Skocz do zawartości

Telefony

ShtaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar sobie zmienić telefon, tak do kwoty około 350zł, pod uwagę biorę tylko firmy Sony Ericsson i Samsung, po przeglądnięciu cen na Allegro, komentarzy na telepolis i filmików na youtube wybór padł na SE W880i albo Samsung SGH-L700. Który z tych telefonów wybralibyście? Który Waszym zdaniem jest lepszy, godny polecenia?

Opublikowano

Nie lubię samsungów , bo mają głupie ograniczenia. Co prawda nigdy nie miałem na własność , ale miałem okazję pobawić się kilka godzin paroma.

Jeśli chcesz telefonu tylko do dzwonienia to ofkoz bierz to, co się Tobie najbardziej podoba.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Własnie mam problem z wgraniem gry na kome. Chodzi mi o Real Football 2007 3D (lub jakieś inne gry) Normalnie ściągłem gre i ją wypakowałem. Wchodze do tego folder i wyskakuje mi to:

http://img300.imageshack.us/img300/1853/granc2.png

co ma zrobić? bardzo bym prosił o pomoc, zależy mi na tej grze :)

z góry dzięx

PS mam SE k550i jak coś

Edytowane przez NakedSnake15
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

problem, wlasnie odebralem uzywanego i780 i musze wprowadzac stary kod pin poprzedniego uzytkownika zanim wprowadze swoj, jak sie tego pozbyc? prawde mowiac, chcialbym wylaczyc wpisywanie wszystkich kodow pin jak sie da, nie lubie tego.

i jeszcze jedno, nie mam kabla do tego telefonu czy da sie wgrac jakos automape prosto na karte pamieci? czy trzeba przez telefon? albo jaka kolwiek nawigacje do tego telefonu?

pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dziala, ale czasami potrafi zgubic zasieg.

E: I trzeba niezle pociac karte ;) Troche sie z tym meczylem.

Edytowane przez Owiec
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadam ten telefonik sprowadzony z zagranicy z zapewne ściągniętym lub firmowo pozbawionym już sim lock'iem. Nie tak dawno postanowiłem zaktualizować w nim soft. Użyłem do tego programu Sony Ericsson Update Service. Cały proces przebiegł pomyślnie, ale po włączeniu telefony wyskoczył komunikat( w jakimś dziwnym języku wyglądającym na mieszankę niemieckiego z włoskim) informujący, że mam poprawnie włożyć kartę sim. W pierwszym momencie pomyślałem, że może padła mi karta, która już ma czasy swojej świetności dawno za sobą, ale po włożeniu sim'a z innej sieci wyskoczył ten sam komunikat. Próbowałem ponownie wgrać soft, ale to nie pomogło. Pewnie będę musiał pójść z tym do serwisu, ale chciałem wcześniej się dowiedzieć, czy istnieje jakiś domowy sposób na zmuszenie mojego telefonu do ponownej współpracy z kartą? Z góry dziękuje za wszystkie sugestie i odpowiedzi.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie działają, to co teraz jest to N-Gage 2.0 i gry na tą "platformę", którą obsługują nowe telefony pokroju N95, N96 czy N73, a także coś starszego jak np. E65 po odpowiednich zabawach z plikami. Nie wyobrażam sobie, by chyba ponad 5-letni telefon obsługiwał dzisiejsze gry ;). Za mało mocy ma.

Swoją drogą N-Gage 2.0 umrze w 2010 - Nokia już drugi raz się na tym przejechała, znowu za mało zarobili na tym i postanowili to porzucić na rzecz OVI Store.

Opublikowano

Nie działają, to co teraz jest to N-Gage 2.0 i gry na tą "platformę", którą obsługują nowe telefony pokroju N95, N96 czy N73, a także coś starszego jak np. E65 po odpowiednich zabawach z plikami. Nie wyobrażam sobie, by chyba ponad 5-letni telefon obsługiwał dzisiejsze gry ;). Za mało mocy ma.

Swoją drogą N-Gage 2.0 umrze w 2010 - Nokia już drugi raz się na tym przejechała, znowu za mało zarobili na tym i postanowili to porzucić na rzecz OVI Store.

Masz racje, nie pomyślałem. jednak na n-gage 1.0 wyszły całkiem dobre gry jak pandemonium, resident, rayman 3, THPS czy Crash nitro kart i myślę że warto zainwestować w nokie ngage qd. Choc zastanawiam się nad gba sp, ale raczej na nim nie posłucham muzy, niepooglądam zdjęc. Nie zalezy mi nanwoych nokiach czy psp. Coś ze starej szkoły ( o ile ngage zalicza sie), i tylko widzę te 2 wybory GBA sp lub nokia NG. Chyba jednak nokia.

Opublikowano

Jak na GB SP załatwisz sobie programator to też muzy posłuchać czy zdjęcia pooglądasz (na 90 %).

Ja bym nie brał N-Gage, to co prawda jest stara szkoła, ale tytułów jest jak na lekarstwo, GBA może i słabszy, ale za to gier jest tyle, że być w 5 lat tego porządnie nie ograł ;]. Kieszonki od Nintendo wymiatają i tyle :).

Opublikowano

Mialem ngage'a i z perspektywy czasu NIE polecam, lepiej wziac jakiegos normalnego handhelda.

Opublikowano

na n-geja jest emulator gba. Nie wszystko chodzi jak powinno ale dużo gier jest grywalnych.

Daj luz, jeśli na s60v3 nie potrafi dobrze emulować (na telefonach z mniej więcej 200 MHz na pokładzie) to co dopiero na s60v1. Chyba w Tetrisa dało się płynnie grać bez dźwięku.

Na dodatek ekran jest troszkę inaczej ustawiony jak w GBA, nie wiem jak to rozwiązać, grać bokiem? Bezsęsu. Zamiast szukać jakiegoś starego aparatu telefonicznego lepiej zainwestować 150-200 zł w GB SP albo 200-400 zł w przerabialne PSP i grać do woli na konsolach do grania a nie telefonie z obsługą kilku zbajerowanych gierek.