Osaka 4 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 http://www.justinguitar.com/en/BC-000-BeginnersCourse.php Ja dużo brałem swojego czasu też stąd. Filmiki nieźle wyjaśniają. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 W ramach ciekawostek powiem, że to podłączenie gitary do laptopka na razie nie działa. Można jeszcze poinstalować kilka programów itp., ale już teraz widzę, że opóźnienie będzie koszmarne. Trzeba się rozglądnąć za jakimś małym pierdzioszkiem do pokoju... Głównie chodzi mi oczywiście o puszczenie brzmienie na słuchawki, bo sąsiedzi by mnie ukrzyżowali, jakbym praktykował grę na głośnikach. E tam, swego czasu rozbijałem się z laptopem po garażach. Guitar Rig i sterowniki ASIO for All czy coś takiego i będzie śmigać. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 http://allegro.pl/item505917541_wypasiony_...0_3ts_nowy.html ogółem to szukam basu do 400zł coby się pouczyć ;] Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 to lepiej kup coś używanego niż nową skywayową sklejkę. Cytuj
White 23 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Co sądzicie o gitarach elektroakustycznych? Dobre są dla początkujących? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 ahaha, to (pipi)a specjalista xD "chyba nie" prawdopodobnie zniszczyles kariere czlowiekowi Cytuj
ogqozo 6 556 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Nie widzę żadnych korzyści z grania na takiej gitarze, chyba, że White ma zakontraktowany w MTV koncert z serii Unplugged. Ale podobno z Polski następny w kolejce jest Feel, więc chyba na nic taka gitara. Lepiej zwykłą akustyczną. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 umieram wiec jako pocieszenie chce sobie to kupic Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Gram na Johnsonnie - tania podróbka Fendera Stratocastera. Wybłagałem ją jakieś 5 lat temu na gwiazdkę. Kupiona za zbójecką kwotę w Rolandzie, najbardziej złodziejskiej sieci sklepów muzycznych na świecie. Nie trzyma stroju za dobrze, nie brzmi super, generalnie pupa. Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Pisałem tutaj już i ja i chyba kilka innych osób. W May'e (dobre, bo polskie tutaj się akurat sprawdza) uderzać na początku. I nie bać się używanych gitar, czasem lepiej niż nówki. Za cene 1000 zł już można często wyrwać coś na poziomie. Cytuj
White 23 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Ee, mam elektroklasyka i nie wiem skąd taka nagonka na tego typu gitary. To przecież zwyczajny klasyk, tyle że z zamontowanym systemem elektronicznym, tak że można go podłączyć do wzmacniacza żeby się trochę pobawić lub do komputera żeby sobie porządnie nastroić (jak ktoś jeszcze nie potrafi na słuch). Bardzo dobre gitary do nauki to są. Mam 2 pytania: 1. Jakie są rodzaje strun? Tzn. ja mam chyba nylonowe, ale ktoś mi wspominał że są inne, jakieś bluesowe czy coś, które mają o wiele większe możliwości. 2. Trudno się zakłada struny samemu? Czy lepiej zapłacić jakiemuś profesjonaliscie żeby założył jak należy? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 ale co za problem zalozyc struny...? Do lutnika z czyms takim uderzac chcesz? XD No mayo sa fajne na poczatek, porzadne wiosla za smieszna kase http://midi.pl/p924-IBANEZ-SZ-520QM-gitara...utm_content=924 jachce:( Cytuj
White 23 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 ale co za problem zalozyc struny...? Do lutnika z czyms takim uderzac chcesz? XD Chodzi o to żeby założyć dobrze. W gitarze którą kupiłem struny w ogóle nie trzymały, tzn. trzeba było często stroić bo po kilku dniach gitara już w ogóle brzmienia nie miała. Poprosiłem znajomego żeby coś z tym zrobił, on zdjął wszystkie struny i założył na nowo (te same struny) - teraz dźwięk w ogóle nie schodzi i gitary prawie nie trzeba stroić. Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Jak to założyć dobrze ? Nigdy nie miałem z tym problemu. W sumie tam nie da się nic zje.bać. No chyba, że założysz do góry nogami - wtedy KAPLICA. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Ja nie rozumiem, zakladasz, nawijasz i juz. Przeciez tego nawet kobieta nie jest w stanie spie.rdolic. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 tak, a do strojenia gitary sa setki progamow, np. Guitar Tuner. Żadna filozofia. Cytuj
White 23 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Więc może są różne sposoby zawijania? Mówię Wam, struny można założyć tak żeby gitare trzeba było stroić co 3 dni, albo tak żeby wymagała strojenia co dwa tygodnie. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 to juz zalezy od gitary. Niektore trzymaja strój dlugo, a niektore po godzinnych cwiczeniach trzeba stroic od nowa. Tym bardziej jezeli używasz wajchy. A co do sposobów zawijania to wkladasz z jednej strony, wyjmujesz z drugiej, krecisz kluczami do "E" i git :] Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Ja nie muszę stroić co 3 dni, a zakładam struny w ten sam sposób jak się nauczyłem prawie 2 lata temu. Jeśli dużo grasz i mocno walisz kostką to też mogą się rozstroić. Mi zawsze szybko gubi strój G. Nie wiem czemu. Kiedyś czytałem, że najbardziej na to podatne są struny G i E6. Poza tym tak jak napisał Snejk - zależy od gitary, kluczy. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 http://www.thomann.de/gb/onlineexpert_123_7.html White, masz tu poradnik "for damis" ...jak znasz angielski to sobie poradzisz... Cytuj
White 23 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 Super strona, wielkie dzięki Siara. Cytuj
White 23 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 http://www.allegro.pl/item577097933_nowa_g...l_kurs_gry.html Co to za brzydal? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 gitara? Bodajze otherside jest np na takiej grane Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi