Pelipe 236 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Schecter Omen Extreme - do łojenia nie ma lepszej w tym przedziale cenowym. ma też push-pulla, który powoduje że humbuckery sie na single zamieniają i można grać łagodniejsze rzeczy z lepszym efektem,. Cytuj
White 23 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Ylszmic, moja rada jest taka żebyś sobie darował tego PODa. Podłączysz gitarę za pomocą kabla do komputera, skombinujesz Guitar Rig 4 i powinno być fajnie. Ja tak mam i nie narzekam. Ba, można się bawić różnymi efektami, nagrywać i dowolnie eksperymentować z dźwiękiem. Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Schecter Omen Extreme - do łojenia nie ma lepszej w tym przedziale cenowym. ma też push-pulla, który powoduje że humbuckery sie na single zamieniają i można grać łagodniejsze rzeczy z lepszym efektem,. Z humbuckerami na single ma to brzmienie zbliżone do les paula? Takie Sweet Child'o Mine będzie brzmiało normalnie na tej gitarze? Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 nie wiem jak brzmi les paul. Poza tym ja bardzo rzadko używam singla. A brzmieć to myśle że bedzie brzmialo, jak masz dobry przester, przełączysz pickupa na gryfowego to myśle, że będzie git. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 dobra wiem że już było sto razy, ale i tak pomóżcie ;] co o tym sądzicie: http://allegro.pl/gitara-elektryczna-les-paul-masywna-od-importera-i1575006032.html http://allegro.pl/gitara-elektryczna-4kol-kurs-piec-10w-18x-gratis-i1575322963.html opcja z piecem: http://allegro.pl/gitara-elektryczna-les-paul-piec-gratisy-i1593821760.html http://allegro.pl/gitara-elektr-fender-bullet-squier-bk-mega-gratisy-i1578279665.html Szukam właśnie do ok. 500 zł, nie mam ochoty wydawać więcej. Na klasyku brzdękam sobie już prawie 2 lata, raczej okazyjnie, czasami mam przerwy z miesiąc, ale prędzej czy później wracam do gitary, co by pomasterować jakiś nowy kawałek. i szukam właśnie elektryka dla takiego niedzielnego gracza, co już coś tam potrafi zagrać, ale raczej na niskim poziomie. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 (edytowane) 1. Adelita - niezbyt kojarzę markę, ale jestem sceptyczny... - EDIT: patrz niżej 2. SignS - unikaj jak ognia 3. Jaka to w ogóle marka? 4. Tu nie wiem. Squiery podobno są OK, ale nie orientuję się czy wszystkie serie są warte uwagi... Edytowane 7 maja 2011 przez Accoun Cytuj
Sig 395 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 (edytowane) ten squier się nadaje jedynie do jako takiego grania , reszta to się nadaje do rozpałki na grila . Obczaj washburna x12 , corta katane kx 5 , Jak masz więcej kasy to vintage v100 . Epiphone unikaj bo to drogie gitary słabo wykonane i płacisz za nazwe Edytowane 7 maja 2011 przez Raiga Cytuj
Manor 645 Opublikowano 8 maja 2011 Opublikowano 8 maja 2011 Dzięki wielkie za opinie. Bardzo słabo znam się na markach gitar, te wyszukania to randomy z alllegro które wpadły mi w oko. Czytam sobie o Washburnie i Katanie i ludzie chwalą sobie je w tym przedziale cenowym. Z tym, że Katanę polecają do cięższych brzmień, industrial, HC, co jest fajne, ale ja będę chciał grać też rockowe, czystsze utwory, więc co, Washburn lepszy do tego? Jeszcze wyczytałem o opcji rozłączania cewek w Katanie, co by czyściej grać, ale ktoś z kolei pisze, że w tanich gitarach brzmi to fatalnie... any idea? ;] Cytuj
Sig 395 Opublikowano 8 maja 2011 Opublikowano 8 maja 2011 katana jest ok dużo zależy od wzmacniacza na jakim będziesz grać Cytuj
Manor 645 Opublikowano 8 maja 2011 Opublikowano 8 maja 2011 Bardzo przekonywujący ten filmik, zaje.biście to brzmi ;]. A co do pieca to na razie musiałbym się obyć bez niego, używałbym raczej programów typu guiyatr rig 4 A co o Cort X2? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 9 maja 2011 Opublikowano 9 maja 2011 Żadna gitara z linka nie jest warta pieniędzy. Jak ktoś tam wyżej pisał - cort katana albo x2 a nie żadne świecące się gówna. Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 27 czerwca 2011 Opublikowano 27 czerwca 2011 (edytowane) Jakby był ktoś zainteresowany to posiadam piec lampowo-tranzystorowy Vox-ad-vt-xl 50W. Tu do posłuchania jak gra. --->>> Stan jak z fabryki, lampa wymieniona na nową z pozłacanymi stykami. Dźwięk miażdży. Nadaje się do każdej praktycznie muzy i do tego za(pipi)iście gra. Najlepszy stosunek ceny do jakości. Jak ktoś zainteresowany to PW. PS Posiadam jeszcze cort x custom w twardym futerale ; gitara na gwarancji jeszcze ; + kabel monster Rock 3m. PS2 Do pieca jest jeszcze stopa do zmiany efektów w locie. PS3 Jakby ktoś chciał to mogę próbki dźwięku nagrać i tu dorzucić. Edytowane 27 czerwca 2011 przez Kruhol CPE Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 25 lipca 2011 Opublikowano 25 lipca 2011 Ja mam to samo do sprzedania, tylko wersję 30W, opis zgadza się z powyższym. Karton, wszystkie papiery itd. jest. Opchnę za 700. Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 8 sierpnia 2011 Opublikowano 8 sierpnia 2011 Tobie chodzi o sam piec, czy zestaw piec + gitara? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Akustyk za 2-3 kafle. Polećta. Cytuj
White 23 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 T. Burton robi świetne akustyki, również w niższych przedziałach cenowych. Sam mam model Pally, co prawda kosztował trochę więcej bo około 700 zł, ale jestem z niego bardzo zadowolony. Cudny, ciepły dźwięk, gitara aż chce sama grać. Cytuj
AreYouReady?? 0 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 sama chce grać.... dorobiłeś jej ręce :o?! Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Akustyk za 2-3 kafle. Polećta. Nie lepiej za tą cenę kupić elektryka? A jak już chcesz akustycznie grać, elektroakustyka? Cytuj
ogqozo 6 555 Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 (edytowane) Jeśli tutaj pytasz, to prawdopodobnie nie poczujesz wielkiej różnicy... Ale jeśli nie masz co zrobić z pieniędzmi... Dwie najbardziej renomowane marki to Taylor i Martin. Gdyby Bob Dylan czy inny Segovia przyjechał do Polski na koncert i kazali mu grać na Taylorze lub Martinie, na pewno by się nie obraził. Różnorakie Stingi i Claptony właśnie wśród tych firm wybierają sobie sprzęciwo. Za 3 kafle znajdziesz raczej jeden z niższych modeli, ale niższy Taylor to i tak jak niższe Porsche. Tak poza tym, to raczej kwestia gustu. W Polsce jakoś dużo osób sobie ceni japońskie akustyki: Yamaha I Takamine. Jeśli masz w sklepie Yamahę albo Takamine za 1-1,5 tys., to można założyć, że sprzęt jest cycuć glancuś, aczkolwiek warto sprawdzić, jak wszystko pasi. Za zaoszczędzoną kasę będziesz mógł posprawdzać trochę strun itp. Edytowane 31 października 2011 przez ogqozo Cytuj
AreYouReady?? 0 Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 Ja tam na święta kupuje Ibaneza tylko jeszcze myślę nad modelem Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Obczaj Roadstar II. Dobrze daje. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Poleci ktoś jakieś linki z podstawami i ćwiczeniami do basówki? Dodam, że na żadnej gitarze nigdy w życiu nie grałem, z nut też nie potrafię czytać. Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 obczaj http://szkola.mayones.pl/lekb.html 1 Cytuj
adi 189 Opublikowano 16 listopada 2011 Opublikowano 16 listopada 2011 Poleci ktoś jakieś linki z podstawami i ćwiczeniami do basówki? Dodam, że na żadnej gitarze nigdy w życiu nie grałem, z nut też nie potrafię czytać. http://www.slappyto.net/Cours-Basse/ Zobacz to, świetna strona-często na niej "siedzę" Masz rozpisane tabulatury i do każdej filmik na którym zagrywka zagrana jest w zwykłym i wolnym tempie.Trudności ćwiczeń oznaczone są kolorem, czyli zaczynasz od zielonych 1 Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 Panowie basiści, który sprzęt byście wybrali do ćwiczeń w domciu? http://allegro.pl/prezent-combo-fender-rumble-15-v2-nowe-sklep-gram-i1988357363.html czy http://allegro.pl/combo-basowe-ashdown-15w-glosnik-8-i2006945437.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi