Josh 4 583 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września No te pierdzące zombiaki to jest beczułka na max Ostatni raz tak się śmiałem jak chłop się za babę przebrał w kabarecie. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Yu Yu Hakusho - Ghostfiles (1992-1995), do obejrzenia na Netflixie. Kilkadziesiąt odcinków miksu detektywistycznego z motywami fantasy, mitologicznymi i delikatnie okultystycznymi. Do tego dochodzi specyficzny lekki humor, który nie wadzi ciekawie napisanej historii MC tej produkcji, której sytuacje i przeżycia po prostu da się zrozumieć, a nie zapomnieć i odrzucić do śmietnika. Jest ciekawie, choć po prawie 10 odcinkach s01 za mną, cóż, na razie to wszystko rozwija się powoli, oj powoli. Ogólnie ocenię na ten moment to anime na: 6,5/10. Możecie śmiało uderzać w seans, bo jest to bogaty, urozmaicony tytuł, który powinien wpaść w gusta wielu z Was. 18 godzin temu, Josh napisał(a): No te pierdzące zombiaki to jest beczułka na max Ostatni raz tak się śmiałem jak chłop się za babę przebrał w kabarecie. Jeśli na poważnie tytuł aż tak Ci pasuje pod względem ,,bekowego w opór" humoru, to popatrz na to: Spoiler - scena z jednego z pierwszych odcinków s01. Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września W końcu jakaś dobra ekranizacja Junjiego? Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 3 października Opublikowano 3 października Trafiłem ostatnio na reddit na temat, jakie anime warto obejrzeć, nic o nim nie wiedząc wczesniej, czesto się przewijał jeden tytuł, polecam sobie sprawdzic chociaz pierwszy ep, samo anime tez nie jest dlugie, w sumie 12 odcinkow Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 3 października Opublikowano 3 października A.I.C.O. Incarnation (2018): Może i nie podejdzie ta seria każdemu z anime-fanów, ale jako jednosezonowy jednostrzałowiec w gatunku sci-fi, z ciekawym elementem/wątkiem ,,sztucznego organizmu" i owinięciem się go tematycznie wokół głównej bohaterki etc., powinien być ciekawą lekturą dla wielu z was na długie jesienne wieczory. Prawie połowa z 12 odcinków za mną, ale wiem, że ,,A.I.C.O." na pewno zasługuje na solidne 6,5/10. Czasami za dużo się dzieje, a ,,kreska" staje się zbyt powszechna, no ale... myślę, że warto się za to kiedyś zabrać. W dniu 30.09.2024 o 15:06, mugen napisał(a): Uzumaki fajnie wyszło. Tak, faktycznie ,,Uzumaki" może być ciężkim i trudnym horrorkiem do ogarnięcia. Gdy spojrzałem na skrót fabuły, o co chodzi w tym anime: ,,(...) Goshima wraz ze swoim chłopakiem Shuichi Saito zostają wplątani w dziwne zjawiska związane z motywem spirali, która pochłania powoli całe miasteczko", no to już wiem, że to może być dziwną psychologiczną osobliwością wśród anime. xD Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 3 października Opublikowano 3 października Pojawił się pierwszy ep całkiem przyjemnego nowego animca Opening ma trochę vibe tego z ostatniego sezonu Mashle (btw też polecajka dla tej chińskiej bajki). Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Pierwszy ep całkiem przyjemny chociaż spodziewałem sie chyba czegoś troche lepszego. Ja poza tym sprawdziłem anime o łowieniu rybek xD Dość spokojne ale ma spoko klimat, będe sobie oglądał dalej Cytuj
Josh 4 583 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Skończyłem oglądać I Parry Everything. Totalny średniaczek z bardzo oklepanym motywem głównego bohatera pozbawionego zdolności magicznych, który żyje w świecie, gdzie magia jest wszystkim (Black Clover? Mashle? Wistoria?), ale z racji tragicznego poziomu animków w ostatnim czasie i braku ciekawszych perspektyw można obejrzeć. Mnie do końca trzymała głupota Noora, gość to taki One Punch Man, ale jest kompletnie nieświadomy swojej mocy i przez to dochodzi do wielu zabawnych sytuacji. W jednym odcinku pojawia się nawet Satoru Gojo z Jujutsu Kaisen, też warto obczaić Cytuj
mugen 1 968 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Wyczuwam tu jakąś misję obejrzenia wszystkich gównianych isekajów. Cytuj
Josh 4 583 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października A które z tych wymienionych przeze mnie anime to Isekai? Cytuj
mugen 1 968 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Oj tam, od prawdziwych isekajów różnia się tylko jedną scena z wpadnięciem pod ciężarówkę. Cytuj
Josh 4 583 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Gdyby nie forumek to nawet bym nie wiedział, że jest takie anime jak napisałem: średniaczek, można obejrzeć tylko dlatego że i tak nie wychodzi nic ciekawszego, ogólnie ten cały gatunek (isekai/fantastyka) to już od dawna śmierdzące, rozkładające się zwłoki, w dodatku strasznie przeruchane, ale jak widać powstaje tego coraz więcej, więc widocznie amatorów nekrofilii nie brakuje. Próbowałem też obejrzeć drugi sezon Goblin Slayer, ale odpadłem. Nie wiem co mnie podkusiło, bo już pierwszy był średni, jedna dobra scena (wszyscy wiedzą jaka ) na całe anime. Dramat Z tych nowszych serii, to tylko Asura i Garouden mi przypasowały. Fajne mordoklepanki z kilkoma niezłymi twistami. Teraz widzę, że na LGBTflixa wjechało DAN DAN DAN, to może się obaczai, no i Terminatora muszę w końcu nadrobić. Trochę bieda w sumie. Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października No jak ktoś nie ogląda frieren i dungeon meshi to może potem bajdurzyć takie kocopoły o fantasy anime 1 Cytuj
mugen 1 968 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Josh nie lubi jak w bajkach gadają dłużej niż potrzeba na wymianę zdań typu: - Zabiję cię Bromboli - Pierw ja zabije ciebie Sumitak, a potem nasram ci do dupy! PIF PAF BUM BĘC 1 Cytuj
Josh 4 583 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Monster, Death Note, Ergo Proxy, pierwszy sezonik Vinland Sagi, Evangelion, Psycho-Pass i masa innych sztosików też w głównej mierze opierały się na dialogach. No, ale to jeszcze trzeba mieć o czym gadać, a nie dwa wieśniaki pielą w ogródku przez cały sezon i mają rozkminy egzystencjonalne na poziomie 15letniej licealistki. Dungeon Meshi? Spoko, solidne 6/10. Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października DanDan bardzo fajnie , mocny MOBIKOWY vibe Cytuj
mugen 1 968 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października W dniu 30.09.2024 o 15:06, mugen napisał(a): Uzumaki fajnie wyszło. Słabo się zestarzało. Cytuj
Soban 4 091 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Mashle bardzo fajne. Taka parodia Harrego Pottera, gdzie w swiecie gdzie kazdy umie czarowac, glowny bohater jako jedyny nie umie i rozwiazuje wszystkie magiczne sprawy sila miesni co prowadzi do mega absurdalnych sytuacji. Fabula jakas wybitna nie jest, ale luzno sie to oglada i niedorzeczne rozwiazania, ktorych niedorzecznosci postaci sa swiadome bawia mocno. 1 Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Pażdziernik zaczął się mocarnie Bleach,Dan da dan,Kenshin,Seirei, a jeszcze trwa MHA oraz TOG Cytuj
Josh 4 583 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Jeszcze Blue Lock, Prince of Tennis i Ao no Exorcist. Zaskakująco dobry miesiąc się wylosował. Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Jo jest gituwa. Lato było tragiczne, jedną bajkę obejrzałem Cytuj
Josh 4 583 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Obejrzałem pierwszy epek Dandadan: - nastolatka ze zdolnościami telekinezy: check: - kosmici wyekwipowani w metalowe strapony, chcący ją zgwałcić: check - nerd fascynujący się teoriami spiskowymi: check - demon kradnący penisy: check - retrospekcja z babcią, po której główna bohaterka zyskuje potężne moce i rozpierdala ufoki w drobny mak: check Fajne anime, polecam oglądać z całą rodziną. Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Skończyłem to uzumaki i ogólnie aż tak obniżka jakości mnie nie zabolała, ale poza jak zwykle genialnymi kreaturami Junjiego to sama historia jakoś specjalnie mnie nie porwała. Zdecydowanie wole jego inne dzieła ale i tak warto obadać Cytuj
XM. 10 921 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Sama manga też jakaś wybitna nie jest, kultu tego tytułu nie rozumiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi