M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ale z czym nie przesadzajmy? Ze nand dalej jest szybsze niz obsluga systemowa zewnetrznej karty? Ze nawet na szybkiej karcie jest odczuwalnie wolniejszy zapis nawet glupich jpgow z aplikacji Aparat? Ktos pisze o niewiele wiekszym postepie niz marnej jakosci sandisk ultra? wtf nemo Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie o tym, ogólnie że wszystko trzeba samemu przetestować, nawiązuję do tego co napisałeś o dziale PC i Mobile. Nie znam kart tak szybkich jak w miarę nowe pamięci w telefonie także o tym ja z tobą nie dyskutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Trzeba pamiętać, że wydajność karty jest determinowana przez wydajność chipsetu w smartfonie, zwłaszcza w kontekście standardu UFS 2.0. Tak samo jak wydajność szybkich kart zależy od użytego card readera pod usb czy chipsetu wbudowanego czytnika kart w notebooku. Heck, nawet stary standard eMMC5.1 w moim telefonie jest wydajniejszy od Extreme Pro podłączonym pod pc. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ja się zastanawiam na jakichś readerach/urządzeniach oni mają takie szybkości, ja na dobrym czytniku na USB 3.0 nie mam takich. W telefonie żony (Moto X Play) kopiowanie na kartę (niezłą starałem się kupić, Samsunga Evo chyba, 64gb) doopy nie urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 345 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Techniczne - da się w domowym zaciszu ściągnąć simlocka z Samsunga? Note 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Kodem chyba się da. Musisz kupić kod na jakimś Simlock24 oraz mieć kartę z innej sieci niż ta na którą jest simlock. Wkładasz taką kartę, telefon prosi cię o kod do zjęcia simlocka, podajesz i masz zdjęte na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 mam problem z ładowaniem przez usb. Na ekranie jest, że ładuję i komputer wykrywa urządzenie, ale bateria tylko spada i dosyć mocno się przy tym nagrzewa. Sprawdzałem na różnych kablach i laptopach. Z gniazdka ładuje normalnie. Można coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
JamesVoo 1 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Możliwe że przez USB z którego ładujesz płynie za niskie napięcie. Telefon nie nadążą ładować tego co zużywa, ale bateria jest "zużywana" z obu stron, dlatego telefon będzie się grzał.Możesz podać model telefonu, ale nie sądzę żeby pomogło coś, ale USB 3.x w standardzie daje "więcej prądu" mówiąc kolokwialnie. Więc jeśli 1.x/2.x nie daje rady, pozostaje próba z trzecią generacją. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Ten problem dopiero co się pojawił. mam ten telefon nie całe 2 lata i nie było nigdy problemów z ładowaniem przez usb na tych laptopach i kablach. Samsung Galaxy Ace 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Jak to samo wcześniej działało i jest niezależne od kabla, no to co możesz zrobić bez serwisu, może podmuchać i poczyścić port, może lepiej "docisnąć" kabel (u mnie dość częsty przypadek, że port po latach zaczyna "latać" i w pewnych pozycjach niby jest podłączony, ale tak naprawdę to połączenie "mruga"). 2 lata to taki moment, że port USB może po prostu się zepsuć, dość często ludzie o tym mówią. Tak że może to to. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jak się nagrzewa a się nie nagrzewał to ja stawiam na baterię. Nie trzyma wyraźnie krócej? USB daje 1/2 ampera - 80% obecnych smartfonów ładuje się ledwo, ledwo. Przy włączonym ekranie to niemal żadnen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 345 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 mam problem z ładowaniem przez usb. Na ekranie jest, że ładuję i komputer wykrywa urządzenie, ale bateria tylko spada i dosyć mocno się przy tym nagrzewa. Sprawdzałem na różnych kablach i laptopach. Z gniazdka ładuje normalnie. Można coś z tym zrobić? Zainstaluj Ampere Meter i posprawdzaj jakie masz napięcia na różnych kablach/ładowarkach i w różnych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Jak się nagrzewa a się nie nagrzewał to ja stawiam na baterię. Nie trzyma wyraźnie krócej? USB daje 1/2 ampera - 80% obecnych smartfonów ładuje się ledwo, ledwo. Przy włączonym ekranie to niemal żadnen. no właśnie jest też ogromna różnica w trzymaniu baterii. Mało używam telefonu i 2 dni to nie był żaden problem, a wczoraj na noc naładowałem na full, a teraz 50% gdy telefon tylko leżał. Może jeszcze pociągnie trochę, niedługo powinni dzwonić z T-mobile z nową umową to i tel od razu wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Przy czym bateria to pewnie nie jest duży koszt a podniesie jego wartość jakbyś go np. chciał sprzedać. Masz klapkę, wyjmowaną baterię. Kup nową i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 fakt tanie te baterie i już byłem bliski kupienia, ale wyjąłem i włożyłem baterie i teraz ładuje przez usb nie nagrzewając się przy tym. Po testuję dzień, dwa i zobaczę jak będzie. Pewnie i tak bateria na wykończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Pewnie tak. Ale może styki brudne były czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 http://www.cnet.com/au/news/samsung-confirms-global-recall-replacement-galaxy-note-7-faulty-battery/ xD globalny zwrot telefonu przez wybuchającą baterię samsung gonna samsung Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Krzywo na maksa. Tyle siana i taka akcja. Mogli nie oszczędzać na ogniwach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Lasce rozlał się ekran w samsungu czy to prawda, że jest w (pipi)e i gwarancja jej tego nie obejmuje? (Miała wykupioną gwarancje od mechanicznych uszkodzeń jak pekł jej ekran i wymienili na nowy telefon ale to tylko raz więc teraz jedynie zostaje gwarancja producenta, ale z tego co czytam to samsung za taką usterke każe sobie zapłacić sos) Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Jak upadł to mogę liczyć siano, jeśli nie to może się udać ale to chyba tylko serwis się może wypowiedzieć, my możemy sobie pogdybać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Xperia X wpadła mi do połowy do kubka Z cola. Wszystko bylo ok przez tydzien az do wczoraj. Podczas ogladania filmu ekran przestal dzialac. Widac tylko roznokolorowe piksele na calosci. Wystarczy wymienic wyswietlacz czy jeszcze jakas czesc napewno padla? Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez Xehanort Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Rozebrać i wymyć całe wnętrze z cukru oraz innych osadów. Sprawdzić czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 To bede musial zaniesc do speca. Dziwne ze dopiero po tygodniu padl ekran? Dotyk dziala bo slysze dzwiek wstukiwanych klawiszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Może to tylko zabrudzenie styków konektora taśmy ekranu. Od temperatury coś mogło gdzieś spłynąć stąd ta zwłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Albo na jakimś elemencie korozja się wdała i chwilę trwało aż przestanie przewodzić prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi