Opublikowano 16 marca 201510 l Madokę możesz obadać, bo chyba po trzecim odcinku atmosfera zmienia się dosyć drastycznie. To taka produkcja nastawiona na wywoływanie szoku poprzez ukazanie cukierasów, a potem nagle małe dziewczynki walczą o życie i giną. brzmi jak bakuman, a tego srednio wspominam chociaż fajne piosenki tam byly. Bakuman mnie wynudził i ledwie przez pierwszy sezon przebrnąłem. Nie żeby Shirobako było porywające, ale pod względem wykonania zdecydowanie lepszy animek.
Opublikowano 16 marca 201510 l Skonczylem na przewijaniu, niezly mindfuck pod koniec ale i tak srednio
Opublikowano 17 marca 201510 l Ja tez obejrzalem Madoke zachecony opiniami i o ile rozumiem, ze w gatunku magicznych dziewczynek Madoka stanowi nowa jakosc, o tyle umowmy sie ze sam gatunek magicznych dziewczynek smierdzi ch.ujem. Z (pipi) bicza nie ukrecisz. Jak chcesz obejrzec cos lekkiego to obczaj Magi albo swietne No game No life. Poza tym polecam jeszcze Jormungand, ale tu nie ma super power. Na rozkmine - Danganronpa.
Opublikowano 17 marca 201510 l A to nawet nie wiedzialem, bo w gre nie gralem. Jak nie znasz historii to mysle, ze w sumie ogranie to dobry pomysl.
Opublikowano 20 marca 201510 l No to moge powiedziec ze napewno nie grales w gre jezeli Ci sie bardzo podobało. Pominieto 70% wątków z gry, wszystko jest zrobione na speedzie aby szybciej, postacie gadaja o 3 roznych rzeczach na jednym kadrze jakby cale anime gnało przed siebie, wszystko jest zrobione bez polotu, postacie nie maja czasu ze soba nawiazac zadnej wiezi jak w gierce, glos monokumy zarowno w wersji angielskiej jak i japonskiej to kupa. Gdybym obejrzal to anime przed zagraniem w gre dziwilbym sie ze ta gra to az taki fenomen i nie rozumialbym co w niej ludzie widza, na szczescie zrobilem na odwrót i anime pod koniec tak mnie odrzucało ze nawet nie skonczyłem, bo sie poprostu nie da. 2/10. Tak samo jak anime umineko, anime 2/10, manga 5/10, gra 10/10. Anime i Manga pomijaja duzo wątków i warto najpierw zrobic research zanim sie cos obejrzy bo niekiedy anime/manga potrafia tak z(pipi)ć fabule lub obraz danego tworu ze czlowiek tworzy sobie falszywa opinie na temat tego. Anyway ja kategorycznie odradzam i przestrzegam ogladanie anime przed ograniem gry, nie dosc ze jest kiepsko to spojlery calkowicie zrujnuja jakakowliek przyjemnosc z gry.
Opublikowano 20 marca 201510 l Ok ma to sens. Ja jako, ze w gre nie gralem to w anime podobala mi sie fabula i caly setting. Chyba rzeczywiscie trzeba bylo to najpierw ograc
Opublikowano 21 marca 201510 l Ja wreszcie obejrzałem sobie Patema Inverted. Ostatecznie delikatnie się zawiodłem, niezły pomysł, ładne tła i fabuła z potencjałem. Niestety wszystko to jest przeplatane płaskimi postaciami (główny bohater męski oraz antagonista) i słabym tempem. Tak 6+/10, spodziewałem się czegoś lepszego bo Eve No Jikan i Pale Cocoon lubię.
Opublikowano 26 marca 201510 l Dziś ostatni odcinek tokyo ghoula, jaram się w cho Jestem ciekaw jak to rozwiążą, czy całkowicie odejdą od zakończenia z mangi czy jednak coś podobnego i ewentualny 3 sezon skoro już przy drugim nie trzymali się pierwowzoru to nie będą musieli czekać aż wyjdzie manga do końca i robić co im się podoba.
Opublikowano 26 marca 201510 l Szukam jakies serii, ktorej jeszcze nie ogladalem, przegladam i znalazlem 3 typy na poczatek: Hellsing Ultimate (tutaj chyba nie ma co sie zastanawiac?) Shinsekai Yori Nabari no Ou Ktos ogladal, warto sie zabierac za te pozycje?
Opublikowano 26 marca 201510 l Ja jakiegos seinena bym obejrzal, moze byc cos bez mechow i nadprzyrodzonych mocy. Tylko bez oczywistosci jak Monster.
Opublikowano 27 marca 201510 l Brak nadprzyrodzonych elementów: Desert Punk Canaan Golgo 13 Planetes Crying Freeman Flag Bartender Dziwactwa i takie tam: Parasyte Ghost HoundNow and Then, Here and ThereCasshern SinsMushishiKaibaKatanagatari
Opublikowano 30 marca 201510 l Finał 2 sezonu Tokyo Ghoula tak slaby ze az zal po niezłym przedostatnim odcinku. Apropo poleci cos w klimacie ghoula i parasyte (ktore swoja droga z nowosci w tym roku dla mnie na razie numer 1).
Opublikowano 30 marca 201510 l No słaby słaby, szczególnie dla osób nie znających mangi ale końcówka była klimatyczna no i 3 sezon to już raczej pewniak.
Opublikowano 30 marca 201510 l Szukam jakies serii, ktorej jeszcze nie ogladalem, przegladam i znalazlem 3 typy na poczatek: Hellsing Ultimate (tutaj chyba nie ma co sie zastanawiac?) Ktos ogladal, warto sie zabierac za te pozycje? Ultimate jest chyba robiony przez amerykanow. Mozna, bo historia z tego co mnie pamiec nie myli troche inna niz w OVAch ale do tych ostatnich to nie ma w ogole startu. Z braku laku.
Opublikowano 31 marca 201510 l No słaby słaby, szczególnie dla osób nie znających mangi ale końcówka była klimatyczna no i 3 sezon to już raczej pewniak. zacząłem "root A", ostatnia scena pierwszego odcinka .
Opublikowano 31 marca 201510 l Szukam jakies serii, ktorej jeszcze nie ogladalem, przegladam i znalazlem 3 typy na poczatek: Hellsing Ultimate (tutaj chyba nie ma co sie zastanawiac?) Ktos ogladal, warto sie zabierac za te pozycje? Ultimate jest chyba robiony przez amerykanow. Mozna, bo historia z tego co mnie pamiec nie myli troche inna niz w OVAch ale do tych ostatnich to nie ma w ogole startu. Z braku laku. Ultimate to właśnie ta 10 odcinkowa OVA. Stara seria TV rzeczywiście rozchodzi się z mangą i pod każdym względem ustępuje tej nowej wersji. Obie produkcje są z Japonii, ale na pewno mają angielski dubbing, jeśli kogoś odgłosy samurajów denerwują.
Opublikowano 2 kwietnia 201510 l Ja ze swojej strony gorąco polecam Aldnoah Zero. W marcu zakończyła się emisja drugiego sezonu - łącznie z pierwszym 24 odcinki. Mało przegadana (dużo się tutaj dzieje) produkcja o mechach, wojnie i politycznych spiskach wypada naprawdę nieźle, a muszę powiedzieć, że w życiu żadnego Gundama nie oglądałem. Jak ktoś lubi takie klimaty, to z pewnością się nie zawiedzie.Generalnie poczułem się tak, jakbym oglądał animowaną wersję Front Mission