Skocz do zawartości

Anime godne polecania

Kazuo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Wojtas1986 napisał:

Historia , kreska , bohaterowi oraz najlepsze w historii ujęcia .Mamnadziejezepomoglem :tokar:

Prawie ze wszystkim sie zgadzam jednak chciałem sie doczepić do tych"najlepszych ujęć" ale po zastanowieniu odpuszcze bo to kwestia osobistych preferencji i gustu.

Opublikowano
17 godzin temu, Wojtas1986 napisał:

Historia , kreska , bohaterowi oraz najlepsze w historii ujęcia .Mamnadziejezepomoglem :tokar:

I muzyka rewelacyjna, po tylu latach od obejrzenia czasami sobie odpale soundtrack i te kawałki nadal mi się podobają.

Bohaterowie wg mnie to najmocniejszy punkt CB. Każdy wyrazisty, każdy z jakąś historią i przeszłością która go ściga i ma sie poczucie że w końcu ta przeszłość go dopadnie.

Pierwszy raz obejrzałem CB jak byłem jakimś nastolatkiem i leciało to wtedy na Hyperze. Dla takiego młokosa to był szok, że bajeczka może być tak dynamiczna, strzelaniny, kung-fu, krew sie leje, giną ludzie, do tego przygrywa jazz. Były odcinki lżejsze, komediowe i cieższe, że pewnie dziś niektore by nie mogły być emitowane w tv. Wtedy się chłonęło wszystko kilka razy mocniej i robiło wszystko o wiele większe wrażenie na młodym mózgu. Jakbym po raz pierwszy to obejrzał  w wieku 30+ to pewnie bym się tak nie jarał, ale że obejrzałem mając lat naście, to wpłyneło na mnie o wiele mocniej.

No i nauczyłem się wtedy że chińskie bajeczki w przeciwieństwie do nowych disneyowskich produkcji nie zawsze muszą kończyć happy endem (co też pokazał  mi w tamtych czasach "Grobowiec Świetlików" też emitowany na Hyperze).

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 14.11.2022 o 21:13, Kogut napisał:

Ale tak zupełnie serio, co  jakiegoś super wyjątkowego jest w "Cowboy Bebop" bo oglądałem serie dwa razy i w sumie to takie 5/10. Już Edgerunners mnie bardziej wciągnęło. 

Nie jesteś jedyny. Też nie czaję podjary tą bajką. Obejrzałem ze sporymi przerwami pomiędzy odcinkami, bo przynudzało. Angielski dubbing fajny i kreska spoko w porównaniu do dzisiejszych abominacji i tyle.

• beka z typa 2
Opublikowano
W dniu 22.11.2022 o 21:56, 20inchDT napisał:

Nie jesteś jedyny. Też nie czaję podjary tą bajką. Obejrzałem ze sporymi przerwami pomiędzy odcinkami, bo przynudzało. Angielski dubbing fajny i kreska spoko w porównaniu do dzisiejszych abominacji i tyle.

O i to jest szczera opinia, tylko czekać aż się fanboje zlecą i zesrają na kupę.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A ktoś wie co się dzieje z Suzume no tojimari? Nigdzie nie widze w necie żeby ktoś już wrzucił a chętnie by juz człowiek sobie obejrzał. Jakby ktoś miał jakiś link to odpłace plusikami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 28.02.2023 o 19:15, kudlaty88 napisał:

A ktoś wie co się dzieje z Suzume no tojimari? Nigdzie nie widze w necie żeby ktoś już wrzucił a chętnie by juz człowiek sobie obejrzał. Jakby ktoś miał jakiś link to odpłace plusikami.

14 minut temu, Pupcio napisał:

Polecam dla mango zagrajmerów jigokuraku i tengoku daimakyou z sezon wiosennego :gigabeta: mają po jednym odcinku a już widać że będą to PETARDY

a ja prawdziwym mezczyznom polecam od siebie

• Plusik 1
Opublikowano

Człowiek piła jest spoko, ale w moim odczuciu ma dziwny pacing i strukture fabuły. Przeczytałem całego part 1 i w mandze takie samo odczucie miałem, że czasem się wlecze, a potem zapierdala.
Głównego bohatera też tak średnio polubiłem - rozumiem jego idee i tego, że chainsaw to zasadniczo taka opowieść o nauce człowieczeństwa i tego jak relacje międzyludzkie wpływają na kształtowanie jednostki, która zaczyna jako czysta karta, ale no denji momentami jest zbyt uposledzony spolecznie by dac sie lubic. Part 2 ktory trwa obecnie jest bardzo dziwny i totalnie zmienia klimat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oshi No Ko

Normalnie nawet bym koło tego nie przeszedł,ale polecam obejrzeć cały pierwszy ep do końca (1h 22 m) w którym jest praktycznie cały prolog z mangi.

Zdecydowanie nie będzie to tym czym by się wydawało od początku,czyli anime o idolkach.

Opublikowano

Też nie byłem przekonany po opisie ale bardzo fajnie się oglądało. Rzadko kiedy już potrafie jednym ciągiem obejrzeć 1,5h bajki bez patrzenia na telefon