Cedric 1 313 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Nie no, kolejny sezon na pewno będzie. Przecież to anime to już prawie popkulturowy fenomen i kura znosząca złote jajka. 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 No ja się zastanawiam czy ten HxH to jest na podstawie mangi czy gry bo całe tło fabularne to wypisz wymaluj jak przechodzenie jrpga. Nie mówię tutaj nawet o arcu Greed Island (którego dosłownie teraz skończyłem) ale o całokształcie. No i mam troszkę problem z poziomami mocy. Uwypukliło się to mocno przy Phantom Troupe arc i mocą Kurapiki. Podejście do śmierci w tym animcu też typowo japońskie: jakiś typ/typiara umiera, konojaro zapłacisz za to, a po dosłownie 2 min. olewactwo i jedziem dalej. No i kompletnie darowałem sobie spokój z rozkminianiem Nen'u. Raz, że samo anime nie daje czasu by się nad tym zastanawiać (podobnie jak z kartami w GI), a dwa, że kategorii jest dwa razy tyle co technik w Yakuzie Kiwami więc tylko podstawy. Zresztą sam autor chyba nie bardzo wiedział na początku czy chce zrobić team buddy anime czy skupiać się na głównym bohaterze (Leorio jest tu tak przydatny jak pantsu w hentajcach). A tak to skończyłem Kill la Kill. 25 odcinkowe sztosiwo z ładną animacją i dobrym, wykręconym story (choć przewidywalnym). 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 (edytowane) Mysle, ze autor po prostu stworzyl sobie platforme do rysowania roznych historii. Swiat nie ma specjalnie jakichs ram, wszystko moze sie w nim pojawic, to samo z nenem - jest to system tak ogarniety, ze cokolwiek by nie wymyslil to moze to uzasadnic postawionymi wczesniej zasadami. Edytowane 1 lutego 2021 przez Dahaka 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 Skończyłem Sword Art Online 6 sezonów. Ja tam lubię od czasu do czasu takie przyjazne, chillowe, 'power of friendship' anime odpalić. Jak ktoś ma ochotę na coś lekkiego to polecam. Ostatnie dwa sezony to praktycznie cały czas walka, a animacja stoi na wysokim poziomie. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 W dniu 1.02.2021 o 11:23, Farmer napisał: A tak to skończyłem Kill la Kill. 25 odcinkowe sztosiwo z ładną animacją i dobrym, wykręconym story (choć przewidywalnym). O, spoko, że mi o tym przypomniałeś. Odwlekam oglądanie od dawien dawna. Akurat kończę Golden Kamuy, więc na dniach w końcu wjedzie Z innej beczki: potwierdzono wczoraj drugi sezon Goblin Slayera. Całkiem miło wspominam jako odmóżdżające guilty pleasure. Po pierwszym sezonie rozgrywa się jeszcze kinówka Goblin Slayer: Goblin's Crown, ale jak dla mnie jest zupełnie pomijalna. Początkowa 1/3 to recap wydarzeń z serialu, żadnego character developmentu, wydarzenia bez wpływu na cokolwiek i można je w sumie streścić w trzech zdaniach Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 23 godziny temu, Dahaka napisał: Mysle, ze autor po prostu stworzyl sobie platforme do rysowania roznych historii. Swiat nie ma specjalnie jakichs ram, wszystko moze sie w nim pojawic, to samo z nenem - jest to system tak ogarniety, ze cokolwiek by nie wymyslil to moze to uzasadnic postawionymi wczesniej zasadami. Jest w tym prawda bo właśnie wjechały pokemony i Cell Saga Chociaż wątek z gówniarzami z rezerwatu fajnie wjechał na psyche. Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 (edytowane) Chciałem sobie obejrzec jakies lajtowe fantasy anime przypadkowo trafiłem na Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka? aka SukaSuka. Polecam bardzo takie fajne lekkie anime 12epow za jednym posiedzeniem poleciało...... gul większy niz po obejrzeniu Your lie in april i Clannad Człowiek stary a głupi,siedzi ze łzami w oczach od godziny bo oglądał kreskóweczke,japońce potrafią w feelsy To kiedy ta nuta sie odpala i sceny w trakcie jej trwania to czyste zło... Edytowane 15 lutego 2021 przez kudlaty88 Cytuj
Soban 4 056 Opublikowano 19 lutego 2021 Opublikowano 19 lutego 2021 Obejrzałem 2 sezony fire force i bardzo fajny shounen. Spoko postaci i ciekawa kreska. Jedynie ten running joke z rozbierajaca sie laska po kilku razach byl juz mega meczacy, chociaz ten mini watek z super kozakiem trenujacym by ja pokonac byl bekowy. Odbiłem się z kolei od jujutsu kaisen - mega generyczne z nieciekawymi postaciami Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Tez sie mecze z Jujutsu kaisen. Tutaj jest bardzo popularne, ale jakos sie nie moge przekonac do tego. Dr Stone drugi sezon o ile nie tak mocny jak pierwszy to i tak trzyma fason. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Podbijam opinie co do Jujutsu, gdyby nie dobra animacja to mam wrazenie ze nikt by tego nie ogladal. Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Ja też odpadłem, no chuja się dzieje w tej bajce A postacie są zbyt nudne żeby dla nich to oglądać. Ale pierwszy ending to jest kurde arcydzieło :3 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 Wszedłem do tematu sprawdzić tylko, czy ktoś pisze o Jujutsu. Mi też nie siadło i nie wiem dlaczego jest na ten tytuł taka szajba. Myślałem, żeby dać jeszcze szansę, ale chyba nie. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Moze manga kopie doopsko? Nie wiem, ja mangi Jujutsu nie czytam, anime mnie nie przekonalo ale szajba jest. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Black Clover fajna lekka przyjemna bajka ,37epkow za mną i takie 8/10 . Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Nie znam istoty ludzkiej którą wytrzyma z tym daunem protagonistą który drze mordę w każdym odcinku Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Ale miej ty godność człowieka i Asta pięciolistna koniczyne szanuj ! Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 25 marca 2021 Opublikowano 25 marca 2021 Zacząłem oglądać Kami no Tou (Wieża Boga), która jest adaptacją koreańskiej mangi. Generalnie genericowe, z cyklu "chłopiec w okrutnej grze", ale ma fajną otoczkę i muzykę, a także dużo postaci. A potem zobaczyłem w necie z ciekawości recenzje i chyba dawno nie widziałem takiego roztrzału. Chyba w sumie między 1-10. Niesamowicie skrajne odczucia i opinie budzi. Opowieść jest o chłopcu, który w pogonii za swoją (chyba) lubą, wchodzi do Wieży Boga - na której piętrach są okrutne testy, a na szczycie jest do spełnienia wszystko czego pragniesz (np. możesz zostać bogiem). Chłopiec nazywa się Baam. Cokolwiek. Dozorcą wieży jest humanoidalny królik, więc trochę mi się ta wędrówka kojarzy z Furi. Tak czy owak - po 3 odcinkach całkiem spoko, łyknąłem jeden po drugim Cytuj
Soban 4 056 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Ziomuś mi polecił Golden Kamuy i słodki jezu jakie to dobre 1 sezon jest trochę leniwy, ale 2 i motherfucking 3 to już ostra jazda bez trzymanki z zaskakującymi twistami i dwuznacznie moralnymi postaciami. No i ta chemia między bohaterami jest niedorzecznie dobrze napisana pomimo żonglowania układami w grupach. Humor od drugiego sezonu też wjeżdża na wyżyny i autentycznie idzie się mocno zbrechać(odcinek z cyrkiem to złoto). Na 4 sezon czekam z wiadomo czym w ręku. Najlepsze anime oprócz Jojo jakie wyszło od bardzo dawna. 2 2 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Ok, po rekomendacji chwyciłem dzisiaj Golden Kamuy. Po 4 odcinkach będzie oglądane dalej. Niby w tle polowanka w zaśnieżonym lesie, a człowiek czuje się jakby znów wpadł z wizytą do Kamui w Okami Jeszcze ta muzyka... No i ta zgraja zwyroli. Hochu Otsuka z odyebaną czaszką wchodzi mocno. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 Golden Kamuy ma zajebiste postacie. Do tego kreska, animacje, muzyka, story. Bardzo przyjemnie sie oglada te anime. Czekam na kolejny sezon ale nie chce czytac mangi. Anime daje rade mocno. Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 Też uwielbiam tę bajeczke, czuć od niej jojo vibe no i każda postać jest super cool Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 Do tego jeden z typów wygląda jak Jotaro. Dzisiaj odpalam, nie potrzebuje większej rekomendacji. Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Obejrzałem pierwszy ep króla szamanów, nostalgia motzno ale tęsknię za tym chujowym polskim dublażem i goty openingiem jako gówniaka byłem zakochany w tej bajce, zobaczmy czy teraz dam radę to obejrzeć 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi