tk___tk 4 795 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ja niedawno skończyłem pierwszy sezon tokyo ghoula i podobało mi się o wiele bardziej niż manga (rozwleczona, akcja nieczytelna i dialogi z du.py - chociaż to pewnie wina zje.banego tłumaczenia z manga readera, pierwszy tom po angielsku dopiero w czerwcu jakoś). ten opening . https://www.youtube.com/watch?v=lIBhCwPf1wE Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Mówiłem chociaż parę fajnych wątków ominęli. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 chociaż trochę dziwna cenzura. czasem ostre akcje przechodzą a innym niewiadomo po co walą filtry i chu.ja widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 W 2 sezonie sporo tej cenzury, czasami prawie cały ekran jest na czarno albo zblurowany :\ Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Na yt są odcinki bez cenzury jbc. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Mi się tylko zdaje, czy drugi sezon rzeczywiście wizualnie jest dużo biedniejszy niż pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 one piece zmierza do jakiegokolwiek końca ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Obejrzałem sobie wszystkie odcinki Tiger & Bunny. Nazwa trochę głupia, ale ogólnie anime jest z gatunku heroic seinen (choć blisko mu do shonena), z odrobiną mechów. Nie ma tam zbytniej głębi, ale i tak jak na shonena to potrafi zaskoczyć. Zwłaszcza mini-twisty, gdzie nagle okazuje się że jakaś niepozorna rzecz, okazuje się potem sensownie kluczowa. Widać, że scenarzysta lubi klimaty detektywistyczne Anime rozkręca się wolno i dość infantylnie, ale potem robi się ciekawiej, a końcówka jest już naprawdę porządna i mocna (jak na shonena). Na pewno rzuca się w oczy nowoczesna kreska i świetne efekty specjalne, a także realne nazwy sponsorów na strojach bohaterów, pokroju Pepsi czy Ustream Nadaje to smaczku, bowiem ogólnie anime jest o herosach, którzy niczym x-meni posiadają specjalne moce, ale ogólnie pracują dla swoich sponsorów, rywalizują, i podlegają systemowi telewizji, który transmituje ich poczynania, rozdając punkty przy okazji za ich osiągnięcia. Na plus bardzo spore zróżnicowanie charakteru bohaterów. Przyznam, że to anime w sam raz na odprężenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kurde te ostatnie odcinki tokyo ghoula zapowiadają się goty, jeszcze 3 a dzisiejszy ucięli w najlepszym momencie Tak mi się spodobało że chyba kupie sobie mange Cytuj Odnośnik do komentarza
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Płakać na chińskich bajkach Czasami zdarzają się chińskie bajki bez cycków. Wtedy jest płacz. ja płaczę zawsze gdy cycki tragicznie giną Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Zetsuen no Tempest (Civilization Blaster) - anime od studia które wypluło Full Metal Alchemist, więc pierwsze co się rzuca w oczy, to bardzo ładna i dopracowana kreska przez większość czasu trwania anime. Ogółem widać też pewne podobieństwa do FMA , tylko zamiast alchemii jest magia, a zamiast prawa wymiany jest ofiara. Niemniej całość jest bardziej ponura i dotycząca losów aktualnego świata. Ogółem anime jest misz maszem wielu gatunków - psychologicznego, fantasy, romansu, walki, a nawet teatru. Ten ostatni nie bez powodu, bo anime często odnosi się, a nawet bazuje na dziełach Szekspira - "Hamlet" i "Burza". Stąd wszystko kręci się wokół paru postaci i ich motywów oraz uczuć, wplatając w to walkę o losy świata. Stąd można odnieść wrażenie, że anime jest zbyt przegadane. Poza tym w zasadzie anime jest jakby z dwóch różnych połówek - o ile pierwsza dominuje z intrygami i walkami, drugą można byłoby spokojnie oglądać wspólnie z dziewczyną (tj. dużo relacji między postaciami). O ile pierwszą część łyknie więc każdy, o tyle druga będzie miała swoich zwolenników i przeciwników. Ja skłaniam się ku tej pierwszej grupie, dlatego całościowo wystawiam temu anime: 8+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
bastek66 51 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 one piece zmierza do jakiegokolwiek końca ? Anime? To tylko adaptacja mangi 1chapter/1odcinek bo inaczej by przegonili mangę. Nie ma sensu tego badziewia oglądać. Jeśli jesteś fanem to manga ci powinna wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 one piece zmierza do jakiegokolwiek końca ? Pytanie o OP? Jak ja to mogłem przeoczyć!? Anyway - zależy, co przez to rozumiesz. Czy skończy się w najbliższym czasie? Nie. Manga ma jeszcze z 10 lat przed sobą. Czy widać od strony fabularnej, że gdzieś to wszystko zmierza? Tak. W chwili obecnej można właściwie mniej więcej przewidzieć jak cała historia historia się potoczy i co jeszcze się wydarzy w drodze do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 E to zaorać to jak nasrali 700+ odcinków i końca nie widać. Odpuściłem po wyspie ryboludzi. Taka chińska moda na sukces to OP. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Odcinki do 2-letniej przerwy oglądało się przyjemnie i szybko. Niestety później to już tragedia. Teraz to opening trwa z pół czasu antenowego Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) jak dotrwałeś do wyspy ryboludzi, to nie rozumiem skąd pytanie :F golym okiem widac, ze timeskip to byla jakas polowapolowa mangi, bo anime jest rozciagniete do zarzygania ostatnimi czasy. i raczej sie to nie zmieni, wiec rzucenie anime w pizdu to dobra decyzja. Edytowane 14 Marca 2015 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Obejrzalem pierwszy ep tokyo ghoul i nuda, nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jesteś zatem w mniejszości czytając opinie po internetach. Swoją drogą tego nie czytałem/oglądałem, więc się nie wypowiem. Mógłbym polecić Shirobako, jeszcze chyba ze dwa odcinki do końca pozostały. Dosłownie anime o robieniu anime z perspektywy przyjaciółek, które po skończeniu szkoły próbują pracować w tej niewdzięcznej branży pełnej oszołomów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 No te dobre opinie mnie wlasnie zachecily, ale pierwszy ep zadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 NO właśnie opinie raczej nie są pozytywne, dużo cenzury i pominięte wątki z mangi na to wpłynęły najbardziej, mimo to anime bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 TG to takie typowe 7/10, dość przyjemnie się ogląda, ale dupy nie urywa. Za tydzień ostatni ep Shigatsu wa Kimi no Uso. Jak komuś podobały się Honey and Clover i Nodame Cantabile to warto się zainteresować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jesteś zatem w mniejszości czytając opinie po internetach. Swoją drogą tego nie czytałem/oglądałem, więc się nie wypowiem. Mógłbym polecić Shirobako, jeszcze chyba ze dwa odcinki do końca pozostały. Dosłownie anime o robieniu anime z perspektywy przyjaciółek, które po skończeniu szkoły próbują pracować w tej niewdzięcznej branży pełnej oszołomów. brzmi jak bakuman, a tego srednio wspominam chociaż fajne piosenki tam byly. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jeden gruby otaku z roboty polecil mi Cross Ange, oglada ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Nie oglądaj tego xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 No ostatnio mi polecil jakies (pipi) o malych dziewczynkach, madoka magica czy cos, wiec jestem czujny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi