DreicoPL 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) -Nurarihyon No Mago Ep 26x23min Gatunek Akcja,Fantasty -Kaze no Stigma Ep:24x23min Gatunek:Akcja,fantasty -Soul Eater (ostatnio zakończyłem przygodę z tym anime ,najlepszy to jest założyciel miasta Death City) Ep: 51x23min Gatunek:Akcja,Komedia,Fantasty -The Legend of the Legendary Heroes Gatunek:Akcja,fantasty Ep:24x23 -Shijou Saikyou no Deshi Kenichi Gatunek:Akcja,komedia EP:50x23 Według mnie warto obejrzeć Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez DreicoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Cóż, właśnie skończyłem oglądać Eureka Seven i muszę powiedzieć, że tak przesłodzonej romantycznej bajeczki, w której cały świat został zbawiony przez miłość i wiarę w ukochaną osobę (łącznie z narysowaniem serca na księżycu przy użyciu lasera) po prostu już dawno nie widziałem. Nie podobało mi się, bo było za kolorowo. Żadnej tragedii itd. Nie polecam, chyba że ktoś ma ochotę na coś w klimatach marnego romansidła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To mnie naj bardziej w anime denerwuje, że czasem za często jest o tej miłości i w ogóle, ale bardzo często jest to jeden z głównych wątków i jest jakby podstawą do reszty. Z drugiej strony w filmach i serialach nie cierpię wątków miłosnych, a w anime często dają radę. P.S. Ostatnio oglądałem Vexille i nie polecam, teraz oglądam Appleseed i jest dużo lepiej, tylko ta grafika mi trochę nie odpowiada. Wole anime rysowane niż zrobione stricte komputerowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 E tam. Charles i Ray byli spoko. Najfajniejsze postacie w tym anime. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Plus animacja, walki były obłędne, te smugi po rakietach to poezja i najwyższa półka (niedawno w ostatnim odcinku Star Drivera tez można było zobaczyć pokaz fajerwerków graficznych). Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Mnie właśnie pociągał ten retro-styl w tych nowych jakoś nie mogę się wczuć i jeszcze po ANGIELSKU! Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh the Boy 24 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Oglądanie anime z amerykańskim dubbem, to czysty masochizm tak BTW. Obejrzałem Air Gear'a i w sumie polecić go mogę jedynie osobom lubującym się w takich właśnie mega odmóżdżonych produkcjach. Ładna kreska, momentami naprawdę niezłe efekciarstwo, rewelacyjny soundtrack i fajny pomysł (dzieciaki zasuwające na rolkach), ale z drugiej strony piekielnie oszczędna animacja i taka lawina głupot oraz absurdu, że naprawdę trudno się odkopać. Od biedy można obejrzeć, chociaż nie jest to żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Oglądanie anime z amerykańskim dubbem, to czysty masochizm tak BTW. . Golden Boy to wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza
DreicoPL 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Właśnie zakończyłem przygodę z Eyeshield 21 i bardzo by było miło jak pojawi się drugi sezon, polecam każdemu,chyba że ktoś nie lubi footballu amerykańskiego. Teraz zastanawiam się nad anime, Hikaru no Go,Over Drive z tego co widziałem na Tanuki to dwa tytuły dostały niezłe oceny ,powiem szczerze że nie maiłem przyjemności jeszcze z anime o tematyce kolarstwa lub gry planszowej (Go),z Eyeshield 21 było podobnie a anime mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.Teraz mam pytanie do was co najpierw na ruszcz w rzucić, Hikaru no Go czy Over Drive,jak ktoś miał przyjemność z tymi tytułami to proszę o opinię czy warto. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez DreicoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 DreicoPL nie radzę zważać na oceny takich portali jak Tanuki, czasem mi ręce opadają jak widzę tam świetne anime, które zostało zjechane przez recenzenta (bądź też na odwrót, kaszana ma wysokie noty). Hikaru no Go nie oglądałem, ale Over Drive był całkiem spoko (jeśli jednak chcesz obejrzeć naprawdę świetne anime o kolarstwie to skombinuj sobie film Nasu: Summer in Andalusia, oraz OVA Nasu: A Migratory Bird with Suitcase). Cytuj Odnośnik do komentarza
Flik 2 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ogladalem GaoGaiGera sugerujac sie ocena na tanuki. Nie wzialem niestety pod uwage, ze recenzje mogl napisac 12-latek. Daaawno sie tak nie wynudzilem, ale zmeczylem wszystkie odcinki pierwszej serii. Nigdy wiecej paluchem nie dotkne tego czegos. Z klasyki polece Generator Gawl. Prosta historia, troche humoru i kilka dobrych walk. Seria ma chyba 12 odcinkow. Naprawde przyjemnie spedzony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
DreicoPL 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja się zabrałem za Over Drive zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie wiem czy ktoś to już polecał ale jak ktoś szuka dobrej komedii to zdecydowanie polecam Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu;]. Seria jest momentami po prostu genialna;]. Skończyłem 'Bliźniaków Meteoru' i fakt, słabsze od pierwszego, bardzo dobrego sezonu DtB, ale pomimo to całkiem spoko. Końcówka trochę ssała, ale bynajmniej jest otwarta furtka do kontynuacji. Przedstaw mi ktoś (Suavek?;]) jak Gundamy idą chronologicznie tzn. w jakiej kolejnosci najlepiej je oglądać (jeżeli poszczególne serie są w ogóle ze sobą powiązane) bo to klasyka i trzeba w końcu obejżeć;]. Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez Aramis Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Kateikyoushi Hitman Reborn. Widział to ktoś? Właśnie znalazłem 200 odcinków i nie wiem czy się zabierać ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Przedstaw mi ktoś (Suavek?;]) jak Gundamy idą chronologicznie tzn. w jakiej kolejnosci najlepiej je oglądać (jeżeli poszczególne serie są w ogóle ze sobą powiązane) bo to klasyka i trzeba w końcu obejżeć;]. http://www.psxextreme.info/topic/90565-gundam/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh the Boy 24 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Kateikyoushi Hitman Reborn. Widział to ktoś? Właśnie znalazłem 200 odcinków i nie wiem czy się zabierać ;] Pierwsze 50 odcinków to komedia w najlepszym japońskim wydaniu (niesamowita dawka genialnie absurdalnego humoru), później robi się z tego Dragon Ball dla ubogich. Werdykt - koniecznie obejrzyj te 50 epków i na tym zakończ. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Dzieki za opinię. Właśnie skończyłem Bounen no Xamdou. Średnio, chociaż animacja stoi na wysokim poziomie. Brakuje jakiegoś super twistu, fabuła wydaje się być poszarpana, praktycznie brakuje wyjaśnienia co się dzieje i dlaczego. No i design Xamdów jest mega dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Flik 2 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Podobala mi sie Eureka Seven. Ogladac Xam'd? Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Flik Cytuj Odnośnik do komentarza
DreicoPL 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Fairy Tail widzę że będzie się przyjemnie oglądać ktoś wie ile ma Ep,bo widzę 74 i raczej koniec to nie jest. Over Drive szkoda że takie krótkie a drugiego sezonu chyba nie będzie. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez DreicoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Trundle 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ft to tasiemiec i ciagle wychodza nowe chaptery Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Podobala mi sie Eureka Seven. Ogladac Xam'd? Możesz spróbować, te serie mają ten problem, że Eureka 7 powinna być zamknięta w 26 odcinkach, a Xam'd mieć ich dwa razy tyle (dobrze wykreowany świat). Nie zgodziłbym się jednak z estelem, że brakuje wyjaśnienia co się dzieje i dlaczego, wystarczy uważniej oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Flik 2 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Dzieki za opinie. Jakos nie czulem, zeby mi sie seria dluzyla. Ogladalo sie naprawde przyjemnie. Tylko zakonczenie troszke przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Zgadzam się z tobą Zarathustra, że Xam'd powinien mieć ze dwa razy odcinków bo świat przedstawiony jest naprawdę fajny. Problem w tym, że właśnie tych odcinków brakuje i ja oglądając nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że anime jest "pocięte". A odnośnie wyjaśnień to: Nie wiadomo chociażby dlaczego Akiyuki wylazł z kamienia skoro matka tej dziewczynki z jednego odcinka siedzi w tym kamieniu dłużej napewno niż 9 lat. Nie wiadomo skąd się w ogóle biorą Human Weapons na północy. Nie wiadomo dlaczego jedni mogą czarować (wyznawcy Sannovy), a inni nie (wszyscy z Tessik) skoro wyznają tą samą religię. Że niby trzeba przejść rytuał? To co z Nakiami, która mimo nie ukończenia rytuału potrafiła zbierać dusze? Nie wiadomo jak Ishu przeżyła w ogóle wybuch u Emperora. Nie wiadomo co się stało z samym Emperorem. Może poszedł spać ze względu na poświecenie Nakiami, a może po otrzymaniu imienia od Akiyukiego już nie był Emperorem, bo "odnalazł" siebie? To tak od ręki. Miałem tych pytań więcej, ale w tym czasie łyknąłem... Soul Eater! Co to za anime było. I śmieszne, i akcja, i wreszcie jakaś oryginalność w kresce, kreacji bohater jak i świata. Bardzo mi się podobało, mimo że główne założenia fabularne raczej zwyczajne - jasny podział na dobrych i złych - oraz same twisty fabularne łatwe do przewidzenia. ...i Xam'd przestał się liczyć ;] Teraz muszę wybrać pomiędzy Monsterem, a Baccano! Ciężko. Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Baccano! Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh the Boy 24 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Baccano! jest genialne, dla TAKICH postaci trzeba to obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi