jest na netflixie to sobie obbadam Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 Mittyyyyyyyy Tokyo bardzo miła bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi