Moldar 2 243 Opublikowano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2022 Ja tam też bez etui, szkło z jednej i z drugiej strony i jakoś lata lecą Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2022 1 hour ago, Wooyek said: Samsung daje bodaj 3 lata wsparcie jeśli chodzi o nowego Androida i 4 lata jeśli chodzi o łatki bezpieczeństwa. Dla mnie w sam raz. W Apple chyba wsparcie jest lepsze, ale jak po dwóch latach zjebią baterie aktualizacja, bo czas wymienić telefon, to tak średnio z tym 5 czy 6 letnim wsparciem. Samsung daje 4 aktualizacje Androida i 5 lat zabezpieczeń. Google Pixel ma 3 lata Androida i 4 lata zabezpieczeń. Oczywiście iPhone ma najlepsze wsparcie ale jeśli chodzi i Androida to tylko tych dwóch producentów tyle oferuje. Od zawsze uzywam Androida i kusiło mnie do iPhone bo żona używa ale jednak cenie sobie możliwości Andka i na nim zostanę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2022 (edytowane) Faktycznie, teraz doczytałem, ale to teraz weszło wraz z premierą S22 i obejmie S21, i każdy następny flagowy telefon. Spoko, ja mam S21 Ultra 16/512, także wjedzie dopiero s23 ze snapdragonem (Samsung robi sobie przerwę od exynosa) a może i 24, co 2-3 lata zmiana jest ok. Używacie telefonów dłużej niż 3 lata? Edytowane 13 sierpnia 2022 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2022 Ostatniego miałem 3 lata ale P30 Pro zamierzam używać dłużej bo wciąż działa zajebiście i aparat jest fenomenalny. Szkoda żeby się marnował w szufladzie. Jeśli już nie będzie dostawał łatek to przestanę używać go do płatności i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2022 Mi się też wydawało że stary tel działał zajebiście ale jak zmieniłem to jednak nie był taki super xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2022 Flagowce nie starzeją się szybko Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2022 W dniu 13.08.2022 o 14:56, Czoperrr napisał: No ten Samsung jest kapitalny, ale cena przeraża. P30 Pro kupiłem za 2200zł i to już było dużo jak za telefon. Nie wymieniam go dopóki nie padnie, ale kolejny telefon to będzie właśnie Samsung albo Pixel ze względu na technikalia i długie wsparcie. Nigdy więcej chińczyków bo boje się powtórki z Huawei i bana lub szybkiego zakończenia wsparcia. P30 Pro dostał tylko jedna aktualizacje Androida, a łatki bezpieczeństwa niedługo tez przestaną wychodzić... Do tego dochodzą zasady bezpieczeństwa w pracy więc myślę, że prędzej czy później mogą nam zakazać używać chińczyków do celów służbowych albo wcale. Właśnie z tego względu zastanawiałem się nad jakimś Samsungiem. Tylko ta cena mnie zniechęcała... Telefony o gorszych parametrach niż u konkurencji za większą cenę. Jeszcze nie wiem za co tam się tyle płaci ale wkrótce się dowiem. Chciałem przynajmniej podwoić możliwości tego telefonu, który mam obecnie - wymienić na coś z przynajmniej 8 GB ram, 128 GB pamięci z większym taktowaniem i lepszym procesorem. Niestety u Samsunga nie znalazłem niczego co by w 100% spełniało moje wymagania ale trafiła się ciekawa promocja więc zdecydowałem się na kompromis. Zakupiłem Samsung Galaxy A53 6/128 5G. Nic rewelacyjnego ale mi powinno wystarczyć na kilka lat Do 14 sierpnia mieli promocję 200 zł taniej od ustalonej ceny, a do tego 500 zł zwrotu na konto W promocji bierze jeszcze sklep Orlenu więc mogłem w końcu wykorzystać na coś te zbierane punkty. Wyszło 1.711,36 zł. Jak zwrócą mi 500 zł, to będzie to jak dla mnie dobra cena za telefon o takich parametrach. W moim przypadku wszystko byłoby lepsze od tego co mam obecnie, a prawdę powiedziawszy nie miałbym większego problemu aby z tym zostać gdyby nie fakt, że baterie szlag trafił. Mając 30% telefon potrafi się wyłączyć i pokazać 1%. Styk do ładowania telefonu też już trochę się wyrobił więc czasem trzeba było go pilnować jak się ładował. W dniu 13.08.2022 o 15:40, WisnieR napisał: No to albo jesteś spider manem albo masz farta. Gdyby nie Spigen Rugger Armor to chyba bymzałatwił każdy telefon jaki miałem ale od ponad 6 lat używam zawsze tego samego etui i nigdy mnie nie zawiodło. Szkoda tylko tego designu, nad którym ktoś jednak pracował ale lubię swój telefon i nie chce by umarł przedwcześnie. W dniu 13.08.2022 o 16:10, Moldar napisał: Ja tam też bez etui, szkło z jednej i z drugiej strony i jakoś lata lecą Jako, że kupiłem najdroższy telefon w swoim życiu toteż chciałbym go solidnie zabezpieczyć. Od razu pomyślałem o plecach ale nie znałem tej firmy. Produkty lepsze niż w marketach? Z tego co widzę to mają dedykowane etui do konkretnych modeli. Widzę, że na rynku dostępne są też szkiełka do etui z przodu telefonu ale chyba nie można tego łączyć. Jak wygląda responsywność telefonu z naklejonym szkłem na ekran? Nie odklei się samo? A jak będę chciał odkleić, bo np. źle przykleiłem, to czy będzie się trzymać? Czy klej nie zostawia śladów? Samo szkło / folia nie zniekształca obrazu? I czy jest sens jak nie zamierzam rzucać telefonem? Porównywarak mówi, że ma gorilla glass wiec chyba już jest wstępnie odpowiedno zabezpieczony wyświetlacz. ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2022 A propos etui. Mój Mate Pro 10 kilkukrotnie wylądował na ziemi. W domu to tam pal sześć, bo wiadomo, ale na polu/dworze. Generalnie skill jakiś tam posiadam. Nieraz udało się go w locie uratować. Kilka razy stopa także zrobiła swoje. Niemniej zdarzyło się, że zaliczył brutalny pocałunek z betonem i .... skończyło się na kilku rysach na obudowie. Wykonanie po tych krasz testach oceniam na Stwierdziłem w końcu ze wizualnie go "kejsem" oszpecę. Przyzwyczaiłem się, a otrzymał solidne +43 do ochrony. I tak go z kilkanaście miesięcy użytkowałem. Wszystko było pięknie, ładnie. Udałem się pewnego razu na 3 godzinna wycieczkę rowerową z moją połówką. Akurat tego dnia nie miałem etui. Telefon wkładałem do spodni jakoś tak niefortunnie, że wypadł. Krótkie, śliski materiał. Wysokość nie była duża. Na te kilkanaście miesięcy jeden, jedyny raz nie dałem go do etui. Tyle dobrze, że poszedł tył, a ekran przeżył upadek bez szwanku. Pierwsze co, to zakupiłem do do tego Ultra 22, to folię ochronną za stówkę i porządne etui. S20, którą posiadam ma zaokrąglone boki, a 22 jednak jest telefonem bardziej kanciastym. Na prawdę nie chciałbym testować jego wytrzymałości Polecam także: W sklepie Samsung 380zł, ale na szczęście w innych (Media, RTV) można kupić za około 240zł. Dobra rzecz, jakby ktoś się zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2022 https://antyweb.pl/ceny-smartfonow-dzis-kiedys Kiepsko to wygląda dla przeciętnego Polaka Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 Da się przywrócić poprzednią wersję EMUI na telefonie? Trzeci rok używam telefonu huawei i nigdy nie było z nim żadnych problemów, aż do ostatniej aktualizacji sprzed kilku dni. Zacina się, sam potrafi zacząć wybierać ostatni numer, dziś rano mi się budzik nie włączył i cała aplikacja zegarkowa się zawiesiła Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 115 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2022 mam s10 i zastanawiam się nad przesiadką, jest jakiś telefon do 2500/3000 tys który będzie lepszy niż ten samsung? Czy raczej w tej cenie nic nie znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2022 21 hours ago, mcp said: Da się przywrócić poprzednią wersję EMUI na telefonie? Trzeci rok używam telefonu huawei i nigdy nie było z nim żadnych problemów, aż do ostatniej aktualizacji sprzed kilku dni. Zacina się, sam potrafi zacząć wybierać ostatni numer, dziś rano mi się budzik nie włączył i cała aplikacja zegarkowa się zawiesiła Szczerze to wątpię. Ostatnio resetowałem do ustawień fabrycznych mojego starego P10 i dane wykasował, ale pozostał na ostatniej wersji Androida i EMUI. Z którym modelem masz takie problemy? Mam EMUI 12 na P30 Pro i nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2022 On 8/22/2022 at 10:18 PM, Czoperrr said: https://antyweb.pl/ceny-smartfonow-dzis-kiedys Kiepsko to wygląda dla przeciętnego Polaka Pytanie czy przeciętny użytkownik powinien w ogóle rozważać flagowce. Kiedyś każdy korzystał z szybszego działania telefonu, dzisiaj te parametry stają się coraz bardziej na wyrost w stosunku do tego co ludzie naprawdę robią z telefonami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 Byczki padł mi mój ukochany HTC u12+ i zmuszony jestem szukać czegoś nowego - wyjebongo w aparaty,tylko bebechy. Asus Zenfone 8 będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 702 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 Nie będzie. Ma wadę wabryczną płyt głównych i wpada w bootloopa. Albo będzie działać (i wtedy jest to super telefon) albo ci się zepsuje. Za duże ryzyko moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 (edytowane) O proszę.. wskoczę w google i obadam temat, btw. znasz coś podobnego? nie paletka, w okolicach 2K , wyjebka w aparty,indukcyjne ładowanie itp. bajerki - w miarę szybkie bebechy mnie tylko interesują Edytowane 31 sierpnia 2022 przez BieŃ Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 702 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 Nie ma. To jedyny nowy telefon poza Iphone mini w takim rozmiarze. Wyszła też 9tka ostatnio. I chyba Sony są jeszcze w tych rozmiarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 5 godzin temu, BieŃ napisał: Byczki padł mi mój ukochany HTC u12+ i zmuszony jestem szukać czegoś nowego - wyjebongo w aparaty,tylko bebechy. Asus Zenfone 8 będzie ok? Bierz zenfone 9 w taki razie. Do tego przekątna ekranu jak na flagowaca to najlepsza opcja dziś Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 25 minutes ago, oFi said: Bierz zenfone 9 w taki razie. Do tego przekątna ekranu jak na flagowaca to najlepsza opcja dziś Zenfone 9 jest spoko ale to koszt niecałych 4 tysięcy złotych, więc raczej nie tego szuka. Troche taniej, około 3200 można kupić Samsung S22 z ekranem 6.1 więc też dość kompaktowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 894 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 Iphone 12 mini, nowy da się za 2500 dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 2 godziny temu, Czoperrr napisał: Zenfone 9 jest spoko ale to koszt niecałych 4 tysięcy złotych, więc raczej nie tego szuka. Troche taniej, około 3200 można kupić Samsung S22 z ekranem 6.1 więc też dość kompaktowy. Przyznaje ze cena troche zaporowa za telefonik, ale również przymierzam się do kupna telefonu, a ten wydaje się najbardziej trafiający w moje potrzeby, no ale ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2022 Z mniejszych rozmiarowo zostaje Sony Xperia 10 IV. Kupisz za około 2k, ale to delikatnie mówiąc specyficzny sprzęt, jak to u Sony. Tylko 6GB RAM, ekran tylko 60Hz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 1 września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 września 2022 Jest w ogóle coś sensownego w kategorii kompaktowy flagowiec z dobrym aparatem? Obecnie siedzę na Huawei Mate 20 Pro, jestem zadowolony, ale jednak rozmiar czasami przeszkadza. Trochę kusi Z Flip czy ta składana Motorola, bo to chyba jedyna poręczna alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 1 września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 września 2022 5 minut temu, Badus napisał: Jest w ogóle coś sensownego w kategorii kompaktowy flagowiec z dobrym aparatem? 12/13 mini nie ma androidów w takich rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 1 września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 września 2022 Czasami mam ochotę wrócić do jakiegoś lekkiego, plastikowego i dziadowskiego telefonu z ery GSM...tylko ten cholerny internet w paletce jednak za mocno ułatwia dzisiejsze życie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi