Mejm 15 283 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Szukam jakies serii, ktorej jeszcze nie ogladalem, przegladam i znalazlem 3 typy na poczatek: Hellsing Ultimate (tutaj chyba nie ma co sie zastanawiac?) Ktos ogladal, warto sie zabierac za te pozycje? Ultimate jest chyba robiony przez amerykanow. Mozna, bo historia z tego co mnie pamiec nie myli troche inna niz w OVAch ale do tych ostatnich to nie ma w ogole startu. Z braku laku. Ultimate to właśnie ta 10 odcinkowa OVA. Stara seria TV rzeczywiście rozchodzi się z mangą i pod każdym względem ustępuje tej nowej wersji. Obie produkcje są z Japonii, ale na pewno mają angielski dubbing, jeśli kogoś odgłosy samurajów denerwują. Zgadza sie. Posta pisalem z pamieci wiec moglem cos pomieszac. W skrocie, obowiazkowo OVA (10 odcinkow, lata 2006 - 2012 [sku.rwysyny]), od biedy anime 13 odcinkow (2001 - 2002). Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ten Aldnoah to taki trochę zmarnowany potencjał, pierwsze epy dawały nadzieję na coś trochę w stylu Code Geassa, ale wszystko potem się rozmyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 brzmi super, ale po ghoulu chciałem obejrzeć "knights of sidonia" i teraz kurde nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Przy tym aldonah nie dałem rady nawet zmęczyć pierwszego sezonu, pierwsze odcinki fajne ale potem góvno obesrane. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Hellsing Ultimate. Jest za(pipi)iscie animowany. W klimatach mega dobrej animacji i filmow - Kara no Kyoukai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fosfor 9 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja natomiast Hellsinga zdecydowanie odradzam - nie potrafię zrozumieć fenomenu tego anime. Fabuła jest miałka, bohaterowie dwuwymiarowi i słabo napisani (wyjątkiem jest może Alucard mocno ciągnący poziom serii w górę, niestety w niedostatecznym stopniu), animacja również niezbyt dobrze się zestarzała :S Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Polećcie jakąś chińską bajkę w klimatach Vampire Hunter D. Nic mi nie przychodzi do głowy, ale obejrzyj inne filmy/OVA tego reżysera - http://en.wikipedia.org/wiki/Yoshiaki_Kawajiri Choć tematycznie różne, pod względem klimatu dosyć podobne do siebie bywają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ja natomiast Hellsinga zdecydowanie odradzam - nie potrafię zrozumieć fenomenu tego anime. Fabuła jest miałka, bohaterowie dwuwymiarowi i słabo napisani (wyjątkiem jest może Alucard mocno ciągnący poziom serii w górę, niestety w niedostatecznym stopniu), animacja również niezbyt dobrze się zestarzała :S Ty mówisz o Hellsing Ultimate? O.o Przecież to jest najwyższa półka jeżeli chodzi o animację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fosfor 9 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja natomiast Hellsinga zdecydowanie odradzam - nie potrafię zrozumieć fenomenu tego anime. Fabuła jest miałka, bohaterowie dwuwymiarowi i słabo napisani (wyjątkiem jest może Alucard mocno ciągnący poziom serii w górę, niestety w niedostatecznym stopniu), animacja również niezbyt dobrze się zestarzała :S Ty mówisz o Hellsing Ultimate? O.o Przecież to jest najwyższa półka jeżeli chodzi o animację. Ok, nie można odmówić dbałości o szczegóły czy drobne smaczki, jednak moim zdaniem kreska w porównaniu z nowszymi tytułami powoli zaczyna wyglądać archaicznie i infantylnie (zwłaszcza wygląd Victorii czy Integry) - oczywiście jest to kwestia gustu. Średnio rysowane są też postacie drugoplanowe czy "henchmani", tła jednak potrafią ucieszyć oko a muzyka jest niezła. Jednak "średnia animacja" to akurat według mnie najmniejszy problem Hellsinga, który jest po prostu nudny, przewidywalny i ma mało interesujących bohaterów. edit: No ale jak lubisz Elfen Lied, to się raczej nie dogadamy ;d Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Fosfor Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Polecam najnowszego Lupina, którego dwa odcinki trwają łącznie około 50 minut. Lupin the Third: Daisuke Jigen's Gravestone w reżyserii Takeshiego Koike okazał się lepszy, niż się spodziewałem. Wyjątkowo stylowa kreska, dobry OST i świetna animacja (ręcznie rysowane samochody i pościgi!). To anime, gdzie znajomość poprzednich serii i filmów jest zbędna. Wystarczy wiedzieć, że jest złodziej imieniem Lupin, jego partner strzelec wyborowy Jigen, znajomy samuraj Goemon (akurat tutaj nie występuje) i laska Fujiko, dla której liczy się tylko kasa i wykorzystuje zauroczonego jej wdziękami Lupina. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Oglądasz Death parade? Skończyłem, odcinek 1 petarda, 8 i 9 tez dobre, reszte mozna zaorać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Tylko pierwszy pamiętam, co było w tym 8,9? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Policjant i brat jednej dziewczyny, dwa odcinki byly o nich Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ja natomiast Hellsinga zdecydowanie odradzam - nie potrafię zrozumieć fenomenu tego anime. Fabuła jest miałka, bohaterowie dwuwymiarowi i słabo napisani (wyjątkiem jest może Alucard mocno ciągnący poziom serii w górę, niestety w niedostatecznym stopniu), animacja również niezbyt dobrze się zestarzała :S Ty mówisz o Hellsing Ultimate? O.o Przecież to jest najwyższa półka jeżeli chodzi o animację. Nie oglądałem Hellsinga Ultimate ale jeśli chodzi o animacje to moje serce skradło Fate/stay night: Unlimited Blade Works. Nie oglądałem nigdy żadnego Fate/stay night ale po tym filmiku się w tym zakochałem. https://www.youtube.com/watch?v=EP4BriB-9hw Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Warto obadać to: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=9031 Potem te OAVki z wyżej, a gdzieś w tym roku ma być kolejna seria. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Animacja w Zamku Cagliostro jest dobra, Miyazaki wyreżyserował też kilkanaście odcinków starej serii telewizyjnej. Trzeba mieć tylko na uwadze, że większość tych produkcji jest typowo komediowa. Daisuke Jigen's Gravestone i poprzednia seria TV The Woman Called Fujiko Mine są trochę poważniejsze i zrobione pod starszego widza. Ta nowa seria jaka ma mieć niedługo emisję to powrót do czystej komedii, gdzie Lupin będzie się panoszył po Włoszech. Nie oglądałem nigdy żadnego Fate/stay night ale po tym filmiku się w tym zakochałem. https://www.youtube.com/watch?v=EP4BriB-9hw Nie oglądaj tylko czasem tych starych wersji, bo przy tej od studia Ufotable ssą pałkę. Sprawdź koniecznie Fate/Zero, który jest prequelem FSN i do tego trzyma znacznie wyższy poziom pod względem fabuły i postaci. Zrobili też kilka filmów z serii The Garden of Sinners, które również powinny się spodobać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lati 23 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Nie gadaj.... poprzednie Stay Night miało może sporo niedociągnięć jeśli chodzi o fabułę, ale warto je obejrzeć chociażby ze względów wizualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Musiałeś to obejrzeć dawno temu i już zapomniało się jak to wyglądało... Anime z tego studia od lat nie stoją na dobrym poziomie. Różnica w jakości podczas walk jest kolosalna, te od DEEN są niczym amatorskie animacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) tokyo ghoul root A odc 10 - last rain sezon o wiele lepszy od pierwszego, a manga to już w ogóle chu.j. co ten jouzo czaruje z tą kosą. walka z bliźniaczkami w więzieniu też na wypasie. no fajna bajka. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Daj znać Tekson jak obejrzysz ostatni odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 obejrzałem całość już. trzeci sezon podobno ma być oparty o tą nową serię z kenekim pracującym dla ccg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 I jak Ci się podobał ostatni odcinek? Ty czytałeś do końca mange czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A ja powtarzam sobie Samurai Champloo, które oczywiście nie zestarzało się ani troszkę (dziewczyna nie widziała, więc jest dobry powód). Z nowości staram się przekonać do Arslan Senki, ale ciągle denerwuje mnie zmiana kreski (stara OAVka dużo bliżej mangi była) i zwiększone upodobnienie do tej z FMA. Niemniej bardzo dobrze prezentują się duże bitwy (łącznie z detalami jak odpowiednia formacja szarży konnej) i klimat orientalno/europejski. Na minus główny bohater. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 I jak Ci się podobał ostatni odcinek? Ty czytałeś do końca mange czy nie? no taki troszku jakby to powiedzieli nasi przyjaciele zza wielkiej wody "anti-climactic". Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Przez ostatnie miesiące oglądałem tylko 2 anime. Owari no Seraph Za długi tytuł, ja na to mówie po prostu Dungeon Oba polecam, pierwsze opowiada o walce ludzi, którzy posługują się demonicznym orężem, przeciwko wampirom. Ogląda się świetnie. Drugi, można powiedzieć że to coś w stylu SAO - anime w stylu RPG, w którym ludzie wbijają sobie levele i zwiększają statsy. Byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego, ale niektóre sceny walki GOTY. Oglądałem jeszcze High School DxD, dużo cycków, typowe Ecchi, ale jednak odpuściłem sobie po pierwszym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi