PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 (edytowane) W dniu 14.01.2023 o 17:17, gekon napisał: Dzięki za pomoc, duppa niby wszystko jest ok, a nic nie pokazuje może wyłączyli to w jakiej aktualizacji ;/ Przecież mnie nie poyebało? Po zakupie przed aktualizacją do androida 13 pokazywało mi wiadomości czatu na wygaszonym ekranie. Podobało mi się to, bo nie musiałem łapać za telefon jak ktoś napisał. Teraz tego nie mam xd Ogarnąłeś już czy Ci pomóc? Ustawienia/Powiadomienia/Styl wyskakujących powiadomień/ i klikasz POKAŻ NAWET GDY EKRAN JEST WYŁ. Edytowane 4 lutego 2023 przez PiPoLiNiO 1 Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Bardzo, przechodziłem z s21u na który w sumie nie narzekałem wcale, ale zależało mi na snapdragonie i wydaje się, że ten na ten rok będzie bardzo dobry. Poza tym zliczając wszystkie promocje i odkup starego telefonu, grzechem było nie brać flagowca za 3 klocki. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 12 minut temu, Wooyek napisał: Bardzo, przechodziłem z s21u na który w sumie nie narzekałem wcale, ale zależało mi na snapdragonie i wydaje się, że ten na ten rok będzie bardzo dobry. Poza tym zliczając wszystkie promocje i odkup starego telefonu, grzechem było nie brać flagowca za 3 klocki. Czuć mega różnice do S21U w działaniu no nie? No kurde niebo a ziemia. Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Chodzi zauważalnie lepiej, co nie znaczy że stary chodził źle, też śmigał jak złoto i nawet nie miałem zamiaru go jeszcze zmieniać. Ale stwierdziłem, że za rok może już nie być snapdragona, wróci exynos - a co jak co, ale Samsung nie umi w procesory, powinni to zostawić innym, ceny jeszcze bardziej pójdą w kosmos i za stary dostałbym jeszcze mniej. Nie było innej możliwości, postawili mnie pod ścianą. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Wiem, że to ironia, ale on działa wolno. I w 2022 i w 2023. 21U działał lepiej. Także no ta ironia nie trafiona. Ale że co, Fejsbunio się 0,1 sekundy szybciej wczytuje czy co? Serio pytam jaki jest obiektywny zysk na prędkości działania i w czym. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 16 minut temu, Rudiok napisał: Ale że co, Fejsbunio się 0,1 sekundy szybciej wczytuje czy co? Serio pytam jaki jest obiektywny zysk na prędkości działania i w czym. Ogólnie chodzi o responsywność i pracę na baterii po kasztanie jakim był S22U. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 35 minutes ago, PiPoLiNiO said: Ogólnie chodzi o responsywność i pracę na baterii po kasztanie jakim był S22U. S22U był chwalony rok temu i nazywany najlepszym telefonem na rynku. Rozumiem, że w 2023 już jest totalnym kasztanem Ah ten konsumpcjonizm. Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Ale krowa z tego U23. Za to zwykły S23 idealnie leży w dłoni. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 24 minuty temu, Czoperrr napisał: S22U był chwalony rok temu i nazywany najlepszym telefonem na rynku. Rozumiem, że w 2023 już jest totalnym kasztanem Ah ten konsumpcjonizm. Ah to pierdolenie głupot. Kupisz 4090 jesteś idiotą, kupisz telefon jesteś idiotą. Tu najlepiej mieć ps4 pro i się nie odzywać bo Cię kasztany zjedzą. Kończę bezsensowną polemikę w tym temacie bo szkoda życia. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Ogarnąłeś już czy Ci pomóc? Ustawienia/Powiadomienia/Styl wyskakujących powiadomień/ i klikasz POKAŻ NAWET GDY EKRAN JEST WYŁ. Thx, ogarnąłem. Dzięki, ale to też nie było to. Okazało się, że trzeba ustawiać po kolei w każdej aplikacji z osobna, bo na przykład messenger miał to wyłączone i nie wyświetlał tych powiadomień mimo poprawnych ustawień na telefonie 1 Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 18 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Ah to pierdolenie głupot. Kupisz 4090 jesteś idiotą, kupisz telefon jesteś idiotą. Tu najlepiej mieć ps4 pro i się nie odzywać bo Cię kasztany zjedzą. Kończę bezsensowną polemikę w tym temacie bo szkoda życia. Nie warto. Tu ludzie mówią o jakimś osranym redmi 9 czy 10, że zapierdala. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Za rok trzeba będzie kupić S24U skoro te telefony po roku już nie nadają się do użytku Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Co ty mordo już po pół roku musisz kupić wersję PRO/T/S bo się będzie wieszać. 1 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 S22 to siedziało na chujowym procesorze, exynosie, co jest gównem parowanym, przejście na snapdragony w s23 to strzał w dziesiątkę i sam będę przechodził na S23+, bo dla mnie ultra to już za duża krowa jest, no i obudowa mi się nie podoba. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 32 minuty temu, creatinfreak napisał: Nie warto. Tu ludzie mówią o jakimś osranym redmi 9 czy 10, że zapierdala. Nie, mówią, że jak na ten budżet to całkiem sobie radzą pod kątem odpalania codziennych appek bez dławienia się przy 4GB RAM. Chyba że zacytujesz faktycznie, że ktoś mówił o zapierdalaniu. Musiałem odpowiedzieć jako owner dziewiątki 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Ogólnie chodzi o responsywność i pracę na baterii po kasztanie jakim był S22U. No ale jaka responsywność? W czym? Nadal serio pytam. Bo w ciągu ostatnich ~3 lat to postęp tak się wypłaszczył, że wymiana na nowy flagowiec to albo fanaberia, albo chęć bycia trendy. Śmiem twierdzić, że do 99% zastosowań codziennych nie ma jak odczuć tego przeskoku, który był widoczny te 10 lat temu. Chyba że się mylę i ten s22 to trzymał 3h na baterii, messengera włączał całe 2 sekundy a dopiero s23 może nazywać się prawilnym smartfonem (oczywiście do czasu s24, ewentualnie s23ProPlusEdition). Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Androidziarze telefon co roku zmieniają bo pewnie już 12gb mało na ten systemik Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 (edytowane) @creatinfreakma rację. Dyskusja z ludźmi którzy uważają, że android chodzi płynnie i nie muli na 4GB RAM, nie ma żadnego sensu. Chodził spoko, jakieś 8 lat temu jak FB w pamięci zajmował 20mb, a nie 600. Jak ktoś używa do dzwonienia i pisania to spoko. Ale jak ktoś używa więcej niż 2 aplikacji to po prostu obce mu znaczenie słowa "płynność". @RudiokEwidentnie wiesz swoje i żaden argument do Ciebie nie trafi. Edytowane 4 lutego 2023 przez PiPoLiNiO 1 Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 A ty do czego używasz tego telefonu? Dawaj powiedz co tam za PROGRAMY odpalasz, że ci taka maszyna potrzebna.Ja, np. używam jednej z najbardziej pamięciożernych aplikacji na snapie 865 z 6GB RAMu i wyobraź sobie, że działa. Niemożliwe przecież to telefon sprzed 3 lat. I to tylko z 6GB RAMu xD Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał: @creatinfreakma rację. Dyskusja z ludźmi którzy uważają, że android chodzi płynnie i nie muli na 4GB RAM, nie ma żadnego sensu. Chodził spoko, jakieś 8 lat temu jak FB w pamięci zajmował 20mb, a nie 600. Jak ktoś używa do dzwonienia i pisania to spoko. Ale jak ktoś używa więcej niż 2 aplikacji to po prostu obce mu znaczenie słowa "płynność". @RudiokEwidentnie wiesz swoje i żaden argument do Ciebie nie trafi. Ale właśnie nie wiem, przekonaj mnie. Bo póki co to nic konkretnego się nie dowiedziałem. Chodzi o te magiczne kilka punktów w benchmarkach czy co? Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 7 minut temu, WisnieR napisał: A ty do czego używasz tego telefonu? Dawaj powiedz co tam za PROGRAMY odpalasz, że ci taka maszyna potrzebna. Ja, np. używam jednej z najbardziej pamięciożernych aplikacji na snapie 865 z 6GB RAMu i wyobraź sobie, że działa. Niemożliwe przecież to telefon sprzed 3 lat. I to tylko z 6GB RAMu xD Grasz w gierki w 868p i jesteś usatysfakcjonowany. Także nie dziwi mnie to, że 6gb Ci wystarczy. Teraz, Rudiok napisał: Ale właśnie nie wiem, przekonaj mnie. Bo póki co to nic konkretnego się nie dowiedziałem. Chodzi o te magiczne kilka punktów w benchmarkach czy co? Ale po co mam Cię przekonywać? Mi wisi czy używasz S22, 23, Nokia 3310 czy Xiomi 15 Ultra. Nie ma też dla mnie znaczenia czy uwierzysz, że 23 działa szybciej od 22 czy nie uwierzysz. Ja w tym temacie nawet nie planowałem się wypowiadać dopóki ktoś mnie w nocy nie wywołał do tablicy. 2 1 Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Grasz w gierki w 868p i jesteś usatysfakcjonowany. Także nie dziwi mnie to, że 6gb Ci wystarczy. Ale po co mam Cię przekonywać? Mi wisi czy używasz S22, 23, Nokia 3310 czy Xiomi 15 Ultra. Nie ma też dla mnie znaczenia czy uwierzysz, że 23 działa szybciej od 22 czy nie uwierzysz. Ja w tym temacie nawet nie planowałem się wypowiadać dopóki ktoś mnie w nocy nie wywołał do tablicy. Aha czyli pierdolisz dla samego pierdolenia bo kupiłeś sobie nowy telefon i chuj pań wielki jesteś na mieście xD 6GB RAMu. W tle włączony Facebook,Discord,Messenger,AccuBattery,Huawei Zdrowie,Tapatalk i chuj wie co jeszcze. 1.6GB wolne. No ale panie to trzeba mieć 12GB. 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Widzę, że odklejki godne najbardziej zagorzałych Oskarków ajfoniarzy 1 1 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 @WisnieRAle po co Ty to piszesz? Wiesz, że mnie nie obchodzi Twój ból dupy? I nie pisz, że go nie masz. Bo gdybyś nie miał to byś nie pisał tylu postów tłumaczących dlaczego 6GB jest lepsze lub równe 12GB. Nie rób kurwy z logiki. I matematyki przy okazji. 12 zawsze > 6 wariacie. Więcej Ci nie odpowiem, więc nie twórz kolejnych wynaturzeń. Idę robić testy w Antutu i zwalić konia jak przekroczę 1mln 200 tys punktów Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Ajfonik z 4GB > szajsung s23 z 12gb. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi