ion 0 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 A jak chcesz jakieś mecha to bierz RahXephona. Militaria jakieś tutaj są, a i pod względem złożoności fabuły zjada Evaneliona na śniadanie. Bardzo bogaty wachlarz postaci. co Aramis ? nie wiem gdzie ty widziesz cos lepszego w faule niz w evangelionie , to jest praktycznie to samo, tylko nie widamowo kto od kogo odgapial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 Nie napisałem, ze jest lepsza (sprawa gustu). Napisałem, ze jest bardziej złożona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Powstały Bokser 0 Opublikowano 15 października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 października 2008 (edytowane) Swego czasu nałogowo oglądałem "samurajskie" anime, fajna rzecz. Polecam Detroit Metal City (zarowno mangę jak i anime): http://en.wikipedia.org/wiki/Detroit_Metal_City Negishi Soichi leaves his family's farm in Oita Prefecture for the bright lights of Tokyo. While there he swaps his taste in Swedish pop for the totally out-of-character death metal and takes the role as vocalist in the trio, Detroit Metal City, adopting the name Johannes Krauser II. Through the story, he is placed in countless situations caused by his new alter ego, Krauser and at some point he develops a sort of schizophrenic relationship with Krauser, such as if his temper is pushed he will turn into Krauser, or if he is being pressured to make a decision or fans bother him too much he draws Krauser out to save himself. After the fact, he feels bad about what 'he' did and tends to lock himself in his apartment until he can overcome his regret. Edytowane 15 października 2008 przez Powstały Bokser Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 20 października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 października 2008 sie powtórze (temat 'aktualnie oglądam') : - Tengen Toppa Gurren Lagan -za(pipi)iste anime o mechach z przymrużeniem oka, dobrym humorem, przyjemną fabułą z dobrym twistem i za(pipi)istymi bohaterami ;] 27 Epów do wciagnięcia. - Trigun - anime o wielkim kolesiu, w czerwonym płaszczu, który niszczy wszystko czego sie dotknie... przynajmniej tak o Vashu the Stampede mówią plotki - jedna z lepszych anime jakie widziałem - osadzona w świecie klimatem przypominające Wild Arms - dziki zachód i parowe machiny. Takich gagów jak sa w tym anime nie ma nigdzie, Vashu jest przegenialnym kozakiem, mistrzem rewolwerów i zasadą, że nie mozna zabijać - i nie robi tego. Do ogarnięcia, pierwsze 2-3 eopy wciagaja na całą serie. ;] BTW - uwielbiam anime które mają góra dwie serie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 21 października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 października 2008 sie powtórze (temat 'aktualnie oglądam') : - Tengen Toppa Gurren Lagan -za(pipi)iste anime o mechach z przymrużeniem oka, dobrym humorem, przyjemną fabułą z dobrym twistem i za(pipi)istymi bohaterami ;] 27 Epów do wciagnięcia. - Trigun - anime o wielkim kolesiu, w czerwonym płaszczu, który niszczy wszystko czego sie dotknie... przynajmniej tak o Vashu the Stampede mówią plotki - jedna z lepszych anime jakie widziałem - osadzona w świecie klimatem przypominające Wild Arms - dziki zachód i parowe machiny. Takich gagów jak sa w tym anime nie ma nigdzie, Vashu jest przegenialnym kozakiem, mistrzem rewolwerów i zasadą, że nie mozna zabijać - i nie robi tego. Do ogarnięcia, pierwsze 2-3 eopy wciagaja na całą serie. ;] BTW - uwielbiam anime które mają góra dwie serie. to z grupowca M&A (po co on w ogóle jest ? o_O) Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 21 października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 października 2008 Tego już nawet najstarsi górale nie pamiętają Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 21 października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 października 2008 no właśnie trzeba podjąć działania by scalić oba działy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 22 października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 października 2008 no to napisać wystarczy do 'kogośtam' prawa do scalania tego mają chyba admini bo o ile pamiętam do sie robi przez ACP - Fenix/Diabeu - ale oni sie raczej dawno nie pojawiają . Cytuj Odnośnik do komentarza
Kamikaze 0 Opublikowano 24 października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 października 2008 Ja ze swojej strony mogę polecić Soul Eater (tak się powinno robić adaptacje mangi, muzyka autora OST do TTGL i Kenshina) oraz Gintamę (mimo iż shonen z WSJ, to absurd, łamanie czwartej ściany i nawiązania do wszelakich innych anime oraz historii Japonii są boskie; dla obczajenia klimatu polecam zacząć od OVA z Jump Festy 05; miewa poważniejsze momenty). Cytuj Odnośnik do komentarza
zombi 1 Opublikowano 31 października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 października 2008 ze swojej strony mogę polecić Furi Kuri. krótkie (bo tylko 6 ep jak dobrze pamiętam) ale na maksa pokręcone anime Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 31 października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 października 2008 ze swojej strony mogę polecić Furi Kuri. krótkie (bo tylko 6 ep jak dobrze pamiętam) ale na maksa pokręcone anime word świetne są momenty w których animacja przypomina ruszające się kadry komiksu Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 z krótkich to polecam Di Gi Charat - też chore i epy maja z tego co pamietam po 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 553 Opublikowano 19 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2008 Nie wiem gdzie się spytać to tutaj napiszę. Jaka jest jakaś taka dupna strona o mandze i anime? Wiem że była jakas ale nie pamietam nazwy i google tez mi nie pomogło. Ze swojej strony polecam spice and wolf. Bardzo klimatyczne anime, a postać horo mnie urzekła. Jak ktoś by chciał odejsc od anime z walkami w kazdym odcinku to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 19 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2008 http://www.animenewsnetwork.com/ Coś takiego ? To niby niusy są, ale zawsze coś ;] A, i jeszcze Azunime.net Cytuj Odnośnik do komentarza
Rjsp 0 Opublikowano 19 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2008 Jeżeli chodzi o stronę o anime to polecam: http://anime.tanuki.pl/strony/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 553 Opublikowano 19 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) Chodziło mi o te animenewsnetwork. Tamte strony też obbadam dzięki. Edytowane 19 listopada 2008 przez Killabien Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 28 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2008 Hmm dziś ściagnałem coś dziwnego, nie nastawiając się na to że to może być prawdziwe: Specjalny nowy 33 minutowy Dragon Ball z postaciami z końca serii Z. Czyżby nowy dragon ball sie szykował? Dodam że świetnie narysowany, ze starym, sprawdzonym podkładem muzycznym i wszystkimi postaciami. Tak jakby seria GT w ogóle nie istniała (dzięki Bogu). Fajnie jakby nowa seria zaczeła powstawać. Ostatni Special Epizod wyszedł lata temu więc można snuc pewne domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 28 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2008 Nie, to tylko pojedynczy specjalny odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 553 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Kenichi. Świetne anime, wiele razy się uśmiałem. No i Kanon. Jeśli ktoś widział Air to powinien to też obbadać. Świetne anime. Myślałem, że pare razy mi serce pęknie. Ale sie nie kończy tak jak Air. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 553 Opublikowano 14 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2008 Seto no hanayome. Świetna komedia miłosna. Jak ktoś to widział to mozecie mi polecić coś podobnego do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 14 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2008 Ufff, właśnie skończyłem trzecią (i ostatnią) serię Mahou Shoujo Lyrical Nanoha :] Wrażenia ? 1sza seria - dobra, przyjemnie się ogląda 2ga seria (A's) - zacytuję z 4chana: PURE AWESOMNESS 3cia seria (Strikers) - ciężko powiedzieć - przez pierwsze 10-15 odcinków tylko kilka dobrych się przewija. Ale potem jest coraz lepiej, i ogląda się naprawdę zaj'ebiście Ogólnie, to jak najbardziej polecam. Był to mój pierwszy kontakt z typowym klimatem Magical girls (Moetana pomijam, to była parodia ), ale wspominam to naprawdę dobrze, i na pewno jeszcze wrócę do tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 21 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2008 Pumpkin Scissors ! Właśnie skończyłem, i jestem pod ogromnym wrażeniem Nie jestem za dobry w opisywaniu anime, więc po prostu wrzucę reckę z netu. http://www.anime-planet.com/anime/pumpkin-scissors Ogólnie, polecam to każdemu, komu podobało się FMA (bardzo podobny klimat), oraz każdemu fanowi klimatów militarnych (chociaż wojny samej w sobie nie uświadczymy) Plus eksperymenty na ludziach, przywodzące na myśl nazistowskie kombinacje z okresu Drugiej wojny, w wyniku czego dostajemy kolesia potrafiącego zsolować czołg A jak nie zrobią drugiego sezonu, to mnie szlag trafi, bo zakończenie zostawili chamsko otwarte. Enyłej, warto warto i jeszcze raz warto Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 24 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2008 Pumpkin Scissors ! Ogólnie, polecam to każdemu, komu podobało się FMA (bardzo podobny klimat), oraz każdemu fanowi klimatów militarnych (chociaż wojny samej w sobie nie uświadczymy) Plus eksperymenty na ludziach, przywodzące na myśl nazistowskie kombinacje z okresu Drugiej wojny, w wyniku czego dostajemy kolesia potrafiącego zsolować czołg A jak nie zrobią drugiego sezonu, to mnie szlag trafi, bo zakończenie zostawili chamsko otwarte. Enyłej, warto warto i jeszcze raz warto uhuhu, no to ciekawe ciekawe, obadam zapewne.. kiedyś tam Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 26 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2008 Oglądam Monster no i polecam. Bynajmniej pomimo tytułu, nie ma żadnych potworków i elfów i dziewczynek z wielkimi rogami, jest za to lekarz jako główny bohater z życiowymi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 26 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2008 Ostatnio obejrzałem FMA, które po niezłym maratonie z tępymi schoolami wyrwało mnie dosłownie z butów i je.bło o ścianę. Bardzo fajna historia, bardzo fajne postacie, bardzo fajna tematyka i bardzo fajna oprawa (szczególnie audio). Jak ktoś nie ogladał to niech szybko nadrabia:P. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi