Cedric 1 313 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 (edytowane) 28 minut temu, sprite napisał: @Cedric WIELKIE dzięki za polecenie SSSS. Gridmana. Nadrobiłem wszystko na dwa posiedzenia i jestem już na bieżąco. 10 i 11 ep to Piękne twisty. 12 zniszczy. Animacje(festiwal fajerwerków na ekranie), kreska, ost, klimacik, historia - wszystko MEGA Cała ekipa Gridman Alliance też bardzo spoko(Calibur teh best). Główny antagonista kozak. No świetnie się to ogląda. Na razie najlepsza nowa seria w 2018 obok Kaze. 9/10 W ostatnim odcinku będzie znowu rządził storyboarder z 9 epizodu - młody, zdolny Ikarashi. Może być kozak. A jak pięknie scena z pierwszego odcinka łączy ostatnie rewelacje to Spoiler Edytowane 17 Grudnia 2018 przez Cedric Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zapinamy pasy w sobotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ok, panowie kawalerzy. Zaczalem ogladac gridmana. Jak bedzie dobry to nie poskapie plusikow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 @Cedric Co do Ikarashiego, to zadziwiające jest to, jak bardzo widać w jego ekonte naleciałości gainaxowe (czy nawet konkretniej - wzorowanie się na pracach Anno), a mimo tego udaje mu się przemycić swój własny styl. No i typek poza storyboarderem jest też naprawdę dobrym animatorem. Na bank jeszcze o nim usłyszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Przypominam, że o 19:40 wyląduje już finałowy ep SSSS. Gridmana. Szkoda, że dopiero jutro z rana zwącham 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ten finalny odcinek A. Niczego nie zepsuli - scenariusz wszystko ładnie zapiął, obyło się bez "wątków z dupy" B. Ładniutkie walki prawie bez użycia CGI C. Feelsy D. Ostatnie ujęcie i wynikający z tego twist - bardzo logiczny przy bliższym spojrzeniu Mały minusik tylko przy tym, że aby dobrze zrozumieć całość trzeba trochę poczytać/znać oryginalnego Ultramana. Ale jak ktoś lubi grzebać to jest to ciekawe doświadczenie. Polecam Twittera tego Pana - wrzuca tam wszystkie nawiązania anime do oryginału i nie tylko. https://twitter.com/Mach_Dent/status/1074379985790615558 Napisałbym więcej, ale muszę iść zażyć trochę social life na mieście. Dopiero jutro rewatch. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ok, obejrzalem gridmana i ogolnie fajne anime, pare odniesien do innych serii zrozumialem. Niestety nie jestem tak zajarany jak inni tutaj, wiec bez plusikow tym razem. Ale Rikka i te nogi, ahhh. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Na którym epie jesteś? Bo to po kilku odcinkach dopiero wali na ryj edit: Chyba że już skończyłeś? Edytowane 23 Grudnia 2018 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Świetny ostatni ep, jak dla mnie na razie aots leciutko. Bezbłędne ze strony technicznej - animacja, reżyseria, seiyuu czy muzyka, wszystko na najwyższym poziomie. Ale mi co najmniej tak samo, jeśli nie bardziej podobały się przemycone w tle subtelne metafory problemów życia w społeczeństwie japońskim Akane była hikikomori, a scena dialogu kończąca się na niej otwierającej drzwi była FENOMENALNA. No i kwestia nie do końca jasnych uczuć łączących ją z Rikką - tu trafili idealnie w czas, kiedy akurat w Japonii mówi się o tym temacie w mediach. A sama końcówka, która wszystko ostatecznie domyka i wyjaśnia? No mistrzostwo. Ależ jestem ciekawy co dalej wymyślą goście z Triggera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Sprite - juz skonczylem ogladac. O ile fajnie sie ogladalo nie jestem az tak zajarany jak niektorzy tutaj a szkoda bo lubie sie jarac dobrym anime. W koncu nadgonilem my hero academia. Bardzo fajny shonen. No i jojo daje rade, uwielbiam ten styl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Właśnie obejrzałem co się dało z Goblin Slayera , podobało mi się, poleci ktoś coś podobnego ? W zasadzie mam ochotę pograć w jakiegoś RPG w takich klimatach, ktoś kojarzy coś co się wpisuje w taki klimat ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Nie wiem... może Berserk, Claymore? Tylko to mi przychodzi na myśl z szeroko rozumianego dark fantasy. Możliwe @Kogut, że już dawno je obejrzałeś Ja zacząłem sobie oglądać Onihei na Amazon Prime i po trzech odcinkach chyba zaczynam się wkręcać. Fabuła opowiada o czymś na kształt gildii "prawych złodziei", mającej za cel pilnowania, by okoliczne rzezimieszki działały honorowo i nie naruszały paru podstawowych zasad (nie zabijać, nie pod(pipi)ć od biednych, nie gwałcić) Okres środkowego Edo, niezłe sceny walk, szczypta humoru i historia z potencjałem Nie gra mi jeno nieco jazzowy OST, ale myślę, że się przyzwyczaję Edytowane 23 Grudnia 2018 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 5 godzin temu, Kogut napisał: Właśnie obejrzałem co się dało z Goblin Slayera , podobało mi się, poleci ktoś coś podobnego ? W zasadzie mam ochotę pograć w jakiegoś RPG w takich klimatach, ktoś kojarzy coś co się wpisuje w taki klimat ? Drifters, Berserk i Claymore to jedyne co przychodzi mi do glowy. Z naciskiem na Drifters, bo sa to dosc podobne klimaty, chociaz pierwszy odcinek tego nie sugeruje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) @Kogut Ten wczorajszy odcinek Goblin Slayera to Emocjonalny build up i finałowa walka pełna akcji pięknie dostarczyły. I jak na końcu wyjawił się z ciemności GS(red eye) to ciareczki wjechały równo Edytowane 24 Grudnia 2018 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ludki, odświeżyłem sobie subskrypcję Netflixa i pytanko czy jest tam coś na co warto tracić czas? Wszystkie One Punch Many, Devilmany, i FMA się widziało. Celuję raczej w poważniejsze tony ale bez school dramy proszę. Dziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Your lie in april Violet Children of the wales Seven deadly sins Death note Baki tez jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 5 godzin temu, Farmer napisał: Celuję raczej w poważniejsze tony Boku dake ga inai machi (Miasto beze mnie) B: the beginning Ajin March comes in like a lion Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Wracając do Gridmana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 :| poza tymi robocikami bardzo mi się podobała ta bajka ale odczucia mam te same co @Killabien Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 trzy epy Gridmana zrobione i gdyby nie te spusty na forum, to już bym olał. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 To samo u mnie - czekam na poprawę sytuacji bo póki co (pipi) ob.srane Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Goblin Slayer zaliczony w 3 posiedzeniach. Żadne goty, ale spoko odmóżdżacz. Takie sobie mocne 7/10. Daleko mi do spustów, ale jeszcze dalej do hejtów. Podobało mnie się na tyle, bym czekał na kolejny sezon Btw: wystartował drugi sezon Mob Psycho 100 Edytowane 8 Stycznia 2019 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Właśnie zacząłem oglądać z Żoną Cowboya Bebopa. Jest dobrze, cieszy różnorodność no i ta muza. Pytanie: czy tutaj każdy odcinek będzie nową historią? Nowym polowaniem na poszukiwanego? Czy jednak odcinki będą powiązane ze sobą, jakieś story będzie rozłożone na 2-3 ep ? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Będzie jeden główny wątek pojawiający się w kilku odcinkach a tak poza tym to raczej osobne historyjki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 W dniu 25.12.2018 o 21:33, Shen napisał: trzy epy Gridmana zrobione i gdyby nie te spusty na forum, to już bym olał. W dniu 27.12.2018 o 20:43, froncz piotrewski napisał: To samo u mnie - czekam na poprawę sytuacji bo póki co (pipi) ob.srane @Velius pamiętam jak też tak pisałeś po 3 epach, a potem przyszło nawrócenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi