DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Podobają mi się fragmenty tej nowej adaptacji dwóch pierwszych serii. Certyfikat beki - approved. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 polecam, bo za(pipi)iste. zwlaszcza 2 czesc Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Attack on titan. W dzisiejaszych czasam nie zabieram sie już za nowe anim(a), a oglądam juz tylko dogorywające tasiemce jak stary pryk. ale gdzies tam przypadkiem natrafiłem na owy tytuł, i sie go podjalem. ] Jesli lubie dobrą akcje, świetne animacje i świetną kreske, to coś dla was. Fabuła poki co zdaje sie prosta, ale intrygująca. polecam obczaić ocb : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Tytan w polowie (anime) strasznie zamulil. Teraz szykuje sie nowa akcja wiec zaczyna sie robic ciekawie. No i nowy opening sugeruje kilka zastanawiajacych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 rzeczywiscie, od ok 10 epa zrobilo sie nudno dosyc, ale teraz nastepnego odcinka doczekac nie moge. a jak mi sie czekanie znudzi to sie za mange wezme ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Manga jest chu.jowo narysowana niestety.Swoją droga to ciekawe ile epów będzie miało to anime,bo manga daleko do przodu z fabuła nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 FILLERY! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Manga jest chu.jowo narysowana niestety.Swoją droga to ciekawe ile epów będzie miało to anime,bo manga daleko do przodu z fabuła nie jest. 24-26, nie pamiętam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Ostatnio przegladajac menu na pewnej stronie trafilem na to anime: Genocyber (1993r.). Ogladal ktos? W sumie nie wiem czy warto polecac. Mi sie strasznie podobal ze wzgledu na stara "kreske" animacji oraz jeszcze widoczne nalecialosci lat 80. Plus oczywiscie cyberpunk (ale tylko glownie pierwsza ova). Calosc sklada sie z 3 czesci z czego 2 i 3 sa rozbite po 2x25min. Tematyka i ogolnie fabula troche zasysaja ale elementy gore jak najbardziej na propsie. Teraz chyba obadam AD Police tego samego autora i Bubblegum Crisis. To drugie mocno mocno nawiazuje do Blade Runnera takze tego, <3 c'nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Szukam czegos w samurajskich klimatach, widzialem Samurai 7, Afro Samurai i Samurai champloo Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 944 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Shigurui (z tym, że to ciężka rzecz), Basilisk (choć to raczej nindżowskie), Katanagatari. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ja polecam Rurouni Kenshin i Hakkenden: Legend of the Dog Warriors. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Shigurui koniecznie, dojrzała historia ze odpychającym klimatem i ukazaniem samurajów jakiego w innych seriach próżno szukać. Jedyny mankament to historia urywająca się w połowie. Należy resztę dokończyć w mandze i naprawdę warto, bo trzyma w napięciu do ostatnich stron. Z typowej durnej sieki z samurajem w tle jest Kurozuka (chociaż akcja ma miejsce głównie w przyszłości i są wampiry). Filmy Sword of the Stranger i Ninja Scroll chyba wszyscy oglądali, ale jeśli nie to trzeba nadrobić. Ponadto poleciłbym House of Five Leaves, wszystko opiera się na dialogach i nie ma w zasadzie walk. Na koniec najlepsze anime z roku 2011, czyli Hyouge Mono. Tutaj również najważniejsze są dialogi, historia jest przedstawiona dosyć humorystycznie z barwnymi postaciami. Seria skupia się na wyższych rangą przedstawicielach społeczeństwa i ich dążeniu do swoich celów. Nawet pod koniec, kiedy wydarzenia są dosyć ponure i tak zachowany jest specyficzny humor, to po prostu trzeba zobaczyć. Mejm, jak chcesz jeszcze gore to łykaj: Angel Cop, Wicked City, Devilman, Biohunter. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Camillus 242 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ja polecam Rurouni Kenshin i Hakkenden: Legend of the Dog Warriors. Z Kenshina tylko OVA (Trust and Betrayal). Reszta to chała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Seria TV do finału walki z Shishio była całkiem udana. Dalej były jakieś głupie fillery. Manga Kenshina i tak pozostaje najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Mejm, jak chcesz jeszcze gore to łykaj: Angel Cop, Wicked City, Devilman, Biohunter. Bardziej mi chodzilo o cyber punk niz gore ale jak krotkie to obadam. A przymierzem sie do Elfen Lied bo podobno dobre. Bede plakal na koncu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mace 170 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) nie. elfen lied to taki przeciętniaczek żerujący na najprostszych emocjach ale można obejrzeć, w końcu to tylko 13 odcinków Edytowane 3 Października 2013 przez Mace 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Ja polecałbym Shingeki no Kyojin anime, choć imo manga lepsza, poza tym Yarachi i Masou Same jako coś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Bardziej mi chodzilo o cyber punk niz gore ale jak krotkie to obadam. W takim razie koniecznie Cyber City Oedo 808, stara dziarska OAV (angielski dubbing zwykle ssie, ale tu jest bekowy). Z nowych produkcji filmowa trylogia Mardock Scramble. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 szukam jednego anime, które kiedyś oglądałem a nie wiedziałem w którym temacie to napisać. była to krótka seria o rządowej agencji zmieniającej dziewczynki po poważnych wypadkach, śmierci klinicznej itd w androidy zabijające ludzi na zlecenie. na pewno "girls" w tytule było. co jakiś czas albo i w openingu pokazywane były bardzo szczegółowo różne modele broni palnej. jest to anime godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Gunslinger Girls nieco pasuje do opisu. http://anime.tanuki.pl/strony/anime/417-gunslinger-girl/rec/410 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) o to chodzi, wielkie dzieki. o proszę nawet drugi sezon powstał po latach. Edytowane 12 Października 2013 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Drugi sezon to praktycznie remake koncentrujący się na innych wątkach. O ile dobrze pamiętam, trochę gorszy. Polecam też mangę. Obecnie skończona, a ma o wiele więcej niż anime. Podobnie było chyba z Berserkiem, gdzie anime to tylko mały urywek całości. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 944 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Całości, która nie jest jeszcze w całości i już raczej nie będzie. Miura [*] Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Tesknie za Needless ;( Ktos poleci cos w podbnym stylu czyli glupawa, fhui japonskiego humoru z charakterystycznymi minami i jakims cekawym uniwersum? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi