dominalien 259 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) 5 minut temu, Josh napisał(a): Sprawdziłem dwa odcinki Kaiju No.8 no i niestety nie jest to czego się spodziewałem. Nic o tym anime nie czytałem, więc nastawilem się na jakiś ostry horrorek w stylu Gantza lub Hakaiju, a dostałem głównego bohatera, który jest skończonym debilem, komediowe wstawki co 5 sekund i lolitki rzucające samochodami za pomocą telekinezy Niby serial o ludziach ryzykujących życiem w walce z wielkimi potworami, a śmieszków i głupot więcej tutaj niż w Naruto. Ech. Po drugim odcinku robi się dużo lepsze. Główny bohater nadal zachowuje się jak blondyn z Demon Slayer, ale rzadziej. Edytowane 18 Czerwca przez dominalien Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca To dam jeszcze szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca No ten kaiju mnie ostro zawiódł, da się oglądać ale nic specjalnego. Ja teraz mushoku i chyba nowego demon slayera rusze chociaż przyznam że już mnie troche nudzi ta bajka Ale się ciesze że mi zapowiedzieli dungeon meshi drugi sezon od razu po pierwszym Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Oshi no ko - też byłem sceptyczny bo tematyka meh , ale zaufajcie, w lipcu s2 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca https://www.filmweb.pl/film/One+Piece+Film%3A+Red-2022-10017475 Jak w linku powyżej, czy ,,Red" to film z Uniwersum One Piece, który można obejrzeć... ot tak luzem, nie znając kompletnie tego Świata, ani jednego odcinka anime, ani jednego epizodu z mangi One Piece, lecz tylko ogarniając co nieco założenia tego Świata z serialu aktorskiego Netflixa, mimo iż wciąż to serial aktorski i w ogóle adaptacja animo-mangowego One-Piece'a? Hmmm. Tak najogólniej mówiąc Uniwersum OP znam na zasadzie ,,bo jest znane i w środowisku fanów anime i mangi sporo się o tym rozmawia". Dlatego skromna wiedza o tym Uniwersum blokuje mnie przed tym, czy angażować się w ten film powyżej, a potem obejrzeć np. pierwsze 150 odcinków głównego anime? No włacha... Jak gawiedzi sądzicie? Bo sporo osób mi OP w serii polecało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Cieszę się, że zacząłem nadrabiać OP jak miało 500 odcinków, bo teraz to już by mi się nie chciało. Taki anime 7/10, oglądam na bieżąco, ale jak dla mnie Naruto czy Bleach zawsze były lepsze. One Piece jest zbyt mocno rozwleczony, autor leci ze story w taki sposób, że poza głównym bohatetem nikt inny się nie liczy (Zoro i Sanji mają dobrą walkę raz na 5 lat), niektóre głowne arc'i sprawiają wrażenie fillerów, a potrafią trwać ze 100 odcinków. Krainę samurajów to już naprawdę ledwo wymęczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca BTW ostatnio zacząłem oglądać Bleach i pierwsze odcinki bardzo gładko wjechały. Fajny klimat i motyw przewodni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Fajne anime, tylko pamiętaj, żeby olewać fillery. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Wczoraj odpaliłem Kaiju no 8, no i zajebiście wjechało. Niby znowu to samo, walka z potworami atakującymi miasta (nie wiadomo czemu XD), ale lajtowy klimat, kreska i postaci robią robotę póki co. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Jak komuś się podoba Kaiju, to wspomnę jeszcze raz o mandze Hakaiju. Również potwory atakujące Japończykoof, tylko tym razem na poważnie: bardzo dobra krecha, gore na wysokim poziomie, kilka niezłych zwrotów akcji. Nie chcę za dużo spoilerować, ale druga połowa mangi mocno zmienia kierunek (bardziej w stylu Kaiju no.8), co pewnie jednym się spodoba, a innym nie. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca chętnie bym obczaił, pod względem gore przypomina mi troche Devilmana, tam też były srogie momenty Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Stwory wyszły im naprawdę dobrze, do połowy (no, tak do 2/3 mangi dokładnie) jest z tego srogi horror, a plot armor bohaterów jest wykonany z tektury, więc kilka razy można wstrzymać oddech i nerwowo przerzucać następne strony komiksu. Oczywiście nie będę tego porównywał do Attack on Titan czy Gantz, bo to nie ta liga, ale czyta się fajnie i przede wszystkim szybko, bo tu praktycznie nie ma momentów dłużyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 8 godzin temu, Josh napisał(a): Oczywiście nie będę tego porównywał do Attack on Titan czy Gantz, bo to nie ta liga, ale czyta się fajnie i przede wszystkim szybko, bo tu praktycznie nie ma momentów dłużyzny. Wiadomix, wspominka o Uniwersum Gantz czy ,,Tytankach" to dobra nasza. Z tej dwójki najbardziej nietuzinkowo brzmi "Gantz" - AOT zna nawet każdy popkulturowicz, nawet ten kto nie ogarnia anime i mang w ogóle. "Gantz" raczej nie znają wszyscy; o tym świecie słyszałem kilka lat temu, a tak jak polecono mi abym obejrzał "Gantz: 0" na Netflixie, to po seansie filmu praktycznie zauroczyłem się w całym tym Uniwersum: od fabuły, przez motyw gry, no i te ,,kule" etc. Teraz, znowu!, po latach przypomniałem sobie o Gantz, dlatego mam zamiar na dniach bardzo, bardzo powoli, odcinek za odcinkiem oglądać anime z tej serii z 2004 roku. Blame! - też do polecenia; jedna z mang, które kusi mnie żeby zacząć je czytać, mimo iż są to drogie wydania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Blame fajniutkie i tak samo Biomega (tego samego autora), oba komiksy mają genialny klimat. Gantz klasyk, nawet skopane zakończenie nie zepsuło mi frajdy z poznawania tej mangi. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Oglądając "Liga Sprawiedliwości x RWBY: Superbohaterowie i Łowcy cz. 1" z 2023 roku, zastanawiałem się jak sklasyfikować ten film - seans na MAX, produkcja w ofercie platformy. Mimo iż to był dość udany, nie powiem, zaskoczonko bo nieźle spędzony czas, to odnoszę wrażenie, że nie wiem co ja widziałem: czy to było anime 3D, czy coś tylko tak wyglądające jak tego rodzaju anime, ale z tym nurtem i jego stylistyką nie mające nic wspólnego. Wiele wskazuje jednak na anime: na jakiś niszowy podgatunek, który jest tak samo dziwny jak i fascynujący, tworzący swego rodzaju subkulturę u młodzieży (dziewczyny?). Co ciekawe przewija się tu jednak sporo akcentów z Uniwersum DC. Ogólna ocena tytułu: 6/10. Kurczę to dziwne ,,anime-DC-coś" nie było aż tak złe. Byłem w szoku, że w konwencji anime występują tak odmienne i specyficzne gatunki w miksie fantasy RPG, dark fantasy, czy kij wie co tam jeszcze. I szczerze: polecam, obejrzyjcie, dla samego doświadczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca W sumie nic się nie dowiedziałem na temat tego anime z Twojej wypowiedzi. Ale dzięki za wrzucenie zdjęcia, to nawet nie musi być ruchome żebym wiedział, że to kolejne obrzydliwe i bardzo tanie CGI. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca "Suicide Squad ISEKAI"... Do polecenia? Czy nie bardzo? ,,Isekai" ma rzekomo oznaczać w tym przypadku inne spojrzenie - czyli inny świat - na Uniwersum DC w konwencji stylu, techniki, kultury anime. Seria ta ma mieć premierę dzisiaj; pierwsze oceny pojawiły się już w sieci... no i nie jest tak źle. Widziałem zwiastun, screenshoty z przykładowych odcinków, opis fabuły, no i to tyle. Teraz trzeba by wcisnąć tą produkcję do listy ,,must see soon ASAP!" i zacząć ją oglądać. 4 godziny temu, Josh napisał(a): W sumie nic się nie dowiedziałem na temat tego anime z Twojej wypowiedzi. Ale dzięki za wrzucenie zdjęcia, to nawet nie musi być ruchome żebym wiedział, że to kolejne obrzydliwe i bardzo tanie CGI. Nie dziwię się, że się nic nie dowiedziałeś z tego, co napisałem. Bo tak opisałem ten film z jednego powodu: sam nie do końca wiedziałem, co oglądam, czym gatunkowym jest ten segment anime, dlaczego Superman i reszta z DC wyglądają tak a nie inaczej, i dlaczego Batmana uważało się w pewnym momencie za jakiegoś ,,Grima". Postaci spotkały się we wspólnym jakby odrębnym ,,wymiarze", a to jeszcze miało by mieć coś wspólnego z wirtualną rzeczywistością. WTF?! Warto obejrzeć, naprawdę! Ale jako po prostu doświadczenie czegoś nowego! Bo to było kurnia balans mega niezwykłe! Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 21 minut temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a): "Suicide Squad ISEKAI"... Do polecenia? Czy nie bardzo? ,,Isekai" ma rzekomo oznaczać w tym przypadku inne spojrzenie - czyli inny świat - na Uniwersum DC w konwencji stylu, techniki, kultury anime. Seria ta ma mieć premierę dzisiaj; pierwsze oceny pojawiły się już w sieci... no i nie jest tak źle. Widziałem zwiastun, screenshoty z przykładowych odcinków, opis fabuły, no i to tyle. Teraz trzeba by wcisnąć tą produkcję do listy ,,must see soon ASAP!" i zacząć ją oglądać. Nie dziwię się, że się nic nie dowiedziałeś z tego, co napisałem. Bo tak opisałem ten film z jednego powodu: sam nie do końca wiedziałem, co oglądam, czym gatunkowym jest ten segment anime, dlaczego Superman i reszta z DC wyglądają tak a nie inaczej, i dlaczego Batmana uważało się w pewnym momencie za jakiegoś ,,Grima". Postaci spotkały się we wspólnym jakby odrębnym ,,wymiarze", a to jeszcze miało by mieć coś wspólnego z wirtualną rzeczywistością. WTF?! Warto obejrzeć, naprawdę! Ale jako po prostu doświadczenie czegoś nowego! Bo to było kurnia balans mega niezwykłe! Bungo Stray Dogs widziałeś? Obaczaj w zamian za te sredniawki co wrzuciłęś Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca To się dobrze zapowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Kaiju no 8 z każdym odcinkiem coraz lepsze, no dawno nie widziałem tak dobrego animca akcji. Im dalej tym historia robi się bardziej poważna, walki są epickie, animacja i efekty momentami rozjebują łeb. Jaranko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Też powoli cisnę dalej z Kaidżu. Cringe momentami jest przeokrutny, a twórca bardzo umiejętnie niszczy wszystkie momenty napięcia jakimiś durnymi komediowymi wstawkami, ale nie odpuszczam, bo widzę w tym potencjał. W ogóle fabuła jakoś tak kojarzy mi się z Tytanami Spoiler konwencja horroru, stwory niewiadomego pochodzenia atakujące ludzi, główny bohater z umiejętnością transformacji w jednego z nich, antagoniści tak samo, kombinezony pozwalające zapieprzać po ścianach i robić mielone z wrogów w powietrzu = 3D manuever gear, nawet odcinek gdzie byli egzaminowani na obszarze otoczonym wielkim murem od razu skojarzył mi się z AoT Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Szkoda że już ostatni ep a akcja na dobrą sprawę nawet się nie zaczęła Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Godzinę temu, Josh napisał(a): Też powoli cisnę dalej z Kaidżu. Cringe momentami jest przeokrutny, a twórca bardzo umiejętnie niszczy wszystkie momenty napięcia jakimiś durnymi komediowymi wstawkami Pocieszę Cie - im dalej, tym takich momentów jest coraz mniej. W niektórych odcinkach wcale Mi akurat one nie przeszkadzały, bo widziałem duuużo bardziej cringowe sceny w "poważnych" animcach, tutaj humor jest całkiem ok. No nie powiesz mi, że nie rozbawiło Cie jak Kaiju Spoiler szczał sutami XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca No tak już czytałem, że później jest lepiej, więc się nie poddaję. Jeszcze jak główny bohater przestanie być takim pierdolonym debilem, to będzie ideolo. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca MAX w swojej ofercie ma chyba tylko "Ninja Kamui", "Furi Kuri" oraz film pełnometrażowy z klasycznego Cowboy Bebop. Najbardziej kusząco wygląda, zarówno po ,,kresce", fabule, gatunku i stylistyce animacji "Ninja Kamui" właśnie. Może się zahaczy przy okazji o oglądnięcie całego sezonu... W dniu 27.06.2024 o 21:46, Wojtas1986 napisał(a): Bungo Stray Dogs widziałeś? Obaczaj w zamian za te sredniawki co wrzuciłęś To anime łączące się w jakiś sposób z treścią Uniwersum DC kusi mnie cholernie, ale z jednego powodu: że to jest jakaś tam pokrętna wersja DC Comics w konwencji japońskiej animacji. A takie ,,pokręcone" adaptacje są zawsze ciekawe i mnie to mega kręci. Na pewno tego tytułu nie opuszczę, najwyżej jak zapomnę to obejrzę "Rising Impact", bo ,,N" ostatnio wrzuciło do swojej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi