nobody 3 504 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Mój ziomek kupił Rocksmitch 2014 wraz z Gibsonem za +7 stów. Za(pipi)ioza jesli idzie o naukę gry. Niestety kazdy song wymaga osobnego strojenia, co i tak znacznie ułatwiaj wszelkie wskazniki, pokazujące czy "trafilismy". Program jest naprawdę genialny, za piecyk robi ps3, a gra cały czas dostosowuje się do naszych umiejętnosci, zwiększając bądź zmniejszając sama częstotliowsc chwytów do zastosowania/ trafienia. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Cool story bro. Ale to nie jest temat o jakiś gierkach na podkonsole. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Zluzuj poślady. Na żyd-boksa też wyszło. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Ku przestrodze. Gdyby kogoś kusiło kupować straplocki Ernie Balla, te okrągłe z kuleczkami wpinanymi w kołek, to niech sobie odpuści. Dziś jeden z nich rozsypał mi się w rękach. Właściwie nie odpinane od gitary, miałem je od 3 miesięcy. Dziadostwo jakich mało i wcale nie takie tanie. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 (edytowane) Siemanko. Orientujecie się czy jest jakiś program lub ustrojstwo, dzięki któremu można nagrać to co się tworzy na kompa? Chodzi zarówno pod gitarę elektryczną i bas. Drugi pytanie. Takie coś dobre na początek czy niekoniecznie? https://allegro.pl/oferta/system-bezprzewodowy-do-gitary-transmiter-odbiorni-8487917122 Edytowane 23 listopada 2020 przez Mitra Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 taki transmiter wydaje mi się, że działa jakbyś grał w gierki na zlagowanym tv z wielkim input lagiem. co do nagrywania tego co grasz, to cos takiego?https://allegro.pl/oferta/kabel-usb-gitary-jack-6-2-mm-interfejs-3-m-wwa-6727544505 w sumie to "nie znam się, ale się wypowiem:)" Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 3 minuty temu, grzybiarz napisał: taki transmiter wydaje mi się, że działa jakbyś grał w gierki na zlagowanym tv z wielkim input lagiem. co do nagrywania tego co grasz, to cos takiego?https://allegro.pl/oferta/kabel-usb-gitary-jack-6-2-mm-interfejs-3-m-wwa-6727544505 w sumie to "nie znam się, ale się wypowiem:)" Co do transmitera. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale przydałoby się dla początkującego coś nie drogiego. Byłbyś w stanie coś doradzić? A jeśli chodzi o nagrywanie to spróbuję w takim razie podłączyć do kompa kablem od Rocksmitha (PS4), może pójdzie. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Mam jakieś tam minimalne doświadczenie sprzed kilku lat. Ogólnie potrzebujesz przedewszystkim czegoś lepszego niż zintegrowana karta muzyczna. Teraz są jakieś tam zewnętrzne i w ogóle i wtedy grając korzystasz ze słuchawek, a komp robi za wzmacniacz i efekty (potrzebny odpowiedni program). Ale ogólnie efekty w porównaniu do nakładów kasy i czasu są co najwyżej przeciętne i nie ma to jak po prostu nagrywanie mikrofonem tego co się gra na wzmaku/pudle. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Wiadomo, że nagrywanie mikro jest super. Ale mnie chodzi bardziej o budżetowe rozwiązania dla kompletnego amatora, żeby nie ładować Bóg wie ile hajsu. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lutego 2023 Opublikowano 6 lutego 2023 Z looperów do domowego użytku jest coś sensowniejszego od boss rc1 do 500zl? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi