Czoperrr 5 084 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca 3 hours ago, Masamune said: U mnie strimowanie obrazu z telefonu na tv LG też nie działa na Pixel 6 Pro z Androidem 14. Wcześniej miałem Huawei P30 na Android 11 i działało bez problemu. Strumieniowanie na Pixelu działa dopiero po odpaleniu opcji z aplikacji LG ThinQ, wybór opcji przesyłania obrazu z pozycji systemu nie wyszukuje telewizora. Huawei P30 i Pro nie mają Androida 11, wsparcie zakończyło się na 10. Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 20 czerwca Opublikowano 20 czerwca 15 hours ago, Czoperrr said: Huawei P30 i Pro nie mają Androida 11, wsparcie zakończyło się na 10. No to 10. W każdym razie działa Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Poużywałem trochę już swojego Google Pixel 6 Pro, o jednej rzeczy nie wiedziałem, a bardzo mnie wkurza - Aparat de facto nie ma trybu manual. Mało tego, każde zdjęcie przechodzi obróbkę post tuż po pstryknięciu, przez co nie ma dostępu do surowej foty bez obróbki. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że efektem ubocznym jest nierzadko pixeloza i artefakty jak przy silnej kompresji obrazu. Mój stary Huawei P30 robił świetne zdjęcia bez owijania w bawełnę , tutaj niby spoko aparat a takie wymysły bez kontroli są wciskane. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia A spróbuj ściągnąć jakąś inną aplikację do aparatu? Cytuj
Czoperrr 5 084 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Niestandardowe aplikacje do robienia zdjęć są kiepskie. Spróbuj robić zdjęcia w trybie raw, powinien taki być. P30 Pro to niedościgniony król fotografii, oby posłużył mi jak najdłużej. 1 Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Godzinę temu, Masamune napisał(a): Mało tego, każde zdjęcie przechodzi obróbkę post tuż po pstryknięciu, przez co nie ma dostępu do surowej foty bez obróbki. Możesz tę funkcję poprawiania zdjęć AI wyłączyć w ustawieniach aparatu Pixela. Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia On 8/6/2024 at 10:03 PM, HenrykIggO said: Możesz tę funkcję poprawiania zdjęć AI wyłączyć w ustawieniach aparatu Pixela. Nie kojarzę takiej opcji. Jakieś wskazówki ? Jedyny sposób jaki znalazłem to włączenie opcji RAW, mam wtedy dostęp do zdjęcia bez obróbki ale pojawia się problem z aplikacją Zdjęcia Google, która nie potrafi wyświetlić ich w pełnej jakości i serwuje użytkownikowi rozpikselowane G. Jedyna opcja w takim wypadku to pobranie aplikacji zewnętrznej typu Adobe Lightroom, obróbka i zapisanie kopii w jpeg. Za dużo zachodu jak na giganta pokroju Google, tym bardziej producenta systemu. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września ale sie te składaki rozwijają, na tym to już można swobodnie czytac mangi czy komiksy 10,2 calowy ekran w kieszeni, ale cena szkoda gadac, jakies 10 tysięcy złotych za najtansza wersje Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Brakuje jeszcze rysika. Nawet Honor Magic V3 fajnie wygląda, sporo lepiej niż Samsung. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Interesujące, chociaż nie wiem czy takie origami wymagające rozkładanie i pogrubiające złożony telefon nie będzie tylko rozwiązaniem przejściowym przed zabawą giętkimi ekranami lub innymi rozwiązaniami bazującymi na okularach. Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Przegladam Samsungi Galaxy i interesuje mnie s24+ (12/256GB). s24 ma dość mało RAMu (8GB, tyle co moja motka za 800 zł) s24 Ultra jest za drogi (5k+ w polskiej dystrybucji). S24+ wydaje się w sam raz. Chcialem tylko spytac czy orientujecie się jaka jest za niego sensowna cena z oficjalnych źródeł dystrybucji? Aktualnie w sieciówkach jest za 3499 zł i nie wiem czy to ok czy da sie lepiej. Na ceneo te wszystkie gownosklepiki ściągające je z zagranicy mają taniej, ale będę potem sie pieprzył z uznaniem gwarancji. Ponoć jakies cashbacki i zwroty już były w październiku, ale dopiero zaczynają się wszelkie Black Weeki. Cytuj
WisnieR 2 708 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada (edytowane) Niestety Plusy zawsze cierpią na brak dostępności i promocji. Edytowane 6 listopada przez WisnieR Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada A myślisz, że ten dodatkowy ram będzie odczuwalny? Nie będzie Ci przeszkadzać, że + to wielka to kobyla? Ja zdecydowanie wolę zwykły model, bo jest poręczny i spokojnie można zmieścić w kieszeniach spodni Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Musi byc jakos odczuwalny w kwestii np. utrzymywania appek w tle, ilości otwartych kart bez przeładowywania treści itp. (chociaz tu też z tego co wiem dużo zalezy od nakładki, która może agresywniej ubijać procesy w tle). Miedzy 4GB a 8GB to było niebo a ziemia chociażby w sławetnej appce Biedronki Akurat rozmiar ekranu im wiekszy tym lepszy, do YouTube'a itp. Jakby byla super cena na bazowy S24 to ok ale 8/256 jest za 3299 zl, a s24+ 12/256 za 3499 zl. Za mała różnica. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada A to jeśli Ci większy ekran nie przeszkadza to + zdecydowanie lepsza opcja. Nie dam ręki uciąć, ale + ma też chyba szybą pamięć dysku zamontowaną Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Szybsza pamięć dysku ponoć byla juz w S24 ale w wersji 256GB. 128GB mial starszy wariant. Tez ciekawe, że nie tylko rozmiar potrafi robić różnice, ale też ukryte przed użytkownikiem parametry. Cytuj
messer88 6 459 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Godzinę temu, _Red_ napisał(a): Musi byc jakos odczuwalny w kwestii np. utrzymywania appek w tle, ilości otwartych kart bez przeładowywania treści itp. (chociaz tu też z tego co wiem dużo zalezy od nakładki, która może agresywniej ubijać procesy w tle). Miedzy 4GB a 8GB to było niebo a ziemia chociażby w sławetnej appce Biedronki a może ajfonik i wtedy nie ma się co przejmować tym ile co ma ramu Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Mialem to może w myślach, ale nie napisalem explicite - nie iPhone bo właśnie żona odchodzi od Iphone XR i nie chce mieć juz nic wspolnego z iOS. Nie mamy w domu żadnych sprzętów od appla, to nawet zgrywanie fotek na dysk kompa z Windowsem wkurwia. Raczej decyduje sie na S24+. 3499 zł w sklepie Samsung + kod 5% na pierwsze zakupy w appce Samsung to 3324 zł, a dodatkowo cashback przez Goodie 3% (stówka powinna wrócić). A i jeszcze można wyrwać stówkę od konsultanta na infolinii xD Jedynie kusi poczekac az Samsung zacznie Black Friday za pare dni Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Mam S24+ 512, polecam, telefon chyba tylko kawy nie robi a proces zakupowy miałem podobny czyli S24 za mały, Ultra za duży. Brałem pół roku temu na jakimś cashbacku i kodach to mnie wyszło finalnie ~3000 za 512 więc faktycznie warto polować na BF, choć największe promki są zawsze przy okazji premiery nowego modelu. Obecna cena nawet za 256 wydaje się okej, jak jeszcze co zbijesz kodami to bueno. 1 Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Oo 3000 sa 512 spoko. Na razie udało mi się zejść tylko do 3200 zł za 256GB (kody w sklepie Samsung) i to pół roku po Tobie. Oczywiście szukam tylko oficjalnej dystrybucji więc potencjalnie niższe ceny w jakichś Deluxury czy nawet Morele mnie nie interesuja, bo już pałowalem się o gwarancję na forum Samsunga gdy dystrybucja sprzętu jest spoza Polski. No nic to poczekam pare dni do BF, może 512GB wyhacze za tyle co Ty Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Oo 3000 sa 512 spoko. Na razie udało mi się zejść tylko do 3200 zł za 256GB (kody w sklepie Samsung) i to pół roku po Tobie. Oczywiście szukam tylko oficjalnej dystrybucji więc potencjalnie niższe ceny w jakichś Deluxury czy nawet Morele mnie nie interesuja, bo już pałowalem się o gwarancję na forum Samsunga gdy dystrybucja sprzętu jest spoza Polski. No nic to poczekam pare dni do BF, może 512GB wyhacze za tyle co Ty https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/924938Może takie promo? Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Daj linka do oferty z poziomu przeglądarki, bo ten każe mi pobrać appke. Mam juz S24+ 12/256 ze sklepu Szajsunga, szybko nawet wysłali i dotarł w sobotę Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Daj linka do oferty z poziomu przeglądarki, bo ten każe mi pobrać appke. Mam juz S24+ 12/256 ze sklepu Szajsunga, szybko nawet wysłali i dotarł w sobotę https://www.pepper.pl/promocje/smartfon-samsung-galaxy-s24-8gb256gb-galaxy-watch-6-glosnik-3mk-fuego-black-gratis-924938Red mistrz promocji i nie ma najważniejszej apki w telefonie?! 1 Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Używam przez stronę www z powiadomieniami więc appka dodatkowo mi niepotrzebna Galaxy Watch 6 mam, S24+ 12/256 wyszedł ok 2990 zł po kodach i wyciskaniu cebuli także styknie na najbliższe 5 lat. Cytuj
Assassins_78 960 Opublikowano wtorek o 10:19 Opublikowano wtorek o 10:19 Mogę nabyć ganznoje Asus ROG PHONE 8 za 1999zł Ktoś ma, poleca, odradza? Mam teraz Realme 12 pro+ i jestem zadowolony, więc nie mam ciśnienia, ale ...... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi