Opublikowano 31 lipca 20168 l Meeh , polazłem do sklepu złapałem w ręce i zupełnie mi się nie podoba . Za to Iphone SE idealnie mi podpasował , jeszcze myślałem o xperii z5 ale czekam na dostawę i pojadę sprawdzić jak się prezentuje.
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l Dziś po rozmowie z DUK z Play udało mi się przedłużyć umowę. 85zł abonamentu w tym wszystko nielimitowane (net po 10GB - 1MB/s) a do tego LG G4 za 419zł. W ogólnym rozrachunku porównując do bieżącej oferty 55zł /5GB, za telefon wyjdzie 1139zł, co jest całkiem dobrą ceną jak na G4 od operatora. Natomiast zastanawiam się czy nie warto sprzedać aktualne G2 i tego G4, a za to kupić V10 lub G5. Edytowane 1 sierpnia 20168 l przez WisnieR
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l Chciałem matce przy przedłużeniu umowy w Play wziać Huawei P9lite. Jej 1szy dotykowiec. Patrze na necie w abo 69,99 za tel trzeba wyłożyć 19+vat. Jade do salonu i nagle sie okazuje ze do ceny abonamentu trzeba doliczyc raty za tel (40zł). Z tego co sie orientowałem w takim T-mobile gdy tam byłem to rata za tel była wliczona już w cene abonamentu i klient patrząc na necie juz wiedział jakie bedą opłaty a tu troche zonk bo 40 zł co miesiąc dodatkowo troche męczy budżet. Jakieś propozycje ? Dzwonić na infolinie coś to zmieni ? Bo abonament obecnie płacimy 115 zł netto o ile dobrze pamiętam. EDIT : Sprawdzam regulamin http://www.play.pl/resources/pdf/2016/Regulamin-oferty-promocyjnej-SIM-FORMULA-BIZNES-BOX-PRO_21072016.pdfI wychodzi, że tak jak mówiłem rata za tel wliczona jest w cene abonamentu. SIM FORMUŁA BIZBOX PRO (40). Babeczka chyba coś złe wytlumaczyła albo już sam niewiem. Edytowane 1 sierpnia 20168 l przez Mani
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l Radzę szykować się na to, że niedługo w żadnej sieci nie będzie już tel 'za złotówkę'. Raty, albo raty z pierwszą wpłata własną. Mark my words. Kalinho_PL
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l Tak już jest. Sprawa w play wyjasniona. Abo + 40 zł rata za tel. Podziękował.
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l No to jest chyba jakiś wymóg unijnych decydentów. Ma być wiadomo za co płacisz + nie można robić dumpingu cenowego. Nie może coś być za 1 zł jak tyle nie kosztowało, ma być dokładnie napisane ile kosztuje, że to raty za sprzęt itp. Wcześniej było np abo 120 (dawno) i tel niby 1 zł ale abo 24 miechy i nie wiadomo co było w tej cenie. To jakaś walka z wałeczkami na podatkach z tego co czytałem.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Używacie jakiegoś antywira na komórkach? Na moim LG G Flex 2 ostatnio często włącza się sam Bluetooth i zastanawia mnie co jest tego przyczyną? Na Andku zdarzają się jakieś wirusy??
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Antywir na komorkach lol Boze, miej nas wszystkich w swojej opiece...
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Malware zdarza się wszędzie gdzie można wrzucić program. Jest na Androidzie, pewnie na WP, na iOS się zdarzał. Andek jak otawarty ekosystem ma tego najwięcej ale jeśli korzystasz tylko z Google Play to szanse są naprawdę minimalne że coś tam masz. Może coś przełaczasz w kieszeni i tyle.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l No tylko z GooglePlay biorę apki. Ten bt mnie wkurza i raczej nie jest to kwestia kieszeni. Ostatnio często korzystałem ze słuchawki bt (która mam głównie sparowaną z tel służbowym) i właśnie stwierdziłem że od tygodnia słuchawka byla włączona. A że mam urlop to nie używana leżała w szufladzie. Może wymuszała włączanie bt w tel? Zresetowałem komórkę i zainstalowałem te avg. Zobaczymy.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Myślę, że nic ten program nie zmieni w twojej sytuacji. Ale przetestować można.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l strzelam, że zainstalował jakąś aplikację, która ma dostęp do BT. zawsze jak coś instalujesz z google play to spójrz na listę opcji, do jakich dostęp chce mieć aplikacja.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l E chyba nie. Zainstalowałem ostatnio Tapatalk (jakąś dziwna ta apka btw), Trials Frontier i KFC. Po mojej operacji z poprzedniego posta problem jeszcze nie powrócił.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Marbel masz Yanosika? Ostatnia aktualizacja namieszała i potrafi sam włączać BT w celu połączenia się z Yanosic Connect czy jakoś tak.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Przyjechała dziś ta G4ka. W sumie różnić w stosunku do G2 prawie żadnych poza niesamowitym aparatem i tym, że nie laguje. Czeka mnie tylko update do 6.0. Gdyby nie koniec umowy to nie wiem czy warto by było wymieniać G2 na G4. Edytowane 3 sierpnia 20168 l przez WisnieR
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l Marbel masz Yanosika? Ostatnia aktualizacja namieszała i potrafi sam włączać BT w celu połączenia się z Yanosic Connect czy jakoś tak.To jednak chyba było to. Wywaliłem wszystkie zezwolenia bt i Janosik Connect i nie wraca problem od wczoraj.
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l strzelam, że zainstalował jakąś aplikację, która ma dostęp do BT. zawsze jak coś instalujesz z google play to spójrz na listę opcji, do jakich dostęp chce mieć aplikacja. No, czyli miałem rację. Antywirusa zostaw, a nóż widelec będzie jakis atak w przyszłości!
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l W tym problem że Janosika to miałem chyba z pół roku a problem pojawiał się od tygodnia.
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l Masz nauczkę aby przed instalacją nowej wersji zawsze przeczytać nowe komentarze w sklepie. Od razu wytykane są wszystkie nowe błędy