Opublikowano 7 stycznia 201411 l Mój ziomek kupił Rocksmitch 2014 wraz z Gibsonem za +7 stów. Za(pipi)ioza jesli idzie o naukę gry. Niestety kazdy song wymaga osobnego strojenia, co i tak znacznie ułatwiaj wszelkie wskazniki, pokazujące czy "trafilismy". Program jest naprawdę genialny, za piecyk robi ps3, a gra cały czas dostosowuje się do naszych umiejętnosci, zwiększając bądź zmniejszając sama częstotliowsc chwytów do zastosowania/ trafienia.
Opublikowano 7 stycznia 201411 l Cool story bro. Ale to nie jest temat o jakiś gierkach na podkonsole.
Opublikowano 25 marca 201411 l Ku przestrodze. Gdyby kogoś kusiło kupować straplocki Ernie Balla, te okrągłe z kuleczkami wpinanymi w kołek, to niech sobie odpuści. Dziś jeden z nich rozsypał mi się w rękach. Właściwie nie odpinane od gitary, miałem je od 3 miesięcy. Dziadostwo jakich mało i wcale nie takie tanie.
Opublikowano 23 listopada 20204 l Siemanko. Orientujecie się czy jest jakiś program lub ustrojstwo, dzięki któremu można nagrać to co się tworzy na kompa? Chodzi zarówno pod gitarę elektryczną i bas. Drugi pytanie. Takie coś dobre na początek czy niekoniecznie? https://allegro.pl/oferta/system-bezprzewodowy-do-gitary-transmiter-odbiorni-8487917122 Edytowane 23 listopada 20204 l przez Mitra
Opublikowano 23 listopada 20204 l taki transmiter wydaje mi się, że działa jakbyś grał w gierki na zlagowanym tv z wielkim input lagiem. co do nagrywania tego co grasz, to cos takiego?https://allegro.pl/oferta/kabel-usb-gitary-jack-6-2-mm-interfejs-3-m-wwa-6727544505 w sumie to "nie znam się, ale się wypowiem:)"
Opublikowano 23 listopada 20204 l 3 minuty temu, grzybiarz napisał: taki transmiter wydaje mi się, że działa jakbyś grał w gierki na zlagowanym tv z wielkim input lagiem. co do nagrywania tego co grasz, to cos takiego?https://allegro.pl/oferta/kabel-usb-gitary-jack-6-2-mm-interfejs-3-m-wwa-6727544505 w sumie to "nie znam się, ale się wypowiem:)" Co do transmitera. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale przydałoby się dla początkującego coś nie drogiego. Byłbyś w stanie coś doradzić? A jeśli chodzi o nagrywanie to spróbuję w takim razie podłączyć do kompa kablem od Rocksmitha (PS4), może pójdzie.
Opublikowano 23 listopada 20204 l Mam jakieś tam minimalne doświadczenie sprzed kilku lat. Ogólnie potrzebujesz przedewszystkim czegoś lepszego niż zintegrowana karta muzyczna. Teraz są jakieś tam zewnętrzne i w ogóle i wtedy grając korzystasz ze słuchawek, a komp robi za wzmacniacz i efekty (potrzebny odpowiedni program). Ale ogólnie efekty w porównaniu do nakładów kasy i czasu są co najwyżej przeciętne i nie ma to jak po prostu nagrywanie mikrofonem tego co się gra na wzmaku/pudle.
Opublikowano 24 listopada 20204 l Wiadomo, że nagrywanie mikro jest super. Ale mnie chodzi bardziej o budżetowe rozwiązania dla kompletnego amatora, żeby nie ładować Bóg wie ile hajsu.
Opublikowano 6 lutego 20232 l Z looperów do domowego użytku jest coś sensowniejszego od boss rc1 do 500zl?