Zarathustra 616 Opublikowano 10 lutego 2010 Opublikowano 10 lutego 2010 (edytowane) Dopiero co skończyłem Hajime no Ippo, pewnie każdy fan sportowych serii to widział. Niektóre walki bokserskie były wyrąbane, szczególnie ta ostatnia to po prostu czysta moc. Teraz jeszcze oblukam dwa speciale/OVA i zabieram się za drugi sezon "New Challenger". Kawałek niezłego anime, nawet jeśli nie przepadasz za sportowymi seriami warto obejrzeć. Pierwsze odcinki trochę nijakie, ale potem ognie z dupy. Edytowane 10 lutego 2010 przez Zarathustra Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :o Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Holy lonely night, co? http://www.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&feature=related Jak to robisz, że czytasz w moich myslach ? Indeed, HLN to mój numer 1 @Topic Obejrzałem właśnie Lagann-hen JA (pipi)E Jeśli myśleliście, że końcówka wersji TV była epicka, to czeka was spore zaskoczenie, bo to co się dzieje w Henie przerasta swoją absurdalną epickością wszystko Oglądać !! (ale tylko jeśli widzieliście serię, bo spora część fabuły jest streszczona w 'Henach') Też obejrzałem Lagan-hen i potwerdzam to co napisał Zaton. To jest tak epickie, że nawet chuck norris nie podskoczy guren-lagan'owi. Cytuj
Ssacz_Shen 0 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Sayonara, Zetsubou-Sensei , jedno z najlepszych anime jakie ogladalem, jesli ktos lubi czarny, absurdalny humor to polecam. Cytuj
Figaro 8 329 Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 szukam anime o tematyce no nie wiem, np. piekła albo coś podobnego... coś mrocznego, brutalnego, z fajnym stylem i bez przesadnego kiczu? Czekam na propozycje <składa ręce>. Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 1 marca 2010 Autor Opublikowano 1 marca 2010 Claymore - jak lubisz nawalanki, Hellsing (wyłącznie OVA) - jak lubisz rozpierdzielanki. Nic innego nie przychodzi mi do głowy z tych poważniejszych. Aha, możesz spróbować jeszcze Gilgamesha, ale od razu zaznaczam, że jest to bardzo specyficzne anime. Całkiem mroczne, na pewno ponure jak cholera, z niesamowicie pesymistycznym nastrojem i dość surowe jeżeli chodzi o stronę wizualną (przewaga czerni + ograniczona animacja). Piekła tutaj nie uświadczysz, w jego miejsce masz za to świat postapokaliptyczny. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 1 kwietnia 2010 Opublikowano 1 kwietnia 2010 witam, w temacie anime jestem ostro do tylu, pare lat juz nie wiem co sie pojawia na rynku, pytanie : pojawilo sie cos ciekawego w ciagu klilku ostatnich lat co mozna uznac za naprawde dobre anime ktore trzeba obejrzec? Cos ala akira, gits itp? albo jakis serial? dodam ze gustuje w : w/w, cowboy bebop, evangelion, i ostatnio sciagnalem death note. pozdro Cytuj
RoL 578 Opublikowano 1 kwietnia 2010 Opublikowano 1 kwietnia 2010 wlasnie ogladam Monster. zaje.bisty kryminal/thriller, tylko troche dlugi - 74 odcinki Death Note jest spoko, ale manga lepsza (w anime pominieto niektore watki) Cytuj
Figaro 8 329 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Tak, Monster to dobry wybór. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Z anime to mogę polecić Kampfera Krótkie anime, ale fajne :] Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 witam, w temacie anime jestem ostro do tylu, pare lat juz nie wiem co sie pojawia na rynku, pytanie : pojawilo sie cos ciekawego w ciagu klilku ostatnich lat co mozna uznac za naprawde dobre anime ktore trzeba obejrzec? Cos ala akira, gits itp? albo jakis serial? dodam ze gustuje w : w/w, cowboy bebop, evangelion, i ostatnio sciagnalem death note. pozdro Dennou Coil, Monster, Garden of Sinners (seria 7 filmów), Michiko to Hatchin (twórców Cowboy Bebop), Summer Wars (świetny film). Jest tego naprawdę masa na przestrzeni kilku lat, ale jakoś więcej mi teraz do głowy nie przychodzi. Jeśli cenisz sobie naprawdę anime najwyższej klasy to koniecznie obejrzyj tego Monster i co prawda starą, ale niesamowitą serię Legend of the Galactic Heroes (To anime po prostu trzeba kiedyś obejrzeć a raczej przeżyć). Cytuj
Najtmer 1 083 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 siema, mam pytanie odnosnie experiment lain. obejrzalem 2 odcinki pare miesiecy temu i jakby nie mialem czasu/ochoty siegnac po wiecej, choc podobala mi sie tam wkrecona jazda. pytanie: czy w dalszych odcinkach (3-end) jest sporo tej spychodeli, czy raczej nie? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 caly serial jest rowny, wiec nie spodziewaj sie niczego nowego, sadze ze gdyby nie kreska to bym nie dal rady tego obejrzec, no i music w czolowce, chyba jedyna czolowka ktorej nie przewijalem. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Z anime to mogę polecić Kampfera Krótkie anime, ale fajne :] Anime to jeden wielki fanserwis, manga jest lepsza ale tak czy siak dla jaj można obejrzeć bo to tylko 11 epizodów, 12tego nie liczę bo tego to nawet mój otwarty umysł nie pojął....taki lol jest w tym epizodzie... Cytuj
Psykoman 187 0 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) Cześć chłopaki mam nadzieje że to dobry temat. Oglądałem z dziewczyną raz 2 anime(chyba) bo znawcą nie jestem. pierwsze to było coś o dziewczynce Chihiro czy coś takiego drugie to ruchomy zamek(...). znawcą nie jestem a szukam coś w tym klimacie. Film z fajną opowieścią nie nastawiony na jakieś walki itp. Czytałem troche temat ale rozmawiacie głównie o anime w odcinkach a ja nie tego szukam. poprostu filmy teraz to taka tandeta ze nie mamy czego oglądać w wyrku. Dajcie jakieś parę tytułów Edit: Dzieki Killabien jaki sam masz psn to mam cie we friendsach ;] jakbys cos jeszcze wymyslil to napisz. Edytowane 8 kwietnia 2010 przez Psykoman 187 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Haul's moving Castle, Spirited Away, Brave Story, Sword of the Stranger, Sky Crawlers. Skończyłem Clannad. (pipi) gdzie ja żyłem, że wcześniej tego nie obejrzałem. Jak ktoś lubi Air tv(uwielbiam) to mu podejdzie. Btw, ktoś ma link może do diagramu z opisem wydarzeń z clnnad'a? Znalazłem jedno, ale brat mi mówi, że to nie pełne i że niby po polsku jedno było fajnie napisane, ale już tamta strona nie działa. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) Psykoman, obczaj jeszcze "The girl who leapt through time" i "My neighbour Totoro" z pełnometrażówek Edytowane 8 kwietnia 2010 przez Zaton. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 I jeszcze film Summer Wars, niedawno to obejrzałem, za(pipi)iste i w ogóle koi koi. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Psykoman, obczaj jeszcze "The girl who leapt through time" i "My neighbour Totoro" z pełnometrażówek Podpisuję się obiema nogami i ręcami pod "The girl who leap through time" Sam polecam jeszcze Hoshi no Koe: Voices of a Distant Star, jest to tylko OVA, chyba 20 minut, ale jak dla mnie jest to jedna z najlepszych OVA jakie oglądałem. Mamy tu historię dziewczyny i chłopaka, pierwsza walczy w wojnie międzyplanetarnej i coraz dalej oddala się od ziemi ze swoim oddziałem, natomiast chłopak został na ziemi i piszą do siebie maile. I tak każdy następny mail dociera coraz dłużej i dłużej. Naprawdę świetna pozycja Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 O to jak takie OVA to jeszcze podobne jest Iriya no natsu, Sora no ufo. Dziewczyna bierze udział w wojnie o której nikt nie wie poza rządami i spotyka chłopaka. Reszte się domyślacie pewnie. 6 Ova wyszło. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Psykoman, obczaj jeszcze "The girl who leapt through time" i "My neighbour Totoro" z pełnometrażówek Podpisuję się obiema nogami i ręcami pod "The girl who leap through time" Sam polecam jeszcze Hoshi no Koe: Voices of a Distant Star, jest to tylko OVA, chyba 20 minut, ale jak dla mnie jest to jedna z najlepszych OVA jakie oglądałem. Mamy tu historię dziewczyny i chłopaka, pierwsza walczy w wojnie międzyplanetarnej i coraz dalej oddala się od ziemi ze swoim oddziałem, natomiast chłopak został na ziemi i piszą do siebie maile. I tak każdy następny mail dociera coraz dłużej i dłużej. Naprawdę świetna pozycja Warto dodac, że zostało to zrobione przez JEDNEGO człowieka, co czyni tą pozycję o wiele bardziej interesującą ;] Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 10 kwietnia 2010 Opublikowano 10 kwietnia 2010 Do siebie mogę jeszcze dodać,że polecam również pozostałe anime od Makoto Shinkai,czyli: "She and Her Cat" "5 Centimeters per Second: A Chain of Short Stories About Their Distance" "The Place Promised in Our Early Days" Cytuj
Firekage 1 Opublikowano 10 kwietnia 2010 Opublikowano 10 kwietnia 2010 Skoro wymieniacie filmy pelnometrazowe to cos ode mnie : http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=331 Stara produkcja, warto. Cytuj
Shen 9 784 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 (edytowane) Ostatnio sie zabralem za Samurai 7, anime luzno oparte na fabule filmu Kurosawy. Walk nie bylo jeszcze zbyt wiele [ do 7 epa] ale anime jest dosc ciekawe, jedyne co mi w nim nie pasuje to roboty i mechy. Edytowane 22 kwietnia 2010 przez Guernica Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 (edytowane) Skończyłem ostatnio Needless - tego mi właśnie brakowało Anime które dałoby mi to poczucie 'FUCKYEAH', którego doznałem oglądając TTGL :> Needless jest chamską parodią 'walczonych' anime. Bohaterowie co chwilę wykrzykują nazwy swoich ataków, są przeGAR/Manly, i jest tez wszechobecny fanservice. Jedyne wady to - jak dla mnie : 1. Zbytnie przegadanie momentami. 2. Niektóre żarty są robione trochę na siłę. Ewentualnie ktoś może sobie dopisać 3. fanservice, ale to już kwestia gustu :> Kilka ważniejszych zalet, skoro i tak już się rozpisuję 1. Animacja. Jest naprawdę świetna, sceny walk i animacje ataków to god tier. 2. Humor. Pomimo - jak wspominałem wcześniej - paru słabszych momentów, jest dobry, nie raz i nie dwa zdarzało mi się ryknąć śmiechem 3. Muzyka. Zdecydowanie bardzo mocny punkt Needlessa, szczególnie, jeżeli ktoś lubi cięższe granie. Zaczynając od wpadającego w ucho openingu , na utworach granych w czasie walk kończąc. Nie należy brać tego anime na poważnie btw. Kto tak zrobi, może się srogo zawieść. W każdym razie, polecam z całego serca, ale zdecydowanie nie każdemu Edytowane 28 kwietnia 2010 przez Zaton. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi