Skocz do zawartości

Telefony

ShtaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

Redmi to seria budżetowa, Mi to "flagowce".

Czyli mówisz, że te ich telefony z serii Mi są na poziomie telefonów Samsung Galaxy, czy tak podobnie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dziś odebrałem paczuszkę z hubem USB-C dzięki czemu mogę do niego podłączyć Mate 10 Pro w trybie PC, 3 porty USB, myszkę i klawiaturę bezprzewodową, karty pamięci, dysk zewnętrzny itp. itd. robiąc z niego substytut laptopa. Bomba.
Kolejny telefon musi mieć też taka funkcję.c90802c21d7cad5e7e2a54b5d9a2905d.jpge2dff0709b7321260c5e93647e279b04.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Góra 5 lat i laptopy odejdą do lamusa dla Kowalskich, bo i tak pewnie będą parować telefon z tv, klawiatura i myszka bezprzewodowa, w sumie mi to pasuje taka wizja. 

Opublikowano
6 godzin temu, Faka napisał:

Góra 5 lat i laptopy odejdą do lamusa dla Kowalskich, bo i tak pewnie będą parować telefon z tv, klawiatura i myszka bezprzewodowa, w sumie mi to pasuje taka wizja. 

Hola.hola, zwolnij kawalerze- jak Kowalski wyjdzie z domu to weźmie telewizor na plecy?Kluczowe pytanie "KIM JEST KOWALSKI?(kto stoi za Kowalskim- jeżeli to w ogóle jego prawdziwe nazwisko;))"

Opublikowano

Mam już od miesiąca te Lenovo Z5 Pro i jest to bardzo fajny telefon. Najważniejsza zaleta to, oczywiście, ekran. Fajnie się ogląda na nim rzeczy i ogólnie korzysta. Biorąc potem do ręki Iphona XR żony trochę razi notch. Odbieranie sliderem rządzi. Czuję się jak te prawie 20 lat temu jak miałem Nokię 7110 :D Poza tym ciężko coś o nim napisać, po prostu działa. Wygląda też fajnie IMO. Za tego tysiaka to dobry zakup

Opublikowano

Polecicie coś do 2000 zł?

Tyle tego na rynku że nie wiadomo jak to ugryźć...

Na razie wyszukałem  w tej cenie takie coś:

Xiaomi mi 9t pro (tutaj prawie dałem się nabrać na wersję bez pro, dziwne te wariacje)

Oppo reno/ reno 2 

Samsung a70

Coś jeszcze ciekawego?

Opublikowano

Do 2k to latwo wybrac telefon. bierzesz pod uwage marke, wymiary, wyposazenie i wybierasz to co Ci bardziej pasuje. Za te cene mozesz miec flagowca Xiaomi jak i sredniaka Samsunga. sam wybierz. jak marka nie robi roznicy to bierz najlepszy stosunek jakosci do ceny.

Opublikowano

Jaki chcesz ten tel od xiao? 

Jednak always on displey jest dostępny ale nie wspiera wszystkich tel (wymagane miui 11) 

Wspierane modele:

● Xiaomi Mi 8

● Xiaomi Mi Mix 3

● Redmi K20

● Xiaomi Mi 9T

● Xiaomi Mi 8 Pro

● Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro)

● Xiaomi Mi Note 10 (Xiaomi Mi CC9 Pro)

• Dzięki 1
Gość Xehanort
Opublikowano

Mam problem z aktualizacją w Galaxy s10.

Jakby tel. nie mógł jej pobrać. Próbowałem wifi i przez operatora. Pasek postępu stoi w tym samym miejscu od dwóch dni. Robiłem reset power + vol - i nic.

Srecibd.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie wiem czy widzieliście konkurencję dla DXO jeśli chodzi o testy mobilnych aparatów w telefonach https://vcx-forum.org/score 

Wyniki trochę zaskakujące ale w sumie pokrywające się z moimi odczuciami co do małego postępu w ostatnich latach jeśli chodzi o mobilną fotografię. Jedyni jakiś postęp jest jeśli chodzi o fotografię nocną czy zoom ale sama jakość zdjęć wiele się nie zmieni bez zastosowania większej optyki i matryc. A rozwój tego elementu blokuje grubość telefonu. 

Można bezpośrednio porównywać telefony otwierając ten sam fragment zdjęcia. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam system oceniania czytelny, może tez sobie porównać efekt końcowy. Ja tego nie traktuje jako wyroczni tylko jako porównanie z dxomark i jeśli telefon jest wysoko w tych dwóch rankingach plus dobre opinie od klientów jest to dla mnie bardziej wiarygodne. Dlatego teraz rozważam między p30 pro a mi note 10 pro.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...