froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 15 września 2012 Opublikowano 15 września 2012 do sky way'a jeszcze ci dopłacą. to była moja pierwsza gitara i dzięki temu nawet kij z kawałkiem druta kolczastego przyczepiony do deski wydaje mi się dość przyjazny. Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 15 września 2012 Opublikowano 15 września 2012 do sky way'a jeszcze ci dopłacą. to była moja pierwsza gitara i dzięki temu nawet kij z kawałkiem druta kolczastego przyczepiony do deski wydaje mi się dość przyjazny. Potwierdzam w 100%, też zaczynałem od skywaya. Nigdy więcej. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 24 września 2012 Opublikowano 24 września 2012 Tak samo z basami, gdyby ktoś sobie pomyślał, że basowe srajłeje są cos warte. Cytuj
White 23 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Zna się ktoś na gitarach jazzowych? Chcę sobie kupić taką typu hollow/ semi-hollow body do grania głównie jazzu/bluesa, oczywiście tanią a dobrą (hehe) tak powiedzmy do 1500 zł. Any ideas? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 (edytowane) Odkopię lekko temat. Jako że wiosła w ręku dawno nie trzymałem, a coś mnie na to naszło więc kilka pytań. Mógłby mi ktoś powiedzieć, czy gitary marki (khe, khe) Vision (stratocaster) do czegoś się nadają? Docelowo chciałbym do takiego Rockstar sobie podpiąć. Jak sprawa stoi ze strojeniem. Nówki są za grosze, używki jeszcze lepiej. Pytania powyższego nie było... Druga sprawa, gitarkę chciałbym używać również z Garage Band na iPadzie, czy chińska podróba iRig będzie w porządku, jak sprawa z dźwiękiem, sa jakieś znaczące zakłócenia? Korzystał ktoś? Edytowane 7 października 2013 przez Andreal Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 10 listopada 2013 Opublikowano 10 listopada 2013 (edytowane) http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-784C3C04-366848B9/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=3973 Co wy na to? Warto kupić jako swoją pierwszą gitarę i nauczyć się na niej smoke on the water, czy nadaje się ona tylko do powieszenia na ścianie, żeby bajerować dupy, że jestem rock'n'rollowcem? Edytowane 10 listopada 2013 przez Q-Jot Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 10 listopada 2013 Autor Opublikowano 10 listopada 2013 To drugie. Zdecydowanie. Zrazisz się tylko do wiosłowania. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 11 listopada 2013 Opublikowano 11 listopada 2013 Wystarczy się oprzeć na cenie. Jak kosztuje cztery paczki i do tego dorzucają masę sprzętu, to nie jest to nawet imitacja gitary. Myślę, że na upartego można przyjąć, że słabe wiosła, ale takie, na których można się bez większych nerwów uczyć grać, zaczynają się od 5 stów. Ale gołe, bez miliona dodatków i najlepiej używane Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 11 listopada 2013 Opublikowano 11 listopada 2013 Ostatnio łyknąłem tą maszynkę: używek, 600pln z kurieremsympatyczny kawałek sprzętu, zwłaszcza do muzyki złachociaż szczerze to średnio mi idzie, działa mi na nerwy ta wstydliwie krótka menzura i rozstaw strun jak dla hobbita, ale sprzęcik polecam Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 Wystarczy się oprzeć na cenie. Jak kosztuje cztery paczki i do tego dorzucają masę sprzętu, to nie jest to nawet imitacja gitary. Myślę, że na upartego można przyjąć, że słabe wiosła, ale takie, na których można się bez większych nerwów uczyć grać, zaczynają się od 5 stów. Ale gołe, bez miliona dodatków i najlepiej używane Nie kręć, nauczyłem się grać na starym, rozstrajającym się akustyku, później miałem również niemłodego dość dziwnego elektryka, także wystarczą chęci. Ale jak po tak dennej gitarze masz w ręku coś konkretnego, to świat od razu się różowy robi Cały czas sobie powtarzam, żeby coś w końcu znowu kupić, ale tym razem nie mam zamiaru patrzeć na chlam, za dużo z tym kontaktu było... Cytuj
Ölschmitz 1 522 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 aceofspades, mam identyczna. umiem malo i nie chce mi sie uczyc. ale fajnie wyglada w pokoju. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 dobrze ze nie miales ochoty na fortepian. 1 Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 Po chyba 5 latach wróciłem do basu. Jest wesoło. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 24 listopada 2013 Opublikowano 24 listopada 2013 napiszcie czego szukać do rocksmith'a? 200-300zł coś co w miarę łatwo dostanę w PL, bez zabawy w ebay itd Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Gdzie się uczyliście grać na elektryku? Sami, czy chodziliście na jakieś nauki? Macie cynk na jakieś kumate poradniki dla nowicjuszy, strony z tutorialami, albo ciekawcyh youtuberów? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 akustyk kompletnie sam -> elektryk i na tym edukację zakończyłem, znajomy pokazał mi jakieś ćwiczenia na rozruszanie paluchów na elektyku, trochę ćwiczeń rytmicznych itp, wtedy YT nie miałem, tabulatury z netu u znajomych ściągałem lub kserowałem gotowce z gazet muzycznych. Cytuj
xtik 261 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 Ja gram na akustyku ze 2 lata, w wakacje kupiłem elektryka i jadę cały czas sam, mam chęci się uczyć. Najlepsi na yt: http://www.youtube.com/user/martyzsongs http://www.youtube.com/user/guitarjamzdotcom http://www.youtube.com/user/JustinSandercoeSongs http://www.youtube.com/user/JustinSandercoe polecam, Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 (edytowane) ...nieważne. Odpowiedziałem niechcący na strasznie stary post. <edit> A nie, jednak nie. Warto wykupić kilka lekcji u nauczyciela, który na początku pozwoli wyeliminować błędy popełniane przez nowych gitarzystów. Z publikacji drukowanych polecam "Żadnych tajemnic" Krzysztofa Błasia. Ze szkół internetowych bardzo dobra jest ta ze strony Mayonesa: http://www.szkola.mayones.com/ Edytowane 19 grudnia 2013 przez Siara_iwj Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 rozwaliłem strunę w tej gitarze dodawanej do rocksmitha, pękła podczas strojenia, pomyliłem te pokrętła (dół/góra) Poszła mi 2 struna, licząc od najgrubszej, jaki koszt założenia nowej w sklepie muzycznym? Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 Pewnie wezmą jakieś dwie dychy. Bycie wyśmianym przez cała obsługę sklepu, przypadkowych klientów i wszystkich gitarzystów, którzy się o tej sprawie dowiedzą - bezcenne. Kup strunę i wymień sam. 2 Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 ...a czemu w sklepie muzycznym? Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 A no racja - do lutnika biegnij xD Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Pewnie wezmą jakieś dwie dychy. Bycie wyśmianym przez cała obsługę sklepu, przypadkowych klientów i wszystkich gitarzystów, którzy się o tej sprawie dowiedzą - bezcenne. Kup strunę i wymień sam. dobra, sam wymienię tylko napiszcie jak się zwie ta struna, chcę zamówić na allegro. jest to druga struna "od najgrubszej" Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 A. Warto się nauczyć takich rzeczy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi