Siara_iwj 4 138 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 ...moje nowe dziecko: http://www.thomann.de/gb/bc_rich_nt_beast_bass.htm ...stare, jak to sięz dziećmi robi, kiedy się znudzą, zamknąłem w szafie, żeby zdechło z głodu ;> ...teraz jeszcze tylko mocny zestaw head+głośniki Hartke i można szerzyć zło... Cytuj
Mejm 15 330 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Jakby to powiedzieć... właśnie do niego;]. Sęk w tym, że mam wybór albo to, albo nic w tej chwili. To rozwiązanie tymczasowe, chodzi tylko o to, żeby brzmiało jako-tako jak prawdziwa gitara. To juz lepiej cos w tym stylu zarzucic: http://www.allegro.pl/item460396742_mini_w..._amplifier.html Cytuj
ogqozo 6 556 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Wzmacniacz na baterie... Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś mi polecał coś takiego. Nie myślałem nigdy o tym, jako coś, co się nadaje. Nie jest drogie, więc może sprawdzę. Cytuj
mj 13 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 nie wydaje mi sie to zbyt dobrym rozwiazaniem :] poszukaj jakiegos wzmacniacza , moze uda sie niedrogo kupic jakis uzywany maly piecyk ;] jak na poczatek to polecam marshall 15 cd, niepozorny, ale przester elegancki Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 nie wydaje mi sie to zbyt dobrym rozwiazaniem :] poszukaj jakiegos wzmacniacza , moze uda sie niedrogo kupic jakis uzywany maly piecyk ;] jak na poczatek to polecam marshall 15 cd, niepozorny, ale przester elegancki Tego Marshalla nie kupuj. Jest bardzo krytykowany. Praktycznie w tym przypadku płaci się tylko za znaczek. Jak już musisz kupić mały tani wzmacniacz to peavey backstage/solo. Cytuj
ogqozo 6 556 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 Ja wiem, co to jest Peavey, i mogę mieć wzmacniacz na pół pokoju, jak chcę. Ale chodzi mi o podłączanie do kompa, bez targania pieca, czy to ma sens. Kolega wyciągął świetne rzeczy, no ale on miał wypas kartę dźwiękową na stacjonarnym pececie. Tak czy siak, przyślą mi tu gitarę to ją podłączę do lapka i sprawdzę, a jak będzie nieznośnie gówniane brzmienie, to wtedy będę się martwił. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 moze lepiej cos takiego: Cytuj
ogqozo 6 556 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 Gustowny wygląd. Cytuj
Gość tk Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 (edytowane) ja bym się nie pier.dolił i podpinał. myślisz, że jak taki cobain zaczynał gre na gitarze to miał sprzęt za 7 koła? też pewnie na laptopie i tabach z neta jechał. także śmiało. Edytowane 19 października 2008 przez tk Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 Nerka poda . Mialem ten shit kiedys pod noga - odradzam kupna Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 20 października 2008 Autor Opublikowano 20 października 2008 moze lepiej cos takiego: Ja polecam cholernie. Tylko, że jak ogqozo mówi, że nie ma kasy, to chyba ciężko mu będzie wyciągnąć 4 stówy. Cytuj
mj 13 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 nie wydaje mi sie to zbyt dobrym rozwiazaniem :] poszukaj jakiegos wzmacniacza , moze uda sie niedrogo kupic jakis uzywany maly piecyk ;] jak na poczatek to polecam marshall 15 cd, niepozorny, ale przester elegancki Tego Marshalla nie kupuj. Jest bardzo krytykowany. Praktycznie w tym przypadku płaci się tylko za znaczek. Jak już musisz kupić mały tani wzmacniacz to peavey backstage/solo. a co z nim jest nie tak ? pytam z ciekawosci, bo gralem na takim i oczywiscie nie jest jakis prze zaj'ebisty, ale jak na te pieniadze to brzmi znosnie i ma niezly przester Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 http://gitara.pl/forum/viewtopic.php?id=52797&p=1 Średnio w co drugim poście pojawia się któryś ze wzmacniaczy marshalla z serii mg. Cytuj
BartX 9 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 Jakiś dobry, tani wzmacniacz? Przemyślałem sprawę i prawdopodobnie kupię Washburna, którego polecił mi Doneth - rzeczywiście wszędzie jest polecany jako instrument dla początkujących. Tyle, że ceny piecyków zaczynają się od 130 zł, na coś takiego kompletnie mnie już nie stać <_<. A jak wygląda sprawa z podłączeniem do PC? Podłącza się kablem, odpala odpowiedni program na PC i można grać (zarówno na przesterze jak normalnie)? Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 25 października 2008 Autor Opublikowano 25 października 2008 Jakiś dobry, tani wzmacniacz? Przemyślałem sprawę i prawdopodobnie kupię Washburna, którego polecił mi Doneth - rzeczywiście wszędzie jest polecany jako instrument dla początkujących. Tyle, że ceny piecyków zaczynają się od 130 zł, na coś takiego kompletnie mnie już nie stać <_< . Jak nie masz na benzynę do samochodu, to też nie pojeździsz. Najprostsze podłączenie do kompa - przejściówka z jacka na mini-jacka, wciskasz to do line-in, odpalasz program, w line-out masz głośniki/słuchawki i grasz. Jakość niezadowalająca. Dozbieraj już lepiej na jakiś prościutki wzmacniacz, bo już o takim PODzie 2.0 nie wspominam (400 zł). Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 ...moj kumpel podlaczal jakos do wiezy, nie wiem jak, ale gralo Cytuj
RoL 561 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 mozna tez do glosnikow komputerowych, ale szalu nie ma Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 ...moj kumpel podlaczal jakos do wiezy, nie wiem jak, ale gralo zamiast jack na koncu, to przejscowka na chinch. Podlacza sie to pod AUX i smiga Cytuj
ogqozo 6 556 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 W ramach ciekawostek powiem, że to podłączenie gitary do laptopka na razie nie działa. Można jeszcze poinstalować kilka programów itp., ale już teraz widzę, że opóźnienie będzie koszmarne. Trzeba się rozglądnąć za jakimś małym pierdzioszkiem do pokoju... Głównie chodzi mi oczywiście o puszczenie brzmienie na słuchawki, bo sąsiedzi by mnie ukrzyżowali, jakbym praktykował grę na głośnikach. Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Chodzi o wzmacniacz ? Za 300 zł można coś lepszego wyrwać (Orange 15) na tyle, że jak się wkręcisz i zmienisz gitarę na lepszą będziesz mógł jeszcze poszaleć na wzmacniaczu. Rzeczywiście kupowanie do pokoju/domu czegoś większego niż 20 nie ma sensu. Ale przecież od czegoś jest pokrętło volume w wzmacniaczu Mnie często nachodzi, żeby sobie pograć koło 1-2 w nocy, więc sobie przyciszam wzmacniacz i szarpie struny, ale tak że słyszę to ja, a nie pół bloku. Na razie policji nikt nie wzywał, czyli albo dobrze gram albo rzeczywiście nic nie słychać :-] Ja używam Rolanda Cube 20x, ostry kombajn. Dużo różnych opcji jak na tak mały wzmacniacz, jak na razie jestem zadowolony. Cytuj
adi 189 Opublikowano 14 listopada 2008 Opublikowano 14 listopada 2008 a ja do grania w domu uzywam POD-a, wpinam kabel od wiosła, w drugie wejście metronom, wychodzę słuchawkami i jazda Cytuj
django 549 Opublikowano 14 listopada 2008 Opublikowano 14 listopada 2008 mial ktos stycznosc z dwuefektem Overdrive/Sustain od Behringera? Bo w sklepie w okolicy maja go za 89zlociszy, a z tego co patrzylem to sam Sustain z tej samej firmy to ok. 100zl. Wtf? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) Postanowiłem kupić tego Washburna, którego kolega na wcześniejszej stronie pokazał. No ale sama gitara to nie wszystko. Potrzebuję jakiś dobry podręcznik do nauki, żeby podłapać podstawy . Czy ktoś może mi polecić jakiś konkretny tytuł? Edytowane 6 grudnia 2008 przez ragus Cytuj
adi 189 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Postanowiłem kupić tego Washburna, którego kolega na wcześniejszej stronie pokazał. No ale sama gitara to nie wszystko. Potrzebuję jakiś dobry podręcznik do nauki, żeby podłapać podstawy . Czy ktoś może mi polecić jakiś konkretny tytuł? Cokolwiek od Popławskiego, niejedno pokolenie już się na tym wychowało Cytuj
RoL 561 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Ja polecam filmiki dla poczatkujacych na youtube. np. obczaj te: http://pl.youtube.com/user/rockongoodpeople Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi