maciucha 11 638 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Ile wyniesie mnie kupno jakiejś taniej gitary elektrycznej i piecyka do nauki gry?Możecie polecić jakiś model ewentualnie. Nie chcę wydać dużo, bo może się okazać, że jestem w tej dziedzinie (grze na instrumentach) upośledzony i szkoda wyrzucać kasę w błoto. Z 2 miesiące temu pytałem tu o to samo . Kupiłem Epiphone Les Paul Special 2 i Randall 15RXM i jak narazie jestem zadowolony - i z siebie i sprzętu. Zamknąłem się w niecałych 800zł. Cytuj
teddy 6 862 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 Pytanko odnośnie multiefektów. Przymierzam się do kupna i zastanawiam się nad trzema: V-AMP 2, Zoom G2 i POD 2.0. Miał ktoś z nimi do czynienia? Ja testowałem tylko vampa i był całkiem niezły, ale naczytałem sporo pozytywnych komentarzy o całej trójce i mam drobny dylemat. Z góry dzięki. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 no ja czytalem ze w takim przedziale cenowym najlepszy jest pod 2.0, sam mam i jest swietny. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 ja mam wlasnie V-Ampa 2 i to jest wlasciwie prawie to samo, co POD. do amatorskiego brzdakania w zupelnosci wystarcza Cytuj
Gość Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Ile wyniesie mnie kupno jakiejś taniej gitary elektrycznej i piecyka do nauki gry?Możecie polecić jakiś model ewentualnie. Nie chcę wydać dużo, bo może się okazać, że jestem w tej dziedzinie (grze na instrumentach) upośledzony i szkoda wyrzucać kasę w błoto. Zależy co chcesz grać i czy musi być koniecznie nowe, czy używki też wchodzą w grę. Oczywiście może być używka. A co chce grać? Nie wiem. Na początek muszę nauczyć się podstaw bo nawet nie wiem jak poprawnie trzymać gitarę Dopiero potem pomyślę czy chcę się rozwijać w jakimś szczególnym kierunku. Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 http://www.allegro.pl/item815477669_line_6_pod_studio_gx_usb_interface_audio.html bawił się ktoś czymś takim lub podobnym?warto to kupić dla nauki gry i domowego brzdękanai bo mysle ze nie jest to głupia rzecz a szkoda mi kasy na (pipi)owy piec za 2-3 stowy.Tak to kupiłbym to cudeńko od kumpla, Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 7 stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 stycznia 2010 Za 4 stówy znajdziesz PODa 2.0, który jest ciut bardziej zaawansowany i ma więcej brzmień. Dla początkującego świetna sprawa, bo potrafisz wyciągnąć brzmienie zbliżone do brzmienia swoich ulubionych zespołów i mieć dalszą motywację do nauki :] Ale jeśli kumpel Ci jakoś fanie tanio sprzeda toto, to bierz, jeśli nie chcesz dokładać do PODa 2.0. Cytuj
kendzior 21 Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 Ile wyniesie mnie kupno jakiejś taniej gitary elektrycznej i piecyka do nauki gry?Możecie polecić jakiś model ewentualnie. Nie chcę wydać dużo, bo może się okazać, że jestem w tej dziedzinie (grze na instrumentach) upośledzony i szkoda wyrzucać kasę w błoto. Zależy co chcesz grać i czy musi być koniecznie nowe, czy używki też wchodzą w grę. Oczywiście może być używka. A co chce grać? Nie wiem. Na początek muszę nauczyć się podstaw bo nawet nie wiem jak poprawnie trzymać gitarę Dopiero potem pomyślę czy chcę się rozwijać w jakimś szczególnym kierunku. To spokojnie możesz kupić Ephiphone Les Paul Special II, którego Ci już tutaj ktoś polecał. Nowy kosztuje w niektórych sklepach 549 zł, do tego piecyk 10 watowy, albo nawet do komputera podepnij i jazda. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 nie kupuj tego epi, juz lepiej corta x-5, dobra gitara + staly most ktorego x2 nie ma. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 Co grupowiec sądzi o tej gitarze: Ibanez ART MSS 120 ? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 a nie lepiej kupic uzywanego z serii sz? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 Grałem na tym, świetnie mi leżała ta gitara, no i jest taaaaaaaakaaaa piękna Brzmienie też niczego sobie, internet również nie ma zastrzeżeń. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 skoro Ci pasi to bierz bo to Tobie ma leżeć a nie innym, IMO po prostu jest trochę za droga, 60/120 to są jedne z niższych serii danego modelu. Ale z wyglądu faktycznie świetna. No i znacznik na podstrunnicy też fajny, chociaż wolę swój ( płomień) Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Mam problem. Podłączam gitarę do kompa, zapodaję Guitar Rig, ale z głośników leci tylko nieprzesterowany, czysty dźwięk gitary. Tak jakby program w ogóle jej nie widział. Ktoś wie ocb? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Plastikowa gitara od Rock Banda czy coś bardziej skillowego ? Weź poka, bo nie wierzę. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Już działa Całkiem spoko ten Guitar Rig. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Co to Guitar Rig ? Guitar Pro uber alles ! Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Stefan, ale Guitar Rig a Guitar Pro to dwie różne rzeczy. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 lolololo no0b Guitar Rig- wirtualny wzmak, tak to można nazwać Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 Weź nie pierdol... Straszne. Na takim czymś nie pobawisz się sprzężeniem zwrotnym ;] Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 Weź nie pierdol... Straszne. Na takim czymś nie pobawisz się sprzężeniem zwrotnym ;] Nie każdy jest warszafiakiem z myljonami na koncie albo dzieciakiem z Jacksonem za 2k i VOXem 100W Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 13 marca 2010 Opublikowano 13 marca 2010 No, gitara Johnsona (tak, marna kopia Fendera Stratocastera) i okazyjnie kupiony piec Marshalla MG30-DFX rzeczywiście są głównym czynnikiem podbijającym mi fejm na dzielni. Wystarczy byle jaki piec, przester i już można się fajnie pobawić dźwiękiem, zakłóceniami sygnału. Masz straszne animozje wobec ludzi spoza własnego plemienia, użytkowniku Qb3k. NIECH KTOŚ OTWORZY TEMAT O KOSTCE BRUKOWEJ ! Cytuj
BartX 9 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Panowie poszły mi struny, z tej okazji chciałem się bardziej zagłębić w to, które najlepiej kupić. Gram głównie bluesa albo rocka, czasem zdarza się mocniejsze pier.dolnięcie. Chciałbym się trochę pobawić w stroju D. Które struny najbardziej by mi przypasowały - grubość, firma? Cytuj
NerkoWiktor 52 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 (edytowane) na akustyczną zawszę kupuję Clapton's choice Martina ( 12) a no i obczajcie jaką piękność sobie wypatrzyłem ;p LINK Edytowane 3 maja 2010 przez NerkoWiktor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi