TyskiPL 64 Opublikowano 30 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2008 Ja polecam Rycerzy Zodiaku Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 30 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2008 Ja mam słabe doświadczenie w anime, bo ja zaledwie kilka oglądałem ;P Ale dla mnie nic nie przebije Rycerzy Zodiaku (oryg. Saint Seiya) Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 30 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2008 Kolejność nie ma znaczenia: - Cowboy Bebop, - Death Note, - Tengen Toppa Gurren Lagan, - Full Metal Alchemist, - Sailor Moon( z sentymentu), - Neon Genesis Evangelion, - Hellsing OVA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość coopa Opublikowano 31 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 31 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2008 Seria Dragon Ball i seria Naruto Cytuj Odnośnik do komentarza
Flik 2 Opublikowano 31 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2008 Seria Dragon Ball i seria Naruto Wyjdz... _-_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2008 (edytowane) No co, każdy ma swój gust. Do mojej listy ulubionych dorzucam jeszcze Rurouni Kenshin, de gozaru. Edytowane 31 grudnia 2008 przez Seigaku Cytuj Odnośnik do komentarza
Kukles 8 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Mozecie polecic cos w stylu Code Geass albo Death Note? Tak mnie wciagnely ze wciagu 3 dni obejrzalem cale. Poklon dla tworcow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 653 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Mozecie polecic cos w stylu Code GeassGundam Seed Destiny, Gundam Wing, Sky Girls, Strike Witches, Lucky Star. Są to anime o dość podobnym poziomie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kukles 8 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Mozecie polecic cos w stylu Code GeassGundam Seed Destiny, Gundam Wing, Sky Girls, Strike Witches, Lucky Star. Są to anime o dość podobnym poziomie... Thx sciagam pierwsze z Twojej listy. Tylko one sa podobne w sensie mechow czy walki taktycznej postaci z wysokim IQ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Kukles, zdajesz sobie sprawę, że Suavek się nabija, prawda ? Choć faktem jest, ze w Gundamach mechy są :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 653 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Kukles, to była ironia. Nienawidzę Code Gayass i celowo podałem inne popularne a zarazem beznadziejne produkcje ostatnich lat. Ale tak, są podobne... Gundam Seed Destiny to nieudany sequel Gundam Seed - beznadziejna fabuła, nędzne postacie i (za) dużo walk mechów. Sky Girls i Strike Witches... powiedzmy, że "mechy" i podobnie jak w Geass duża ilość ecchi/fanservice'u. Lucky Star - podobna do Geassa nieuzasadniona popularność. Wybacz. Po prostu do dziś nie rozumiem co ludzie w CG widzą... Tak na poważnie, jeśli chcesz dobre anime z mechami i zarazem ciekawą, sensowną fabułą to obejrzyj sobie Gundam 0080, Full Metal Panic, Macrossa czy też starego dobrego Neon Genesis Evangelion. Zobaczysz, że CG to kiepska papka i nieudana kompilacja wszystkiego co popularne (mechy, szkolne życie, negatywny bohater, cycki, fanservice itp.). Tak, seria ma swoje dobre momenty, ale jako ogół jest to niestety przereklamowany crap. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kukles 8 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Ogladalem NGE i tez bardzo mi sie podobal. Tylko chodzi mi anime w stylu CG albo Death Note( umysłowa gra postaci w tym sensie). To oblookam tego Macrossa. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Evangelion jest wrecz genialny, gdy po pierwszym odcinku mialem mieszane odczocia tak kazdy nastepny rozkladal mnie na lopatki, ostatnie dwa epizody zanudzily mnie na smierc a End Of... to juz majstersztyk. Stwierdzam zatem wszak i wobec nie moza lubiec anime i nie znac tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 975 Opublikowano 1 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2009 Jezeli chodzi o mechy to Tengen Toppa Gurren Lagann :> Dobra kreska jak i muzyka, oryginalni bohaterowie ( przynajmniej Kamina, ktory mnie rozwala za kazdym razem jak go widze/slysze ;> ) , ogolnie dobra beka jest. Jezeli ktos szuka dobrej wrecz nieustajacej akcji i przy tym duzej dawki humoru to polecam z calym sercem ta serie ;P Imo epic ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
Rewett 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 Najlepsza manga moim zdaniem to Cowboy Bebop ,Naruto tez jest calkiem spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 Jezeli chodzi o mechy to Tengen Toppa Gurren Lagann :> Dobra kreska jak i muzyka, oryginalni bohaterowie ( przynajmniej Kamina, ktory mnie rozwala za kazdym razem jak go widze/slysze ;> ) , ogolnie dobra beka jest. Jezeli ktos szuka dobrej wrecz nieustajacej akcji i przy tym duzej dawki humoru to polecam z calym sercem ta serie ;P Imo epic ;> Popieram ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 hm... Ergo Proxy Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 Samurai Champloo- 26 epizodow o trojce calkowicie odmiennych charatketerem postaci( rozwydrzona 15sto latka, nierozwazny lobuz, obibok oraz bardzo zrownowazony ronin) wyruszaja w podroz w poszukiwaniu samuraja pachnacego slonecznikami. Wiecznie glodni, wiecznie skloceni przemeirzaja feudalna japonie platajac sie w tarapaty na kazdym kroku. Wszystko( jak do tej pory dotarlem do dziewiatego epizodu) oglada sie wybornie, walki sa swietnie przemyslane, gagi idealnie dobrane, a w tle co noz hiphopowe podklady. Naprawde jest to seria warta zwrocenia na nia uwagi. Graficznie prezetuje sie to to swietnie a calosc choc w tak odmiennych klimatach troszke kojazy mi sie z Cowboyem Bebopem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 Samurai Champloo- 26 epizodow o trojce calkowicie odmiennych charatketerem postaci( rozwydrzona 15sto latka, nierozwazny lobuz, obibok oraz bardzo zrownowazony ronin) wyruszaja w podroz w poszukiwaniu samuraja pachnacego slonecznikami. Wiecznie glodni, wiecznie skloceni przemeirzaja feudalna japonie platajac sie w tarapaty na kazdym kroku. Wszystko( jak do tej pory dotarlem do dziewiatego epizodu) oglada sie wybornie, walki sa swietnie przemyslane, gagi idealnie dobrane, a w tle co noz hiphopowe podklady. Naprawde jest to seria warta zwrocenia na nia uwagi. Graficznie prezetuje sie to to swietnie a calosc choc w tak odmiennych klimatach troszke kojazy mi sie z Cowboyem Bebopem. tez widziałem pare epków i miałem własnie nieodparte wrażenie, że oglądam bebopa w klimacie feudalnej japonii ale cąłości jeszcze nie obejrzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 Te nowe anime, Kurokami, ktoś widział? Polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paul1986krk 0 Opublikowano 10 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2009 A moglibyscie polecic cos z duza iloscia akcji ze tak powiem cos "efekciarskiego" a zarazem z fajna fabula, ja polecam Cowboy Bebop smieszne teksty i fajny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 10 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2009 Darker Than Black (lekkie sci-fi, akcja rozsądnie dawkowana, klimat i fabuła dają radę), Code Geass (mechy, pogmatwana fabuła i w cholere walk), Rurouni Kenshin (samuraje, fabuła taka sobie, ale akcja świetna), Prince of Tennis (sportówka, rakietami wywijają nie gorzej niż Afro samuraj kataną). Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 553 Opublikowano 27 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2009 Oglądał ktoś tsubasa chronicles? fajne to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 27 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2009 Braciszek zachwalał, dla mnie zbyt popierdółkowate. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi