_Red_ 12 005 Opublikowano 17 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2020 System ostatnio coraz bardziej mi mulił w Motce (głównie na przeglądaniu plików, załączaniu etc.). Zmieniłem telefon (również na taki z Androidem 10) no i nadal były jajca, a nawet i gorsze niż zwykle. Przeglądarka plików czy galeria nie odświeżały się dobrze, czasem karta SD w ogóle znikała mi z systemu i trzeba było resetować telefon. Żeby sprawdzić czy to wina telefonu czy karty, odpiąłem ją i podpiąłem do kompa, ledwie dostałem się do folderu plików i jakimś cudem udało mi się kawałek po kawałku poprzenosić po 10-20 plików na raz (z katalogu DCIM aparatu, ponad 1500 zdjęć i filmików). Przeszczep trwał z 3h, udało się skopiować z 70%, reszta wywalała od razu system i zawieszała ekran kopiowania. Zastanawiam się, czy Xiaomi Note mógłby w jakiś sposób uszkodzić kartę SD (od przyczyn softwarowych po fizycznie - jakieś przepięcie), czy po prostu SDki z czasem umierają wolną, ale nieuchronną śmiercią? Jakiegoś Sandiska Ultra 32GB miałem od paru lat, no raczej ciągle na chodzie bo na niego trafiały zdjęcia i inne media. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 17 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2020 No sdki umierają, dlatego ja zazwyczaj szedłem w te samsungowe evo plus, nie do zajechania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 988 Opublikowano 15 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2021 Ktoś ma może Samsung Galaxy 20 FE 5G, wersja 8/256 ze snapdragonem? Bo dla starej zastanawiam się zamówić. Koszt 3.199 zł, a potem dostajesz zwrot do 400 zł, to w praktyce telefon kupujesz za 2.8k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 15 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2021 Panowie, co myslicie o korzystaniubz Iphona XS Max na ta chwile? Nie wiem czym zmienic telefon na lepszy czy dalej korzystac, myslicie ze jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 On 1/15/2021 at 11:34 PM, Sven Froost said: Panowie, co myslicie o korzystaniubz Iphona XS Max na ta chwile? Nie wiem czym zmienic telefon na lepszy czy dalej korzystac, myslicie ze jest ok? Moja ma iPhone XS kupiony rok temu i wciąż jest to bardzo dobry telefon. W porządku aparat (chociaż ma mniej możliwości niż konkurencja z Androidem), jest szybki i otrzymuje najnowsze aktualizacje, ekran też daje radę. Jeśli nie oczekujesz wodotrysków typu 90hz czy szerokokątnego obiektywu to można brać jeśli znajdziesz w promocyjnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 Szeroki kąt no fajny wodotrysk, absolutny standard od jakichś 3 lat jak nie lepiej. Ze średniej i wyższej półki chyba tylko jeszcze google w pixelach robi wiochę w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 9 minutes ago, Tokar said: Szeroki kąt no fajny wodotrysk, absolutny standard od jakichś 3 lat jak nie lepiej. Ze średniej i wyższej półki chyba tylko jeszcze google w pixelach robi wiochę w tym temacie. Miałem na myśli 90hz. No zgadzam się, sam mam P30 Pro z takim obiektywem tylko tak jak mówię nie każdemu to potrzebne, a Apple to Apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 435 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 Pany potrzeba mi takie cos https://www.x-kom.pl/p/403796-naped-dvd-lg-gp95ew70-slim-android-app-bialy.html A pisza ze wycofali i nigdzie znalesc nie moge. Albo cos co sprawi ze bede mogl odtworzyc cd na tablecie. Mam sporo zdjec na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 Tutaj jest niby na stanie, ale to jakiś januszex http://wndcomp.pl/naped-hitachi-lg-gp95nw70-slim-usb-android-biala-p-4207930.html Zawsze możesz kupić dowolny zewnętrzny napęd CD/DVD i dokupić do niego za grosze przejściówkę na micro USB lub USB typu C, w zależności jakie wejście masz w tablecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 3 hours ago, kanabis said: Pany potrzeba mi takie cos https://www.x-kom.pl/p/403796-naped-dvd-lg-gp95ew70-slim-android-app-bialy.html A pisza ze wycofali i nigdzie znalesc nie moge. Albo cos co sprawi ze bede mogl odtworzyc cd na tablecie. Mam sporo zdjec na cd. Sprawdzalem bo sam sie zdziwilem z dostepnoscia i w PL dostac to slabo, masz jakichs znajomych z zagranicy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 Wjechał s20 fe 5g i powiem krótko - od 2 dni mam nie mulącego androida bez żadnego kombinowania, rootowania czy co tam. No i 120 Hz ryje banie - wyświetlacze Samsunga od zawsze były dla mnie najlepsze a teraz to już w ogóle kosmos. Polecam wszystkim sceptykom androbiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 Flagowce wiadomo, że przez pierwszy rok możne nawet dwa jest lux. Nigdy więcej średniaków (chociaż żony nord działa całkiem przyzwoicie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 4 czy 5 lat jechałem na s 7 edge i nie było tak, jak piszesz a smartfony eksploatuje dosyć mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 736 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 W grudniu kupiłem partnerce Galaxy S20 FE 5G i jakiś tydzień temu również sprawiłem sobie. Rewelacja telefon. Wprawdzie oboje przesiadaliśmy się z Galaxy S6 Edge więc siłą rzeczy przeskok musiał być ale tak czy inaczej aparat, 120Hz i bateria strasznie mnie cieszą w tym modelu. No i oczywiście w ogóle nie zamula i mam nadzieję, że z czasem i aktualizacjami się to nie zmieni. Zastanawiałem się czy kupić S21 ale trochę się nim pobawiłem przed premierą i stwierdziłem, że dla mnie nie ma sensu brać telefonu z mniejszym ekranem i baterią za sporo większą kwotę gdy różnice są tak małe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Co byście polecili za telefon w okolicach mniej lub więcej 3 tysi? Mój szwagier zwrócił się do mnie z prośbą abym mu coś doradził ze względu na to, że mu się jego stary flagowiec LG G6 posypał, ale ja cóż...dawno wypadłem z obiegu jeśli chodzi o fony, a już w ogóle o urządzenia w granicach cenowych, na które mnie zwyczajnie nie stać. Jego warunki są w zasadzie dwa: doby aparat i żeby był w miarę solidny ze względu na to, że on nie jest biuralistą, wręcz przeciwnie. PS: Ja mu w zasadzie tylko dwa poleciłem tj One Plus 8T, którego bym sam chętnie nabył, gdybym miał hajs, oraz Doogee S95 Pro ze względu na solidną budowę. Będę wdzięczny za każde sugestie i propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 988 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Chociażby Samsung Galaxy S20 FE 5G tylko w wersji ze snapdragonem. Exynosowe wersje lepiej unikać z faktu nagrzewania się telefonu i słabszego parametru od snapdragona. Taki 8/256 jest idealny, na bank przypadnie mu do gustu, 6'5 cala, Full HD+ amoled. A zapomniałem dodać, że dałem za niego 2.799 zł z racji promocji cashback, gdzie Samsung oddał mi 400 zł za ten telefon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Szukam taniego telefonu dla seniora, tak do 3 stów. Jakaś firma godna polecenia? Nie potrzebuje żadnych bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Kuzwa, ale mi sie podoba ta nowa Motorola Razr Jak ja bym chcial telefon z klapka od Apple Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 159 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Klasyk czy smartfon? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Nie wiem czy odnosisz się do mnie, ale klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 (edytowane) Kuzwa, to bylo do Figaro Edytowane 1 lutego 2021 przez Sven Froost Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 159 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 2 godziny temu, Figaro napisał: Nie wiem czy odnosisz się do mnie, ale klasyk Tak do ciebie, tamtego mam w ignorach i nie widziałem że coś napisał wcześniej, jak klasyk to za dużego wyboru nie ma, jakieś myPhone, maxcomy i Nokie 6300, 3310 itp, co byś nie wziął będzie dobrze jeśli wytrzyma okres gwarancji. Są jeszcze samsungi solid, ale to już ponad trzy bomby trzeba dać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 4 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2021 Szwagier zdecydował się jednak na OnePlus 8T. Mam pytanie w jego imieniu. Jest do kupienia na jednej aukcji na Alledrogo wersja 12 RAM 256 GB pamięci po ok 3200 zł z dostawą natychmiast a druga ten sam fon po 2600 zł z czasem dostawy 43 dni (domyślnie z Chin). Różnica w cenie jest dość duża. Warto tyle czekać? Czy ktoś z Was zamawiał na Allegro telefony z Chin? To bezpieczne? Czy taki telefon ma wersję PL systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 988 Opublikowano 4 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2021 Nie, telefony z byle Chin, czy długi czas oczekiwania to omijać szerokim łukiem, bo mogą podróbę wysłać. YouTubery już tak próbowali i dostawali podróby. Lepiej kupować na polskim rynku i patrzeć, kiedy wysyłają i nip sklepu dobrze by było sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 4 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2021 To już lepiej samemu bezpośrednio od pana chińczyka zamówić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi